Michael Pena va deveni César Chávez, un simbol al latino-americanilor

de Cristina Grigore în 8 Mar 2012
Michael Pena va deveni César Chávez, un simbol al latino-americanilor

Michael Pena, actorul din Shooter şi The Lincoln Lawyer, a primit rolul principal în pelicula biografică  Chávez, scrie Variety.

Filmul se va axa pe perioada care l-a transformat pe americanul cu origini mexicane într-un simbol al comunităţii latino din care făcea parte, respectiv anii ’60, ’70, în care a luptat pentru drepturile civile şi de muncă ale cetăţenilor latino-americani.

America Ferrera, actriţa din Ugly Betty, va fi soţia lui Chavez, Helen, în timp ce Rosario Dawson o va interpreta pe Dolores Huerta, cea care i-a fost alături în anii de activism şi alături de care a înfiinţat Uniunea Fermierilor.

Producţia a fost inițiată de actorii Diego Luna şi Gael Garcia Bernal, alături de producătorul Pablo Cruz. Regizorul biopic-ului va fi Diego Luna (al cărui debut regizoral a fost Abel, în 2007), după un scenariu semnat de Keir Pearson (Hotel Rwanda).

„Acest om a inspirat membrii unei întregi comunităţi în a înţelege că merită să li se acorde măcar drepturile de bază şi că trebuie să se opună nedreptăţii”, a spus Luna. „Mesajul trimis de film va fi acela că schimbarea este în mâinile noastre. Chavez a făcut ceva despre care toată lumea credea că va fi imposibil cu o atitudine îndrăzneaţă ce a magnetizat o ţară întreagă”, a adăugat el.

Viitorul film al lui Michael Pena este drama End of Watch, în care joacă alături de Jake Gyllenhaal, Anna Kendrick şi America Ferrera.



Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 12 martie 2012 19:50
de urmarit , poate face un rol demn de premii !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells