Movieplex, cinema complet digital

26 Iun 2013
Cinematograful din Plaza România şi-a digitalizat toate cele 11 ecrane

Cinematograful Movieplex, parte a centrului comercial Plaza România, anunţă digitalizarea completă a celor 11 săli de cinema pe care le gestionează. Spectatorii vor viziona filmele preferate în cele mai bune condiţii de imagine şi sunet, mulţumită sistemelor digitale şi 3D de ultimă generaţie instalate în cadrul cinematografului.

Deschizător de drum în acest sens, Movieplex a adus pentru prima oară în România în luna mai a anului 2008 tehnologia necesară proiectării filmelor în format digital (imagine şi sunet de calitate superioară) şi 3D. Indiana Jones şi regatul craniului de cristal, cu premiera în format digital pe 22 mai 2008, şi Călătorie spre centrul Pământului în format 3D cu premiera pe 5 septembrie 2008 au fost filmele ce au dat startul "erei digitale" în cinematografele din România. În prezent, toate cele 11 săli ale cinematografului au capacitatea de a proiecta filme în format digital sau 3D.

"Digitalizarea completă a cinematografelor devine un standard internaţional în domeniu. Incercăm să oferim clienţilor noştri experienţe cinematografice deosebite, investind în calitatea serviciilor, fără a modifica preţurile biletelor", au declarat reprezentanţii Movieplex.
 
Digitalizarea ultimelor două săli din cadrul Movieplex a coincis cu upgradarea echipamentelor sălii cu numărul 8 a cinematografului, cea mai mare sală din Plaza România, cu o capacitate de 468 de locuri. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul noilor tehnologii precum sunetul pe 4 căi, proiectorul Barco 4K şi proiecţia HFR (High Frame Rate).

În plus, în clipa de faţă Movieplex lucrează împreună cu Cinemagia la implementarea sistemului de vânzare bilete prin aplicaţia mobilă Cinemagia. Acest lucru va oferi clienţilor posesori de smartphone-uri posibilitatea achiziţionării biletelor direct de pe telefonul mobil, evitând astfel cozile de la casele de bilete. Biletele vor putea fi plătite direct de pe telefon, folosind un card bancar sau direct pe factura operatorului de telefonie. Accesul către sala de cinema se va realiza scanând ecranul telefonului la un terminal special instalat la intrarea în cinematograf!

Exploreaza subiecte similare:

Indiana Jones and the The Kingdom of the Crystal Skull, Journey to the Center of the Earth 3D

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Skynet.Zbenga pe 26 iunie 2013 23:06
Foarte bine !
SimpaticSiAmabil pe 27 iunie 2013 00:57
3D nu va sfatuiesc! Au aceeasi ochelari rosii cu lentila verzui inchisa ca la Liberty! Cheap! Zici ca ai ochelari de soare nu 3D! Intuneca foarte mult calitatea imaginii! N-am inteles nimic din Iron man, Gatsby si multe altele! In viata mea nu mai calc la 3D la Plaza. Doar ce m-am intors de la Man of steel din H.multiplex unde au ochelari simpli si buni! Nu se compara! Uitasem cum e sa vezi un film 3D cu brightness decent!
krystyanalex pe 28 octombrie 2013 10:34
buna ai vazut filmele 3D si dupa ce au bagat aceasta tehnologie proiectorul Barco 4K şi proiecţia HFR (High Frame Rate). aceasta tehnologie o au numai la sala 8
krystyanalex pe 28 octombrie 2013 10:46
intradevar k shi eu am vazut filmul Life of Pi shi nu am fost multumit k se vedea intunecat shi mi sa spus k sala k nr 3 shi 6 se vede mai intunecat dar akm k noua tehnologie pe care o are la sala k nr 8 sper sa se vada mai bn vreau sa vad filmul Thor: The Dark World (2013) imi place k au ecrane mari
cristi23 pe 27 iunie 2013 14:14
e foarte bine..........insa daca s-ar deschide mai multe sali de cinema in mai multe orase.......la noi inca sunt multe orase sau judete fara macar un singur cinema.......
Vorador pe 28 iunie 2013 01:14
Problema este ca nu chiar toate filmele sunt digitale, am vrut sa vad Man of Steel si nu exista decat in varianta 3D.
krystyanalex pe 28 octombrie 2013 10:47
gresit in toate cinemau-rile Man of Steel a fost 3D
alex_il_fenomeno pe 17 iulie 2013 16:52
Foarte bine, a avansat...Desi fanilor de filme clasice, pe panza, cred ca nu le va conveni.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells