Magicul Channing Tatum

de Gloria Sauciuc în 19 Iul 2015
Cum a ajuns Channing Tatum de la un dansator la realizarea unui al doilea film despre o categorie ignorată la Hollywood?

FilmulMagic Mike XXL”, ce rulează în cinematografele noastre în regim de premieră, reia povestea lui Mike, la trei ani după ce a renunţat la promiţătoarea sa carieră de stripper. După îndelungi insistenţe, acesta acceptă să se întoarcă în trupa de dansatori exotici „Regii din Tampa”, aflată acum în pragul eşecului. Pentru ultimul lor spectacol vor pregăti un show senzaţional, în care legendarul Magic Mike va străluci din nou în lumina reflectoarelor. Channing Tatum oferă poate cele mai sexy, creative coregrafic și memorabile momente de dans din istoria filmului în Magic Mike XXL.

„Bărbaţii merg la cluburi de striptease pentru un motiv simplu. Este un spectacol carnal, atrăgător vizual.

Însă scopul strip-ului masculin este de a aduce pe scenă pe femeie şi de a le face un pic de râs în faţa prietenelor lor: şi atunci fetele se înroşesc şi au parte de o seară amuzantă împreună cu prietenele lor” (Channing Tatum)...

Cu toate că povestea este o ficţiune, unele elemente şi atmosfera din lumea lui Mike sunt inspirate de experienţele lui Tatum din primii săi ani ca dansator. „Unul dintre lucrurile despre care ne-a vorbit Channing a fost drumul său spre o convenţie a stripperilor în anii tinereţii”, declara scenaristul Reid Carolin, care, alături de Nick Wechsler, Jacobs si Tatum, revine ca producător al acestui sequel. „Am încercat să incorporăm asta în primul film, dar era ceva aşa de mare că nu trebuia să fie un film în sine”. Într-adevăr, filmul oferă și cel mai tare show al lui Tatum la această Convenție a Stripperilor. Dar cum a ajuns Channing Tatum până aici - la realizarea unui al doilea film despre o categorie profesională ignorată la Hollywood?

Channing Tatum s-a născut într-un orăşel din Alabama, ca fiu al lui Kay - care lucra pentru o linie aeriană, şi al lui Glenn Matthew Tatum. Pe măsură ce creştea, Tatum era plin de energie şi neastâmpărat, aşa că părinţii s-au hotărât să îl înscrie la sporturi precum atletism, baseball, fotbal european şi fotbal american, pentru a-i canaliza energia.

În clasa a noua a fost trimis la şcoala catolică. Acolo şi-a descoperit pasiunea pentru fotbalul american, propunându-şi să obţină o bursă sportivă pentru facultate. Channing a reuşit să îşi atingă obiectivul, şi în ultimii ani de liceu a fost acceptat la o facultate din Virginia de Vest. Tatum are experienţă în artele marţiale, Kung Fu şi Gor-Chor Kung Fu, având grade în ambele. Mai târziu, Channing s-a lăsat de facultate, lucrând ca muncitor în construcţii, stripper, broker de imobiliare şi vânzător.A fost model pentru Abercrombie & Fitch, Nautica, Gap, Aeropostale, Emporio Armani, jucând în reclame pentru American Eagle, Pepsi, şi unele reclame foarte îndrăgite la Mountain Dew. În 2012, revista People îl desemna drept cel mai sexy bărbat în viaţă.

Bun dansator, Channing a învăţat stilul de tap dance din anii '40 pentru Hail, Caesar! (2016), în care joacă rolul unui actor care pregăteşte un musical cândva în anii '50 numit Last Call. Într-un salon de bar, alături de o duzină de alţi marinari care dansează, actorul combină acrobaţiile cu stilul swing. În timpul dansului, unul dintre numere combină trecerea de la poziţia din picioare în faţa barului la o poziţie de stat în mâini pe bar, apoi un flic-flac în spate.

Totul atinge apogeul la convenţia stripperilor

Un număr spectaculos pe care toată lumea îl aştepta  în filmul Magicc Mike XXL: Channing Tatum şi tWitch îşi unesc energiile într-un dans în duet, de o parte şi de alta a unei rame uriaşe care împarte în două scena.

Creatorul de costume Christopher Peterson spune: „am vrut să avem o imagine grafică, pentru ca totul să fie foarte clar atunci când se vedeau mişcările în oglindă, aşa că am mers pe negru, alb şi argintiu. Nike ne-a oferit un pantof sport creat pentru noi dintr-un material reflectorizant, care este folosit pentru semnele stradale. Am pus pe pantaloni bucăţi din acelaşi material, apoi am pus lumina stroboscopică şi, atunci când ei îşi mişcă picioarele într-un anumit fel, nu vezi decât mişcarea, nu numai pentru că au acele fâşii care le definesc picioarele, ci şi pentru că lumina se reflectă în camera de filmat”.

Numărul a fost ideea lui Tatum, bazată pe faptul că el şi tWitch se pricep foarte bine la aceste contrapuncte fizice şi că totul avea să fie foarte diferit.. Pentru personajele lor, Mike şi Malik, s-a creat un fel de amestec de parteneriat şi competitivitate.

Tatum a dat probe pentru rolul lui Gambit în X-Men: The Last Stand (2006), înainte ca rolul respectiv să fie eliminat, dar va apărea în X-Men: Apocalypse (2016) şi Gambit (2016)...

„Este ceva ce nu am mai făcut, să dansez cu cineva, ca o reflecţie a acelei persoane, care să nu mai vorbesc despre ideea de a dansa cu Channing, ceea ce e, în sine, o nebunie”, spune tWitch. „Când partenerul tău se mişcă spre dreapta, tu te mişti spre stânga şi fiecare trebuie să reflecte întru totul nuanţele celuilalt”. Dansatorul spune că, pentru el a mai fost o premieră: „e prima dată când dansez cu aşa de puţine lucruri pe mine, aşa că nu mi-am făcut griji numai dacă paşii erau corecţi şi tempo-ul bun, ci şi dacă unghiurile erau potrivite pentru camera de filmat, dar am ştiut că, oricum, la final, aveam să-mi arăt fundul.”

Cel puţin, ştie că va fi apreciat. Jacobs povesteşte că ar fi putut rupe bilete la intrare pentru cei care voiau să vină să-i vadă pe Channing şi tWitch exersând. „Sunt amândoi dansatori incredibili, dansul a fost uimitor şi reacţiile extraordinare. Când dansul s-a terminat şi s-au scos şi pantalonii, iar ei au rămas acolo în tanga, am auzit cele mai mari ropote de aplauze”.

„Soţiei mele nu-i place că nu agreez filmele de acţiune cu eroine feminine. Nu ştiu de ce nu-mi plac. Le urmăresc, dar nu alerg după ele. Eu aş spune: „Să găsesc o fată care poate, scuză-mi franceza, să mă bată măr, şi o să vad filmul. Şi s-a găsit: Gina Carano, campioană la Mixed Martial Arts şi asta s-a şi întâmplat” (Channing Tatum)...

Exploreaza subiecte similare:

Magic Mike XXL

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells