„Morr toți dușmanii” - noua producţie locală a Comedy Central

de Cinemagia în 14 Oct 2016
Serialul „incorect politic”, realizat ca un spectacol cu marionete, are ca personaje principale doi ursuleți de pluș care locuiesc în Berceni

Comedy Central şi-a relansat din toamnă grila locală de programe, cu accent pe producțiile locale, premierele naționale și serialele noi de succes internațional.  Din reînnoirea postului TV face parte şi un show adaptat realităţilor româneşti - Morr toți dușmanii. Descris ca un „serialul incorect politic”, acesta este realizat ca un spectacol cu marionete, are ca personaje principale doi ursuleți de pluș care locuiesc în Berceni și urmărește poveștile acestora din cartier sau din oraș. Episoadele, care durează între 1 și 2 minute, vor fi difuzate în timpul pauzelor publicitare.

Ideea show-ului a pornit de la originalul „Bears from da hood”, serial inițial lansat în Ungaria în 2008, ajuns la peste 200 de episoade, dovedind astfel succesul și cererea pentru astfel de scurte pastile de umor. Ca urmare a ratingurilor mari, Comedy Central a invitat o echipă românească de comedie pentru a rescrie complet scenariul astfel încât acesta să reflecte cultura locală, scena și climatul public și, nu în ultimul rând, ghetoul românesc.

Proiectul a fost dezvoltat de unul dintre cele mai cunoscute grupuri independente de comedie din România, Sector 7. Cei doi membri responsabili pentru transformarea completă a scenariului sunt Alex Coteț și Raul Gheba, în timp ce Cătălin Babliuc și Costel Bojog au dat voce ursuleților de pluș.

Meleu, dublat de Costel Bojog (comediant stand-up în Club 99 și unul dintre membrii Comedy Club, o producție exclusivă a Comedy Central România)  este un ursuleț hiperactiv cu gusturi vestimentare îndoielnice, cu o poreclă care ar trebui să-l facă să pară dur, când de fapt e numai gura de el.

Butoi, dublat de Cătălin Babliuc (tipul dur din clipurile sector 7) este dolofan și are vocea joasă, un ursuleț relaxat cu o poreclă pe care numai Meleu putea să i-o aleagă.

Cele două personaje locuiesc în Berceni și se adresează unul altuia după porecle, și nu după nume, cum bineînțeles că ar face orice băiat de cartier.

„Cel mai bine ne-am distrat când am început să creăm personajele și le-am făcut să sune ca niște urși de cartier din România, cu argoul și dialectele noastre și cu subiecte de discuție plauzibile. Cine are cele mai mișto haine, cine-i cel mai șmecher, cine bate pe cine? Băieții de cartier abordează anumite subiecte și au un stil specific, vorbesc ca niște analfabeți și fac mereu aceleași greșeli. Deși a fost amuzant, chiar a fost o provocare să îi facem pe ursuleții din Berceni să vorbească într-un argou nuanțat, credibil”, a spus Alex Coteț, membru Sector 7.

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells