O regizoare premiată pentru Cel mai bun horror la Fantastic Fest

de Gloria Sauciuc în 25 Sep 2014
Este cel mai important festival de gen din America de Nord

Regizoarea şi scenarista australiană Jennifer Kent a câştigat, cu filmul The Babadook, premiul pentru Cel mai bun film horror şi Cel mai bun scenariu de horror la Fantastic Fest, conform pajiba.com. Acesta este cel mai important eveniment de gen din America de Nord.

The Babadook are în rol principal o femeie protagonist - Essie Davis (Premiu de interpretare) - care a intrat în pielea unei văduve, Amelia, ce-şi dă toată silinţa în creşterea traumatizatului ei fiu, Samuel (de asemenea Premiu de interpretare la Fantastic Fest 2014), după ce soţul ei este ucis în mod violent.

Fantastic Fest este cel mai mare festival de film de gen din Statele Unite, orientat pe horror, fantasy, SF, film de acţiune şi film fantastic în general, ce selecţionează producţii din întreaga lume. Charlie Koones, fost preşedinte şi editor al revistei Variety, a pus Fantastic Fest pe lista celor „10 Festivaluri de Film pe care le iubim”, alături de Cannes, Toronto şi Telluride.

Obsedat de monştri şi chinuit de coşmaruri, Samuel scapă de sub control. Atunci când o stranie carte de poveşti, The Babadook, apare dintr-o dată pe pragul uşii, băiatul este convins că acea creatură din carte e cea din propriile coşmaruri; Samuel devine violent, iar Amelia se întreabă dacă nu cumva băiatul are motive reale să se teamă. Filmul a avut recenzii favorabile, fiind comparat cu The Shining al lui Stephen King.

Fantastic Fest a proiectat în avanpremieră mondială şi John Wick, povestea unui fost asasin (Keanu Reeves), care îşi deplânge pierderea soţiei iubite. „Keanu Reeves are un rol excelent ca şi un răzbunător fără milă”, a scris presa internaţională. Atunci când primeşte, după moartea iubitei soţii, un căţeluş dar din partea ei, în suflet i se aprinde o rază de speranţă lui John Wick. Totuşi, într-o turnură de evenimente, un grup de mafioţi ruşi îi atacă locuinţa, omoară câinele şi îi fură şi maşina de colecţie. „Ceea ce urmează este unul dintre cele mai bune filme despre răzbunare”, scrie, de la festival, Annette Kellerman (aintitcool.com). „Dacă doriţi să vedeţi un film în care cei răi primesc ceea ce merită, John Wick este filmul potrivit. Însă, deşi subiectul e tenebros, există numeroase momente mai luminoase care contrabalansează violenţa. Mici roluri ale lui John Leguizamo, Willem DeFoe şi Ian McShane completează o distribuţie excelentă şi adaugă un dram de eleganţă filmului de acţiune”.

Autómata, cu Antonio Banderas, a rulat în cadrul Festivalului, şi urmează să vină în România fix peste o lună. Acţiunea filmului este plasată la 50 de ani în viitor şi îl are în centru pe Jacq Vaucan (Banderas), un agent de asigurări al companiei specializată în robotică ROC, ce investighează cazuri de roboţi capabili de manipulare. Ceea ce descoperă la un moment dat poate avea consecinţe profunde asupra viitorului omenirii – realitatea de care se loveşte este mai complexă decât creaţia oricărui tip de robot sau maşinărie.

Spectatorii de la Fantastic Fest au putut-o vedea şi pe Salma Hayek în plină acţiune, în filmul Everly. Hayek joacă rolul unei femei dure şi totuşi vulnerabile, care trebuie să lupte să scape din mijlocul asasinilor, într-un thriller cu focuri de armă. Alexandre Aja şi-a prezentat filmul Horns, în care Daniel Radcliffe joacă rolul lui Ig, un tânăr care, după ce este acuzat că şi-a ucis prietena, se trezeşte într-o dimineaţă descoperind că are noi puteri, dar şi coarne de diavol.

Exploreaza subiecte similare:

The Babadook, Keanu Reeves, Autómata, Antonio Banderas, John Wick, Everly, Salma Hayek, Daniel Radcliffe

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
tatucu_alin pe 20 februarie 2015 11:26
Merita.A realizat un film bun.Felicitarile mele.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells