O nouă teorie în Urzeala Tronurilor: cine e, de fapt, sora lui Jon Snow?

de Gloria Sauciuc în 30 Aug 2015
Două nume candidează: una este însăși Daenerys Targaryen, născută la Dragonstone în timpul unei furtuni

Un nou zvon care face vâlvă printre fani săptămâna aceasta completează părerile fanilor despre adevărata origine a lui Jon Snow.

La ora actuală, mulți dintre cititorii cărții lui George R.R. Martin, A Song of Ice and Fire, au ajuns să creadă că Jon Stark nu ar fi copilul natural al lui Ned Stark, de pe când acesta se lupta cot la cot cu Robert Baratheon, ci ar fi nepotul acestui, fiul Lyannei Stark și a lui Rhaegar Targaryen. În această variantă, Ned își dovedește până la capăt onoarea, sacrificându-și propria reputație pentru a-și crește nepotul ca pe un presupus fiu nelegitim, la cererea surorii sale aflate pe moarte.

Mai există o altă combinație de teorii, a la Star Wars, cum că ar mai fi existat încă un copil, iar cei doi ar fi fost separați la naștere, și două nume candidează: una este însăși Daenerys Targaryen, născută la Dragonstone în timpul unei furtuni (de unde numele Daenerys Stormborn), după care ar fi fost crescută alături de fratele ei Viserys. Poate că ea și Jon Snow sunt frate și soră, nu nepot și mătușă.

Există și a doua variantă, care capătă credibilitate: Meera Reed. Da, chiar fata aceea care călătorește cu Bran Stark la nord de Zid. Tatăl Meerei, Howland Reed, era - alături de Ned Stark - alături de Lyanna atunci când năștea, ceea ce dă credibilitate ideii.

Unele predicții despre Sezonul 6 susțin că ar exista un flashback cu scena când Lyanna Stark naște, iar cei doi copii ar fi un băiețel și o fetiță, iar cei doi bărbați, Ned Stark și Howland Reed, ar fi luat fiecare să crească pe câte unul din cei doi copii. În orice caz, data de naștere se potrivește pentru ambele personaje, Jon și Meera (283 AC), și este anul morții Lyannei. În schimb, Daenerys este născută în 284.

În orice caz, pe forumurile fanilor Urzelii Tronurilor circulă mai multe zvonuri de acest fel.

Exploreaza subiecte similare:

Game of Thrones

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ddman pe 30 august 2015 19:17
"că Ned Stark nu ar fi copilul natural al lui Ned Stark" , ehe, strasnica expresie.
nicu30 pe 30 august 2015 22:49
A facut o mica greseala, probabil se referea la Zapada Ion.
Bayard pe 31 august 2015 13:16
Mda, teoria asta creste in credibilitate??? Uof, nu prea, pentru ca in carte nu e niciun indiciu in directia asta. Ok, poate cei 2 actori seamana in film, dar in carte nu e cazul, ca sa nu mai spun ca Meera are statura redusa caracteristica oamenilor din The Neck...
bogyvaly pe 1 septembrie 2015 11:39
Strategie de marketing bazata pe faptul ca George RR Martin a declarat ca in urmatoarea carte vom fi complet surprinsi de un "ceva" uimitor!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells