Misteriosul Transcendence

de Ştefan Dobroiu în 18 Nov 2013
Johnny Depp ar putea da lovitura cu un nou SF de acţiune

Ne-a obişnuit cu rolurile sale ieşite din comun şi până-l vedem într-un nou film din seria Piraţii din Caraibe, Johnny Depp împinge "ciudăţenia" şi mai departe în noua sa producţie Transcendence. Este unul dintre cele mai misterioase şi inscrutabile SF-uri din 2014, datorită subiectului pe care nici măcar fizicienii nu-l pot aproxima, şi anume singularitatea tehnologică.

Alături de Depp în film apar Rebecca Hall, Morgan Freeman, Kate Mara, Paul Bettany şi Cillian Murphy, ceea ce arată că acest debut în lungmetraj al directorului de imagine Wally Pfister (a colaborat cu Christopher Nolan la absolut toate filmele acestuia, mai puţin la Interstellar, aflat acum în producţie, şi a câştigat un Oscar pentru Cea mai bună imagine pentru Inception) nu duce deloc lipsă de star power. În unica imagine făcut publică până acum de studiourile producătoare pot fi văzuţi Pfister, Hall şi Depp.

Johnny Depp îl interpretează pe Will Caster, un om de ştiinţă ucis de terorişti. Soţia lui, Evelyn, şi ea cercetătoare, reuşeşte să-i încarce conştiinţa într-un computer şi împreună îşi continuă studiile pentru atingerea unei singularităţi tehnologice. Este unul dintre subiectele favorite ale futurologiei: un moment din viitorul omenirii în care evoluţia inteligenţei va fi atât de rapidă, încât viaţa aşa cum o ştim va trebui să-şi schimbe legile pentru a continua să existe.

Unul dintre aspectele singularităţii tehnologice este evoluţia extraordinară a computerelor, teoriile afirmând că în câteva zeci de ani acestea ar putea depăşi gradul de complexitate al creierului uman, ceea ce le-ar face conştiente de propria existenţă. Este un subiect des întâlnit în literatura SF şi probabil că cea mai populară transpunere pe marele ecran este seria Terminator, în care viitorul este dominat de o luptă distrigutătoare între maşinile conduse de Skynet, o entitate tehnologică conştientă, şi ultimii reprezentanţi ai umanităţii.

Nu ştim în acest moment câte similitudini există între Transcendence şi seria Terminator, dar pare că evenimentele din filmul lui Pfister, aşteptat pe ecrane în aprilie, au loc în prezent. Sunt mari şanse ca o mare parte din aventurile personajelor, cel puţin cele ale lui Will, să aibă loc într-un spaţiu virtual, Pfister fiind expert, în urma colaborării cu Nolan, în aducerea pe ecran a unor spaţii în care legile fizicii nu mai sunt respectate.

Faptul că scenariul lui Jack Paglen şi-a făcut apariţia în 2012 pe celebra "listă neagră" a celor mai bune scenarii neproduse la Hollywood ne creşte aşteptările cu privire la acest proiect misterios. Sunt toate şansele ca Depp, care a primit un onorariu de 20 de milioane de dolari pentru film (sau 15% din încasări, dacă acest procent nu depăşeşte suma precizată), să dea lovitura cu SF-ul lui Pfister, mai ales după un an 2013 în care unica sa lansare, Legenda călăreţului singuratic, abia a reuşit să-şi acopere bugetul cu încasările din lumea întreagă.

Exploreaza subiecte similare:

Johnny Depp, Rebecca Hall, Wally Pfister, Transcendence, The Lone Ranger

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cristi23 pe 18 noiembrie 2013 15:41
sa speram va va fi un film bun........deep e un actor bun....daruneori.......nu e de ajuns......
apropo tricoul acela al regizorului.....mi-ar placea sa am un astfel de tricou oficial legat de seria batman.......asi desigur personalizat.....

dido pe 19 noiembrie 2013 05:12
E de salutat aparitia oricarui film SF,nu mai vorbesc de unul cu subiect asa de bun si cu o asa distributie,abia astept!
alex_il_fenomeno pe 17 ianuarie 2014 03:25
Merg pe el, este doar Johnny Depp :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells