Până în 2030, toţi oamenii vor deveni cyborgi, afirmă un celebru futurolog

de Gloria Sauciuc în 6 Iun 2015
Terminator: Genisys intră în cinematografele noastre la începutul lunii iulie, dar realitatea din film ar putea să nu mai fie ficțiune în 15 ani

În cadrul conferinţei Exponential Finance de pe 3 iunie, futurologul Ray Kurzweil, care lucrează ca cercetător pentru Google, anticipează că toţi oamenii vor deveni cyborgi până în 2030.

Futurologul Ray Kurzweil crede că până în 2030 vom deveni cu toţii cyborgi...

„Punctul nostru de vedere este că va exista un hibrid între gândirea biologică şi cea non-biologică", afirmă Kurzweil, citat de Bussiness Insider. „Ne vom integra (omenirea cu sistemele robotizate) şi ne vom îmbunătăţi. În opinia mea, aceasta este natura umană - depăşirea limitelor noastre".

Kurzweil anticipează că, în numai 15 ani, oamenii vor fi parte umani, parte computere. Cu ajutorul unor mici nano-boţi realizaţi din ADN, cercetătorul susţine că mintea umană se va conecta cu sistemele informatice. Nanoboţii ADN (există aşa ceva) sunt mult mai puţin probabili a fi respinşi de către sistemul imunitar al corpului uman comparativ cu implanturile tradiţionale deoarece sunt realizaţi din material biologic.

Cercetătorii au utilizat deja asemenea aplicaţii pentru a distruge celulele canceroase şi pentru a înmagazina date. Totuşi, Kurzweil consideră că această tehnologie ar putea trimite mailuri şi material filmat direct către creier, sau chiar ar putea deveni „back-up” pentru gânduri şi pentru amintiri. „Peste douăzeci de ani, vom avea nanoboţi, deoarece o altă tendinţă care creşte exponenţial este miniaturizarea tehnologiei”, afirma Kurzweil în 2014 despre dezvoltarea capacităţilor umane dincolo de limitele fizice ale creierului. „Aceste tehnologii pot intra în creierul uman prin reţeaua capilară şi, practic, să conecteze neocortex-ul uman la un neocortex informatic, oferind o extindere a creierului uman”.

Totuşi, să ne imaginăm cât de periculos ar fi un virus de calculatoare sau un hacker care ar intra într-o minte umană conectată la Internet: cineva ar putea să ne fure sau se ne corupă gândurile. Filmul Inception/Începutul (2010) ne-a oferit o perspectivă asupra acestei posibilități.

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 6 iunie 2015 15:37
Multi "futurologi" spuneau ca din anul 2000 vom avea nave spatiale... Plina lumea de idioti. Parerea mea.
ddman pe 6 iunie 2015 16:24
Si esti absolut sigur ca nu este asa? Acum depinde ce intelegi tu prin nave spatiale - daca ceva in genul Enterprise, sigur nu.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells