Lumina rece a dimineţii: acţiunea din vacanţă

de Gloria Sauciuc în 14 Apr 2012
Lumina rece a dimineţii: acţiunea din vacanţă

Lumina rece a dimineţii, cu Henry Cavill, Bruce Willis şi Sigourney Weaver rulează în premieră la cinema, fiind singurul film nou la cinema în mini-vacanţa de Paşte.

Cu eroul din Immortals şi viitorul Superman în rol principal, Lumina rece a dimineţii bifează la capitolele tensiune creată şi protagonist. Dar păcătuieşte pentru că îl elimină pe Bruce Willis în primele 20 de minute din film şi prin poveste, atât de fumată în sute de alte filme de acţiune.

Pe de altă parte, apreciem în mod deosebit că Sigourney Weaver a primit un rol de acţiune - în filmul Avatar oftam când o vedeam cum ea era cea care îl pregătea pe Jake (Sam Worthington) de acţiune. Dar, din păcate, scenele cu Weaver au un cu totul alt ritm decât restul secvenţelor de acţiune, prea lente ca să fie corente cu restul filmului.

Lumina rece a dimineţii este despre un tânăr pe nume Will Shaw (Henry Cavill), care vine să-şi viziteze familia în Spania şi descoperă că tatăl, Martin Shaw (Bruce Willis), nu e chiar omul pe care îl ştia. Tatăl îi spune că lucrează cu CIA-ul, un "amănunt" pe care Will îl acceptă cu mare greutate, în primul rând pentru că tatăl său nu-i fusese niciodată alături şi în al doilea rând pentru că, din punctul de vedere al lui Will, trăise o viaţă de minciună de vreme ce nu spusese alor săi cu ce se ocupă în realitate. Când ai lui sunt răpiţi, Will trebuie să afle tot adevărul despre tatăl său şi să-şi salveze familia.

Legat de primul atu al filmului, Henry Cavill: credem că actorul va fi un Superman pe cinste în The Man of Steel. Pregătirea fizică de nouă luni pe care a făcut-o pentru rolul din Immortals conjugată cu emoţiile pe care le-a redat atât de credibil în Lumina rece a dimineţii/The Cold Light of Day îl va face un supererou memorabil.

Spre deosebire de alţi actori de acţiune, cu chipuri imobile, inpenetrabile, robotice, Henry Cavill crează un personaj bântuit de frici, emoţii, îndoieli, pe care i le citim cu uşurinţă pe faţă. Actorul a fost coordonat de regizorul francez Mabrouk El Mechri, care semna cu nerv în 2008 regia filmului JCVD (cu Jean-Claude Van Damme). Lumina rece a dimineţii împrumută ritmul alert al lui JCVD. Acţiunea se desfăşoară în Madrid şi în regiunile de coastă ale Spaniei, acolo unde a şi fost realizat filmul, în vara lui 2010.

În rolul tatălui lui Will, Martin Shaw, îl vom vedea pe legendarul actor de acţiune Bruce Willis. Partenera de o viaţă a lui Martin, dar şi rivala sa cea mai îndârjită, e interpretată de o altă legenda a ceea ce înseamnă forţa pe ecran, Sigourney Weaver - care joacă rolul lui Carrack, o agentă CIA ale cărei intenţii sunt nesincere. Ea e o ucigaşă cu sânge rece. În continuare o prezenţă puternică pe ecran, Weaver are - din păcate - lentoarea care vine odată cu vârsta.

Dacă aveţi chef după o masă copioasă de Paşte de ceva dinamizant, The Cold Light of Day ar fi soluţia. Nerecomandat sub 15 ani, Lumina rece a dimineţii rulează în 17 oraşe ale ţării.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 14 aprilie 2012 14:22
Prea putine filme pentru aceasta minivacanta....
margott pe 14 aprilie 2012 18:24
Eu una sunt curioasa sa vad filmul, in special pentru Sigourney.
zeno.marin pe 14 aprilie 2012 22:33
:-) Ce am citit aici este mai degraba o avertizare in privinta filmului decat o recomandrare (pentru siesta "post-masa-pascala"). Hey, mai e cineva deranjat de fermecatoarea sintagma "masa pascala" folosita de crainicii TV?... Mie imi place sa-i spun masa de Paste! Si venind vorba, PASTE FERICIT TUTUROR! :-)
alex_il_fenomeno pe 9 mai 2012 15:02
suna destul de bine , astfel ca sunt sigur ca merita urmarit !
alex_il_fenomeno pe 9 mai 2012 15:03
P.S. : Paste Fericit Zeno ( scuze intarzierea :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells