Misiunea Directorului de Resurse Umane - un alt film cu participare românească la Locarno

16 Iul 2010
Misiunea Directorului de Resurse Umane - un alt film cu participare românească la Locarno

Filmul israelian Misiunea Directorului de Resurse Umane, regizat de Eran Riklis (foto) şi co-produs de compania românească Hai-Hui Entertainment (producători din partea română: Tudor şi Oana Giurgiu) va fi prezentat în premieră mondială în cadrul celei de-a 63-a ediţii a Festivalului de Film de la Locarno (Elveţia), desfăşurat în perioada 4 -14 august.

Misiunea Directorului de Resurse Umane este unul dintre cele 17 titluri incluse în acest an în programul de proiecţii open air din spectaculoasa locaţie Piazza Grande (capacitate: 8.000 spectatori), ce vor lupta atât pentru Premiul Publicului, cât şi pentru Trofeul Variety Piazza Grande Award, acordat de un juriu format din jurnaliştii publicaţiei americane Variety. Este al doilea film cu participare românească, după Restul e tăcere al lui Nae Caranfil, care reuşeşte să intre în această secţiune a Festivalului de la Locarno.

Filmat în toamna lui 2009 în Israel şi România, pelicula este o tragicomedie bazată pe un bestseller din 2004, scris de Abraham B. Yehoshua. Filmul descrie călătoria epică a unui om ce lasă în urmă un Ierusalim dominat de teroare şi violenţă şi ajunge într-un colţ îndepărtat din Europa de Est. Locaţiile de filmare din România au fost: Bucureşti, satele Petelca (jud. Alba), Răzvani, Lupşani (jud. Călărasi), Călăraşi, Transfăgărăşan, aeroportul Sibiu, Mogoşoaia, Valea Doftanei.

Rolul principal este interpretat de actorul Mark Ivanir. Din distribuţia filmului mai fac parte cunoscuţi actori români precum: Irina Petrescu (într-un rol memorabil), Papil Panduru, Bogdan Stanoevici, precum şi actriţa israeliană de origine română Rozina Cambos.

Regizorul Eran Riklis este autorul unor precedente filme de mare succes pe plan internaţional: Syrian Bride (2004) – 3 Premii la Festivalul de la Montreal (inclusiv Marele premiu), Premiul publicului la Locarno şi Lemon Tree (2008) – Premiul publicului din cadrul secţiunii Panorama, Festivalul de la Berlin.

Filmul este o co-producţie între 2TeamProductions (Israel), Pallas Film (Germania), EZ Films (Franţa) şi Hai-Hui Entertainment (România). Distribuitorul internaţional al filmului este Pyramide International din Franţa. Filmul a fost realizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, care a acordat proiectului suma de 491.550 lei, precum şi cu sprijinul Fondului Regional de Film German Mitteldeutsche Medienforderung, Medienboard, Rabinovich Fund, Israel Film Fund.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 16 iulie 2010 20:31
bine...bine...inca un film! peste vreo saptamana poate o sa fie 10! :))
alex_il_fenomeno pe 17 iulie 2010 11:37
cu cat mai multe , cu atat mai bine!
marius93 pe 17 iulie 2010 19:21
Tare !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells