Ocho apellidos vascos, cel mai popular film spaniol

de Ştefan Dobroiu în 23 Apr 2014
Pentru a avea un succes similar, un film românesc ar trebui să fie văzut de 2,8 milioane de spectatori

Un film spaniol inspirat de mega-hitul francez Bienvenue chez les Ch'tis a vândut mai bine de 6,5 milioane de bilete de la lansarea sa în cinematografele spaniole, devenind astfel cea mai populară producţie iberică lansată vreodată în Spania. Deţinătorul anterior al recordului este The Others/Los Otros/Ceilalţi, filmul lui Alejandro Amenábar cu Nicole Kidman în rolul principal. Acesta a fost vizionat, în 2001, de 6,4 milioane de spanioli.

Pentru a avea un succes similar, un film românesc ar trebui să aibă 2,8 milioane de spectatori.

Conform Cineuropa, succesul comediei regizate de Emilio Martínez-Lázaro nu a catapultat-o şi pe primul loc în topul încasărilor. Aici tronează în continuare The Impossible, filmul lui Juan Antonio Bayona cu Naomi Watts. Acesta a încasat în 2012 42,38 de milioane de euro, în timp ce Ocho apellidos vascos a ajuns deocamdată doar la 38,15 milioane. Sunt toate şansele ca premiera lui 2014 să întreacă la un moment dat drama lui Bayona.

Ocho apellidos vascos (adică "Opt nume de familie basce") spune povestea lui Rafa, un bărbat din Andalusia a cărui viaţă este dată peste cap când, pentru prima oară de când se ştie, o femeie rezistă farmecelor sale. Numele ei este Amaia, de origine din Ţara Bascilor. Hotărât să o cucerească, Rafa se duce în nordul Spaniei şi se preface a fi de prin părţile locului, aşteptând ca Amaia să-i iasă în cale. Filmul a fost lăudat pentru umorul cu care prezintă diferenţele de temperament şi limbaj dintre cele două regiuni spaniole.

Exploreaza subiecte similare:

The Others, The Impossible, Bienvenue chez les Ch'tis, Nicole Kidman, Naomi Watts, Ocho apellidos vascos

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 16 noiembrie 2014 11:08
Deja mi s-a trezit interesul pentru acest film...Sper sa fie ceva ce merita urmarit.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells