Oscar: se revine la cinci nominalizări pentru Cel mai bun film?

de Ştefan Dobroiu în 4 Mar 2015
Sursele The Hollywood Reporter declară că următoarea gală Oscar ar putea suferi schimbări importante

În 2009, Academia Americană de Film, organizatoarea Oscarurilor, a decis ca numărul de nominalizări la categoria Cel mai bun film să nu mai fie limitat la cinci, stabilind un număr variabil de până la zece nominalizări. Schimbarea a fost salutată de o mare parte a industriei, care a lăudat această deshidere pentru blockbustere sau filme ultra-independente. Conform The Hollywood Reporter (THR), "o parte importantă" a membrilor Academiei consideră că decizia nu a făcut decât să diminueze prestigiul unei nominalizări la Cel mai bun film, fără ca schimbarea să aibă vreun efect pozitiv cuantificabil.

"Au încercat, dar efectul nu a fost pozitiv", a declarat o sursă THR. Publicaţia precizează că deocamdată nu s-a făcut nicio propunere oficială în legătură cu punerea în discuţie a schimbării regulamentului galei, dar că ridicarea problemei s-ar putea face la următoarea întâlnire a comitetului administrativ al organizaţiei, programată pentru 24 martie.

Anul acesta au fost nominalizate opt titluri la principala categorie a Oscarurilor, Cel mai bun film. În perioada 2012-2014, numărul de nominalizaţi a fost de nouă. Schimbarea a fost provocată de faptul că The Dark Knight, ultra-lăudatul film al lui Christopher Nolan, nu a primit o nominalizare în 2009, doar că modificarea regulamentului, în loc să permită filmelor mai populare să primească nominalizări la Oscarul pentru Cel mai bun film, a făcut doar să crească numărul de producţii independente şi arthouse nominalizate.

Exploreaza subiecte similare:

Christopher Nolan, The Dark Knight, oscar 2016

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 4 martie 2015 19:09
Bine ar fi sa se reduca la cinci nominalizari pentru cel mai bun film , poate ar fi mai usor sa aleaga un castigator si ar fi o batalie mai apriga ;)
cosmin742000 pe 5 martie 2015 13:00
Si asa nu se fac mai mult de 3 filme bune pe an in SUA, cred ca si-au dat si ei seama :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells