Maratonul „Hobbitul” poate fi văzut în şase oraşe din România

de Cinemagia în 15 Dec 2014
Trei filme legendare într-o singură noapte, în reţeaua Cinema City din Bucureşti, Cluj, Ploieşti, Arad, Bacău şi Brăila (joi), dar şi la Movieplex Cinema Plaza din capitală (joi) şi Grand Cinema & More (vineri)

Toți iubitorii de film au șansa să vadă, în cadrul Maratonului „Hobbitul”, întreaga trilogie a lui Peter Jackson. Mult-așteptatul eveniment va avea loc joi, 18 decembrie, de la ora 18:00, la Cinema City, cu o zi înainte de lansarea oficială în cinematografe a ultimului film al seriei: „Hobbitul: Bătălia celor cinci oștiri”. Maratonul poate fi urmărit şi la alte două cinematografe din capitală: joi la Movieplex Cinema Plaza, începând cu ora 15, în format 3D, şi vineri la Grand Cinema & More, de la ora 18, tot în format 3D.

Preţul biletelor la Maratonul Hobbitul variază de la 30 de lei în reţeaua Cinema City, la 45  (loc standard), respectiv 65 (loc VIP) la Movieplex Cinema Plaza şi 50 de lei (loc standard), respectiv 60 de lei (loc premium) în Sala Epika din Grand Cinema & More (Băneasa Shopping Mall).

La cererea fanilor din țară, Cinema City a extins oferta Maratonului și în afara Bucureștiului. Mii de fani din București și din țară vor trăi în același timp acțiunea celor trei filme în nouă cinematografe: cele două cinematografe Cinema City din București (AFI Palace Cotroceni și Sun Plaza), precum și în cinematografele Cinema City din Cluj (Iulius Mall și Polus Center), Ploieşti (Ploiesti Shopping City și AFI Palace Ploiesti), Arad (Galleria), Bacău (Arena Mall) și Brăila (Promenada Shopping City).

Biletele la eveniment, primul de acest gen din rețeaua Cinema City, pot fi rezervate pe www.cinemacity.ro și costă doar 30 de lei pentru toate cele trei proiecții.

Nouă ore de aventuri cu elfi, gnomi și vrăjitori

Maratonul Hobbitul începe de la ora 18:00, cu primul film al seriei, „Hobbitul: O călătorie neașteptată”, și continuă, la ora 21:20, cu al doilea film, „Hobbitul: Dezolarea lui Smaug”. Filmul care încheie seria, „Hobbitul: Bătălia celor cinci oștiri”, va fi difuzat pentru prima dată în rețeaua Cinema City, începând cu ora 00:10. Între cele trei filme vor fi două pauze a câte 15 minute.

Povestea lui Bilbo și a inelului cu puteri fantastice

„Hobbitul” este un film fantastic regizat de Peter Jackson, adaptare a romanului cu același nume din 1937, scris de J.R.R. Tolkien și un prequel al trilogiei cinematografice „Stăpânul inelelor”.

„Hobbitul: O călătorie neașteptată”. Filmul urmărește aventurile lui Bilbo Baggins (Martin Freeman, în rol de protagonist), care ia parte la o expediție de proporții epice pentru a redobândi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor. Abordat pe nepusă masă de vrăjitorul Gandalf cel Sur (Ian McKellen), Bilbo se alătură unui grup de 13 gnomi, conduși de legendarul războinc Thorin Scut de Stejar (Richard Armitage). Călătoria îl va purta pe tărâmuri înșelătoare, pline de goblini, wargi, orci și vrăjitori.

În peregrinările lui, Bilbo întâlnește o creatură care îi va schimba viața pentru totdeauna- Gollum. Bilbo intră atunci în posesia prețiosului inel al lui Gollum, înzestrat cu calități misterioase și foarte folositoare și de care se leagă soarta întregului Pământ de mijloc, într-un mod pe care Bilbo nici nu și-l poate imagina încă.

„Hobbitul: Dezolarea lui Smaug”. Al doilea film al seriei continuă aventurile lui Bilbo Beggins pe parcursul călătoriei alături de vrăjitorul Gandalf și cei 13 pitici, conduși de Thorin, în misiunea lor de a pune stăpânire pe Regatul Pierdut, Erebor. Bilbo și companionii sunt nevoiți să înfrunte o serie de pericole, să parcurgă teritorii ostile și să îi țină piept, în final, înfricoșătorului și vicleanuli dragon Smaug, interpretat prin intermediul motion-capture, de Benedict Cumberbatch.

Ultima parte a seriei aduce mai multe scene de acțiune

„Hobbitul: Bătălia celor cinci oștiri”. Ultimul film al seriei aduce pe marile ecrane o încheiere de proporții epice pentru aventurile lui Bilbo Baggins, Thorin Oakenshield și compania gnomilor. Criticii de film din străinătate susțin că ultimul „Hobbit” vine la pachet cu mai multe scene de acțiune și mai mult dramatism decât celelalte două filme la un loc, peisaje mai dezolante și o coloană sonoră mult mai complexă în tonalități.

În ultima parte a trilogiei, gnomii din Erebor și-au recâștigat bogăția vastă a țării lor natale, dar acum trebuie să suporte consecințele de a-l fi dezlănțuit pe teribilul Dragon Smaug asupra bărbaților, femeilor și copiilor fără apărare din Orașul de pe Lac. Regele de sub Munte, Thorin Oakenshield, sacrifică prietenia și onoarea în căutarea legendarei Pietre străvechi. Neputând să îl facă pe Thorin să vadă lucrurile rațional, Bilbo esre determinat să facă o alegere disperată și primejdioasă, neștiind ce pericole mari se află înainte.

Ultimul „Hobbit” aduce încasări-record

În plus, un nou dușman s-a reîntors în Pământul de Mijloc. Sauron, Lordul Întunecat a trimis patru legiuni de Orci, pentru a ataca pe furiș Muntele Singuratic. Pe măsură ce întunericul se apropie de conflictul întețit, Gnomii, Elfii și Oamenii trebuie să decidă- fie sunt uniți, fie sunt distruși. Bilbo se află în situația de a lupta pentru viața lui și a prietenilor săi, când oștiri mărețe pornesc la război.

Ultimul film al seriei a depășit la încasări primele două filme ale seriei, de la momentul lansării oficiale în SUA. Distribuția internațională a filmului este întregită de Evageline Lilly, Luke Evans, Lee Pace, Benedict Cumberbatch și Billy Connolly.

 

Exploreaza subiecte similare:

The Hobbit Trilogy

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
silviu1985 pe 15 decembrie 2014 21:51
daca era si in timisoara mergeam fara sa stau pe ganduri...
m-am mai uitat eu si la lord of the ring(varianta lunga).. toate 3 filme intr-o noapte...

grig2069 pe 15 decembrie 2014 23:36
Varianta extended la toate cele 3 filme tine cel putin 12 ore(stiu ca le mai vad si eu din cand in cand).Cum le-ai vazut tu intr-o noapte nu stiu.
ddman pe 16 decembrie 2014 17:14
*sau
Liviu2995 pe 16 decembrie 2014 05:47
Am vazut ultimul film si mi s-a parut foarte bun. Il recomand tuturor in special fanilor.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells