Marvel: filme versus seriale

de Ştefan Dobroiu în 22 Mar 2016
Ce şanse au serialele Marvel să influenţeze filmele pentru marele ecran?

În 2013 s-a lansat Agents of S.H.I.E.L.D.. Era fără îndoială unul dintre cele mai aşteptate seriale ale anului, dar lansarea nu i-a entuziasmat decât pe cei mai îndârjiţi fani ai filmelor Marvel, altora părându-le o extindere obligatorie, artificială, a universului cinematografic Marvel. Doar că Agents of S.H.I.E.L.D. a devenit mai bun cu fiecare episod, uimind cu un al doilea sezon excelent. Nici sezonul trei nu se lasă mai prejos, iar de atunci au impresionat şi alte seriale Marvel, precum Daredevil şi Jessica Jones. Odată cu lansarea noului sezon din Daredevil, o întrebare a fanilor devine tot mai stringentă: când vor lua în considerare filmele Marvel informaţiile din seriale? Încercăm să dăm un răspuns mai jos.

Întrebat dacă filmele Marvel vor valida serialele incluzându-le poveştile în aventurile de pe marele ecran, preşedintele Marvel Studios Kevin Feige a spus că acest lucru este "inevitabil". Feige a mai explicat şi că întârzierea acestei validări este cauzată de o diferenţă de ritm şi anvergură între producţia de televiziune şi cea pentru cinema: "Pentru ei (producătorii TV - n.r.) este mai uşor. Sunt mai rapizi şi producţia se desfăşoară mai alert, iată de ce efectele lui Winter Soldier sau Age of Ultron se pot vedea în seriale. Vom merge mai departe şi, pe măsură ce se fac mai multe seriale cu actori atât de buni - în special Daredevil - asta se poate întâmpla. Când noi ne apucăm de un film, ei au terminată o jumătate de sezon. Când noi ne pregătim de premieră, ei deja au terminat al doilea sezon şi se apucă de un al treilea. O sincronizare nu este extrem de uşor de făcut", a explicat Feige.

În acest moment comunicarea dintre filme şi seriale este unilaterală, în sensul că doar serialele reacţionează la ce se întâmplă în filme. Finalul lui Winter Soldier a venit cu o schimbare de anvergură pentru Agents of S.H.I.E.L.D., reaşezând complet tabla de şah cu noile dezvăluiri despre H.Y.D.R.A.. Dar Căpitanul America: Războiul Civil, a cărui lansare este programată pentru 6 mai (şi pe care Cinemagia îl va vedea cu zece zile mai devreme, în exclusivitate pentru România) nu dă deloc semne să se inspire din antrenantele aventuri şi schimbările de direcţie din serial.

Cei de la Hitfix au dezvăluit la începutul lunii că scenariştii Războiul Civil Christopher Markus şi Stephen McFeely nu erau la curent cu schimbarea de direcţie din Agents of S.H.I.E.L.D. şi de introducerea în poveste a celebrilor Inhumans. Finalul sezonului doi din serial a venit cu o răsturnare de situaţii pe care filmele Marvel aveau obligaţia să o ia în considerare, dar va trebuie să aşteptăm un alt lungmetraj pentru a vedea acest lucru.

Revenind la inevitabilul menţionat de Feige, dar şi la referinţa sa la colaborarea Marvel-Netflix, Daredevil, sunt toate şansele să fie nevoie să aşteptăm cele două Avengers: Infinity Wars (2018 şi 2019) pentru ca serialele să fie reprezentate cum se cuvine pe marele ecran. La începutul anului scenariştii şi regizorii Joe şi Anthony Russo au declarat că nu mai puţin de 67 de personaje Marvel îşi vor face apariţia în cele două filme.

Pariem o mână şi un picior că Daredevil, interpretat de excelentul actor britanic Charlie Cox, se va regăsi printre acestea. Cine ştie, poate că producătorii Marvel, conştienţi de tributul obligatoriu pe care trebuie să-l ofere serialelor, vor face chiar mai repede acest pas esenţial.

Ce personaj din serialele Marvel ai vrea să vezi în filme?

Exploreaza subiecte similare:

Captain America: Civil War, Agents of S.H.I.E.L.D., Daredevil

Alte știri din cinema

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Mary & George: un penis, o orgie sau o trădare pe minut

Serialul disponibil pe Sky Showtime aruncă o privire ireverenţioasă spre aristocraţia britanică de la 1600

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 22 martie 2016 20:46
Daredevil...
Costirik pe 23 martie 2016 02:46
Agents of S.H.I.E.L.D este simplut, usor, pentru copii si s ar incadra in filmele Marvel actuale, dar Daredevil si Jessica Jones sunt seriale serioase, mature, cu alt gen de personaje. Daca vor sa l introduca pe Daredevil si restul Defenderilor, filmele Marvel au nevoie de o atmosfera mai intunecata.
Han_Solo pe 23 martie 2016 12:52
Ai perfecta dreptate. Din pacate filmele Marvel vor adduce doar minusuri unui personaj ca si Daredevil sau The Punisher, filmele fiind marca Disney nu le vad sa pastreze un ton la fel de intunecat ca si serialele Netflix.
Sorin87 pe 23 martie 2016 21:51
Filmele sunt preferatele mele...serialele nu prea
mihnea_aspru95 pe 24 martie 2016 03:08
Mi-au placut filmele MARVEL STUDIOS (la inceput erau la Paramount acum sunt la Disney, pacat,ca le face mai de(pentru) copii "copaci"). Sa zicem ca imi plac The Avengers(2012), Avengers: Age of Ultron si Ant-Man(cel mai comic film de la ei).
Serialele Jessica Jones si Daredevil (trebuie sa le urmaresc, inca n-am apucat s-o fac).
Dar tot DC Comics este la putere, CLAR(am vazut BvS: Dawn of Justice ieri 23.03, SPLENDID filmul, mai bun decat Man of Steel daca vreti o comparatie).

Skynet.Zbenga pe 26 martie 2016 03:11
Jessica Jones.
Dar nu am vazut Daredevil

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells