Martin Scorsese dezvoltă un proiect captivant şi îndrăzneţ: serialul Gangs of New York

de Cristina Grigore în 29 Mar 2013
„Aceste vremuri […] din istoria Americii sunt bogate în personaje şi poveşti pe care nu le poţi explora cum se cuvine într-un film de două ore”

Lansarea pe marile ecrane, în 2002, a dramei istorice Gangs of New York, a însemnat pentru regizorul Martin Scorsese împlinirea unui vis. Cineastul încerca să ducă la bun sfârşit proiectul de mai bine de 20 de ani, iar piedicile de care s-a lovit - legate de libertatea artistică, lipsa finanţării (bugetul era întotdeauna prea mare pentru producători) şi nemulţumirile constante ale lui Harvey Weinstein (co-fondator al The Weinstein Company) – au făcut în aşa fel ca şi realizarea propriu-zisă a filmului să dureze mai bine de trei ani.

Însă materialul abundent adunat de-a lungul anilor despre istoria grupurilor ce controlau străzile New York-ului în secolul 19 l-au făcut pe Scorsese să se gândească la un serial bazat pe aceste ofertante întâmplări. Conform celor de la TheWrap.com, cineastul a confirmat că are de gând să înceapă curând lucrul la serial, iar acesta nu se va concentra doar pe grupurile organizate din New York de la sfârşitul secolului 19, ci şi pe cele din oraşe precum Chicago sau New Orleans.

„Aceste vremuri şi această eră din istoria Americii sunt bogate în personaje şi poveşti pe care nu le poţi explora cum se cuvine într-un film de două ore. Un serial de televiziune ne va oferi timpul şi libertatea creativă de care avem nevoie pentru a aduce la viaţă această lume pestriţă şi captivantă cu toate implicaţiile pe care le avea şi încă le mai are asupra societăţii noastre, asupra vieţii”, a explicat Scorsese.

Filmul Gangs of New York a avut la bază romanul lui Herbert Asbury din 1928, intitulat The Gangs of New York: An Informal History of the Underworld. Prima incursiune în lumea serialelor TV a lui Scorsese a avut loc odată cu regia episodului pilot a lui Broadwalk Empire.  

Poţi urmări mai jos o secvenţă din filmul lansat în 2002.

Exploreaza subiecte similare:

Gangs of New York, Martin Scorsese, Boardwalk Empire

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 29 martie 2013 11:48
Gangs of New York mie mi s-a parut foarte interesant. A prezentat un aspect al societatii americane pe care pur si simplu nu-l cunosteam. Chestia e ca actiunea avea loc in 1862, iar inceputul chiar si mai devreme.... un serial legat de perioada asta ar fi ceva, insa vad ca in articol se spune ca ar fi sfarsitul secolului. Daca ar fi asa, aproape de 1900, s-ar apropia prea mult de mafia de tip Al Capone, de mafia din perioada prohibitiei. Nu mi s-ar mai parea asa original. Sunt o groaza de filme si seriale facute in epoca aia.
Costirik pe 29 martie 2013 15:59
da ai dreptate daca ar incepe in jurul anului 1900 s ar apropia prea mult de mafiotii prohibitiei si de ei m am cam saturat....
Han_Solo pe 29 martie 2013 14:43
Acest proiect are sanse doar daca este distribuit pe un post Catble TV gen Showtime, HBO, FX. Bugetul cu siguranta va fi unul mare iar serialul obligatoriu va trebuie sa fie foarte violent cea ce pe un post gen CBS, ABC, NBC nu vad sa se intample.
Ovidiu239 pe 29 martie 2013 15:16
Scorsese e un geniu
AndreBlack pe 29 martie 2013 16:33
Interesant , Scorsese e un regizor foarte bun .
cosmin_kedii pe 1 aprilie 2013 09:53
la ce distributie are mi se pare interesant
alex_il_fenomeno pe 1 aprilie 2013 16:29
Asta da veste... cu asemenea geniu la carma, clar va fi ceva de urmarit.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells