O lansare plină de „forţă”. Star Wars: The Force Awakens a obţinut încasări de 238 de milioane în SUA

de Cristina Grigore în 21 Dec 2015
Internațional, filmul a ajuns la 517 milioane de dolari în doar primul week-end de la debut

Intrat de vineri în cinematografele americane, Star Wars: The Force Awakens nu doar că şi-a adjudecat locul întâi în box-office-ul acestui final de an, însă a înregistrat, printre altele, un record al încasărilor din prima zi a lansării de 120,5 milioane de dolari, deținut anterior de Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2.

Sfârşitul de săptămână a adus 238 milioane de dolari mult așteptatei producții numai pe teritoriul Americii de Nord, scrie BoxOfficeMojo.com, însă încasările internaționale au ridicat suma la 517 milioane de dolari. Este o cifră impresionantă pentru filmul cu buget de 200 de milioane, ce a plasat lansarea acestuia pe locul doi în clasamentul producţiilor cu cele mai bune evoluţii internaţionale la box office din week-end-ul lansării, după Jurassic World (524,2 milioane).

Un alt sequel a intrat în clasament pe locul doi, o comedie de familie ce va ajunge pe 29 ianuarie şi pe marile noastre ecrane. Alvin and the Chipmunks: The Road Chip a strâns 14,4 milioane de dolari la box office şi a trimis astfel pe locul trei comedia ce le are drept protagoniste pe Amy Poehler şi Tina Fey, Sisters (cu 13,4 milioane la debut).

The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 a coborât pe locul patru (5,6 milioane), iar topul cinci al încasărilor este încheiat de Creed (5 milioane de dolari).

Exploreaza subiecte similare:

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, Alvin and the Chipmunks: The Road Chip, Sisters, The Hunger Games: Mockingjay - Part 2, Creed

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
0ctavian pe 21 decembrie 2015 14:18
Desi sunt curios sa vad filmul, personal nu ma grabesc. o sa incerc sa ma pastrez departe de spoilere pana prin Ianuarie. Prea mare nebunia pentru confortul meu :)
Am sperante la un scenariu captivant si o poveste pe masura, avand in vedere ca au cumparat franciza pe o gramada de bani si vor sa faca multe filme din seria asta. Unul deja e anuntat pentru decembrie 2016.
Sper sa nu fiu dezamagit desi majoritatea productiilor cu bugete colosale promovate agresiv personal m-au dezamagit intr-un fel sau altul.

Magaru_Vesel pe 21 decembrie 2015 23:54
va fi o trilogie , urmatoarele episoade au fost anuntate si vor aparea in 2017, respectiv 2019 . Interesant este ca urmatoarele nu vor mai fi regizate de JJ Abrams . Alti 2 regizori isi vor incerca creativitatea , insa ca si in 1977, piatra de baza este primul episod al trilogiei, iar de aici mai departe pentru ceilalti regizori este o simpla formalitate. Poate putini stiu dar la fel si Lucas a regizat numai primul episod din trilogia veche, pe restul doar le-a produs. Filmul este bun spre foarte bun , nu ai de ce sa te temi daca esti un fan, garantat nu vei fi dezamagit deoarece pastreaza un aer al vechii trilogii. Abordarea lui JJ in privinta villanului Kylo Ren a fost extraordinara, incercand sa-l intruchipeze un pic mai neexperimentat si mai nesigur pe el in comparatie cu Darth Vader. Kylo Ren duce mai mult spre tanarul Anankin Skywalker trecut de partea intunecata convins ca face bine. Episodul 7 este o batalie intre rezistenta si first order castigata de cei buni, insa in episodul 8 (2017) ca si in "The Empire Strikes Back" presimt ca lucrurile vor sta invers iar Kylo Ren va fi un villain in toata regula, un sith lord complet.
0ctavian pe 22 decembrie 2015 09:32
multumesc pt feedback. gasesc f util punctul tau de vedere, dupa ce ai vazut filmul si apreciez lipsa de spoiler. ms frumos!
Costirik pe 21 decembrie 2015 14:58
Daca tot preiei o stire da o naibii completa.Incasarile globale inregistrate sunt fara cele din China unde lansarea va fi abia pe 9 ianuarie;)In timp ce Jurrasic World a beneficiat de incasarile chineze din weekend-ul lansarii oficiale.
Magaru_Vesel pe 21 decembrie 2015 23:56
Si fara Pakistan, care are premiera de Craciun ! :)))
Costirik pe 22 decembrie 2015 01:19
:)))
vyydo pe 21 decembrie 2015 20:52
Unele surse spun ca filmul are incasari de 538 mil. Totusi ar fi frumos ca sa exista o statistica in care sa calculeze incasarile din weekendul premierei in toata lumea plus cele din China.
Magaru_Vesel pe 21 decembrie 2015 23:59
Pe Imdb au scris ca incasarile din primul weekend vor fi ajustate dupa premierele din Pakistan si China . Nu vad dc intarzie chinezii cu filmul asta ca nu e nimic de cenzurat. :))
Magaru_Vesel pe 22 decembrie 2015 00:00
Sincer, dupa premiera din China si stiut faptul ca chinezii sunt topiti dupa Starwars, cred ca incasarile pot atinge 1 miliard de dolari calculate pentru weekendul de debut doar.
victor_neo75 pe 22 decembrie 2015 00:50
Update luni seara: Star Wars: The Force Awakens a incasat in primele 3 zile de la lansare (inclusiv avanpremierele de la ora 7 seara de joia trecuta trebuie mentionate) aproape 248 milioane de dolari numai in SUA si aproape 529 milioane dolari in toata lumea devansand astfel incasarile anterioare ale lui Jurassic World de 524 milioane dolari. E interesant de mentionat ca Star Wars a fost lansat in SUA pe 4134 de ecrane fata de Jurassic World (4274 ecrane) si The Avengers (2012) (4349 ecrane). Probabil ar fi incasat cu siguranta peste 260 milioane de dolari daca ar fi putut fi vizionat pe inca 200 de ecrane de cinematograf in plus (numarul maxim atins de The Avengers).

In orice caz Avatar nu va mai fi regele incasarilor din lumea intreaga (cu cele 2,78 miliarde de dolari worldwide) si Star Wars: The Force Awakens va fi primul film cu mult peste 3 miliarde de dolari incasari de pe mapamond. Rezultatele finale prin martie probabil!!!

mihnea_aspru95 pe 22 decembrie 2015 01:20
Bai, eu nu cred c-o sa-l depaseasca pe AVATAR, dar sigur pe Titanic ($2.18), gen cred ca o sa aibe la final $2,384, cam asa ceva.
cosmin742000 pe 22 decembrie 2015 08:37
Nu ma mira deloc , avand in vedere isteria creata (si ) de marketingul f agresiv facut pt acest film Cine vrea sa comenteze postarile mele de acum in colo sa se gandeasca bine la ce face .Eu emit pareri personale si nu am comentat niciodata postarile altora.Fiecare are dreptul la o parere.
lili22 pe 22 decembrie 2015 10:20
Zau? Sa iti aduc aminte de atacurile tale dincolo de orice limita la adresa mea? Sau ai tulburari de memorie?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells