Nominalizările pentru cel mai bun machiaj de Oscar ocolesc Cloud Atlas

de Cristina Grigore în 17 Dec 2012
Nominalizările pentru cel mai bun machiaj de Oscar ocolesc Cloud Atlas

Academia Americană de Film a anunţat ieri producţiile nominalizate la categoria numită acum "Cel mai bun machiaj şi hairstyling" pentru cea de-a 85-a ediţie a premiilor Oscar.

Cele şapte titluri alese vor rămâne doar trei din 10 ianuarie, când va avea loc deliberarea membrilor Academiei în urma celor 10 minute proiectate din fiecare peliculă. Dacă lista l-a inclus pe The Hobbit: An Unexpected Journey, Hitchcock, Looper, Lincoln şi Les Miserables, Men in Black 3 şi The Snow White and the Huntsman, unul din neîndreptăţiţii categoriei este Cloud Atlas, film ce a beneficiat de elaborate efecte de make-up pentru a transforma actorii din rolurile principale în diferite personaje de rase, vârste şi sexe distincte.

Statueta acestei categorii a revenit adesea filmului care a folosit cel mai bine elementele protetice, în special pentru creaturi din producţii SF sau fantastice (The Wolfman, Pan’s Labyrinth, How the Grinch Stole Christmas, sau pentru a transforma/îmbătrâni actorii în filmele biografice (La vie en rose, Frida). Câştigătorul anului trecut a fost biopic-ul The Iron Lady, ce a folosit machiajul pentru a o face pe Meryl Streep imaginea vie a lui Margaret Thatcher de-a lungul anilor.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
mihhnea pe 17 decembrie 2012 10:45
cam nedreptatit Cloud Atlas!!
Bayard pe 17 decembrie 2012 12:12
Problema este ca desi au fost unele machiaje foarte bune, au fost si unele foarte proaste.... s-au cam anulat. Sper ca nu crede nimeni ca a fost discriminat un film al lui Tom Hanks :)
Macabru pe 17 decembrie 2012 17:27
The Snow White and the Huntsman ! Au machiat-o aia perfect pe Kristen Stewart...ah, stai..asa arata ea ! Acum, lasand gluma la o parte, cred ca Men in Black 3 si The Hobbit au cele mai mari sanse. Mizez pe The Hobbit.
legolas05 pe 17 decembrie 2012 21:00
Din ce in ce mai tare se prostesc astia,trebuia si Cloud Atlas inclus,sper sa castige Hobbitul
alex_il_fenomeno pe 4 ianuarie 2013 19:59
Pacat, pentru ca mi s-au parut de mare efect toate din Cloud Atlas.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells