Michel Hazanavicius, invitat special al TV5Monde

22 Mai 2014
Emisiunea lui Patrick Simonin, Invitatul, îl prezintă diseară pe regizorul aflat în competiţie la Cannes

După primirea foarte bună pe care a avut-o aseară la Cannes, Michel Hazanavicius (foto dreapta), regizorul filmului The Search, selectat în Competiţia Oficială, va fi în această seară invitatul lui Patrick Simonin (foto stânga), în cadrul emisiunii L'Invité / Invitatul, de la 00.45, la TV5MONDE. Michael Hazanavicius este câştigătorul Oscarului din 2011 pentru Cel mai bun film, The Artist, şi al celui pentru Cel mai bun regizor.

În afară de The Artist, singurele lungmetraje realizate de regizorul francez de origine lituaniană au fost OSS 117: Cairo, Nest of Spies (2006) şi OSS 117: Lost in Rio (2009), două parodii la filmele cu spioni. În ambele, rolul principal este jucat de Jean Dujardin, actorul din The Artist.

În 2014, Hazanavicius revine cu The Search, un remake al unui film omonim din 1948. În distribuţie o regăsim pe Annette Bening, cunoscută publicului din cele peste 35 de filme în care a jucat, inclusiv American Beauty (1999), The Kids Are All Right (2010) - nominalizat la Oscar, distribuit în România de Independenţa Film, Mars Attacks (1996) şi The Siege (1998). The Search este povestea unei femei care lucrează pentru un ONG şi care leagă o relaţie specială cu un tânăr din Cecenia, ţară devastată de război. Filmul a fost prezentat aseară, în premieră, de la ora 19.00, şi a avut încă o proiecţie astăzi, de la 12.30, la Soixantième Theatre.

În România, pelicula va rula toamna aceasta, fiind distribuită de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referinţă, de nişă sau câştigătoare ale unor premii internaţionale prestigioase.

Anul acesta, la Cannes, TV5MONDE - canalul filmului francofon - susţine lungmetrajele Alături de Timbuktu, Hope, regizat de Boris Lojkine, în cadrul Semaine de la Critique, şi P'tit Quinquin, al lui Bruno Dumont, care va rula în Quinzaine des Réalisateurs.

Exploreaza subiecte similare:

Michel Hazanavicius, Jean Dujardin, Annette Bening, The Search, The Artist

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells