Musulmanii îi acuză pe producătorii filmului American Sniper de instigare la violenţă

de Gloria Sauciuc în 26 Ian 2015
„Majoritatea ameninţărilor violente pe care le-am primit în ultimele zile este rezultatul modului în care arabii şi musulmanii sunt portretizaţi în American Sniper...”

„Musulmanii au de-a face cu tot mai multe ameninţări în SUA după premiera filmului American Sniper”, susţine o organizaţie arabă din America într-o scrisoare adresată regizorului Clint Eastwood şi actorului Bradley Cooper, relatează AFP.

În scrisorile deschise publicate săptămâna aceasta, „Comitetul americano-arab împotriva discriminării” - „American Arab Anti-Discrimination Committee” (ADC) observă că a existat o recrudescenţă a ameninţărilor violente la adresa musulmanilor din Statele Unite, datorită filmului care spune povestea unui lunetist din armata americană în timpul războiului din Irak.

„Majoritatea ameninţărilor violente pe care le-am primit în ultimele zile este rezultatul modului în care arabii şi musulmanii sunt portretizaţi în American Sniper”, susţine ADC. Organizaţia susţine că a primit sute de mesaje violente de la spectatori, majoritatea acestora prin intermediul reţelelor de socializare. ADC-ul a anunţat FBI-ul şi poliţia asupra ameninţărilor şi a cerut celor doi să condamne retorica violentă a acestei categorii de public.

„Prezenţa, influenţa şi importanţa voastră în film ar putea fi o forţă semnificativă în a atrage atenţia asupra pericolelor grave pe care comunitatea noastră le înfruntă”, susţin scrisorile semnate de către preşedintele ADC, Samer Khalaf.

Filmul care rulează în premieră săptămâna aceasta în România este inspirat din povestea adevărată a unui militar american, Chris Kyle, care a luptat în Irak. Filmul a câştigat şase nominalizări la Oscar, declanşând o polemică în Statele Unite despre ocupaţia din Irak şi despre prezentarea veteranilor în cultura populară.

Exploreaza subiecte similare:

Bradley Cooper, Clint Eastwood, American Sniper

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
BubuBogdan pe 26 ianuarie 2015 02:09
Musulmanii astia deja incep sa isi ia nasu la purtare, cred ca cineva trebuie sa le indese piciorul in fund putin si sa le aminteasca ca nu sunt ei buricul Pamantului. Deja m-am saturat de toate mofturile lor, crimele lor, antentatele lor.. Daca se facea un film despre cum omoara ei oamenii si cum schingiuiesc sute de oameni si animale... le placea? Nu zic ca o fi toti asa infecti, ca orice padure are uscaturi, dar deja intrec orice masura.
dragos_ivanel pe 26 ianuarie 2015 11:14
+1
BubuBogdan pe 29 ianuarie 2015 02:56
Liviu, evident, dupa cum spuneam "fiecare padure are uscaturile ei" .. Nu am zis ca sunt toti asa, dar pentru aia putini cati sunt .. fac rau tuturor .. si bag mana in foc ca aceasta chestie provine din ADN-ul lor ... chestia asta o au in sange ... pentru ca un om normal nu poate accepta asa ceva .. un om normal nu ucide in numele lui Dumnezeu cum s-a intamplat cu regretabilul atentat sau mai bine zis, atentate, din Franta, unde oameni nevinovati care isi faceau MESERIA au murit, oameni NEVINOVATI repet. Nu mai ai dreptul sa te exprimi, nu mai ai dreptu la libertate, ca vin astia si te omoara ? Si din ce cauza ? Haide sa nu fim ipocriti si sa musamalizam astfel de comportament. Nimeni nu e fara de pacat ... dar comparatia cu romanii si cum sunt vazuti ... iarta-ma ... nu isi are locul ... si stiu unde ai vrut sa bati .. dar acea clasa sociala care a adus acest minus asupra noastra ... nu a facut nici pe un sfert ceea ce au facut musulmanii sau cel putin o parte din ei intregii lumi. Vezi atentatele din America ... din Spania, Madrid ... din Anglia, Londra unde au murit sute, mii de oameni si luarea de ostatici, care au fost ucisi ca niste animale si decapitati si trimisi acasa famililor si copiilor sa ii ingroape, care au avut macar norocu asta.. si pentru ce ? Pentru obsesia lor, fanatismul lor si pentru setea de sange in care au fost crescuti si educati majoritatea. Si aici nu mai e vorba de ceea ce credem, pentru ca exista dovezi si acele dovezi sunt miile de oameni care acum se puteau bucura de o viata frumoasa, dar sunt la 2 metrii sub pamant. Daca cineva in lumea asta accepta astfel de lucruri si le ia apararea, atunci e grav.
unkn0wn pe 26 ianuarie 2015 09:31
Pai sa faca si ei niste filme cu teroristii lor si sa nu se mai uite la astea americane, arabi tampiti vor cenzura in tot ce nu le convine.
zeno.marin pe 26 ianuarie 2015 16:06
BubuBogdan - "minus unu factorial" si de la mine...
Esti familiar cu termenul "indoctrinare"?... Metaforic desigur, vorbim despre o boala grea, de obicei cronica si rareori vindecabila. Stii de ce e asa?... Pentru ca habar n-ai ca suferi de ea, timp in care iti macina gandirea incet, progresiv, ieremediabil, intoxicat fiind de stirile "lumii civilizate" din care faci parte si care este - paradoxal - la fel de fanatica precum cea pe care o dispretuiesti cu o ignoranta desavarsita. Desigur, nuanta de care spun nu face parte din spectrul perceptibil pentru tine, dar vorba americanilor "it was nice talking to you"....

ddman pe 26 ianuarie 2015 17:21
Extraordinara exprimara, ai un 10 fara 1 de la mine.
BubuBogdan pe 29 ianuarie 2015 02:29
Zeno, esti un geniu .. cum de nu s-a auzit de tine pana acum ?
zeno.marin pe 26 ianuarie 2015 16:12
Oare pe cand un film cu manelisti si teroristi?... E drept ca ambele categorii sunt greu de deosebit, avand extrem de multe in comun, dar sa nu intram in detalii care ar putea crea confuzii in randul lunetistilor.

Asadar: cum ati reactiona daca un terorist ar lua ostatic un manelist?... Incotro s-ar duce sentimentele?... Cred ca naibii.
Gloante fara numaaaar! :-D

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells