Love, cu sinceritate despre relaţii

de Ştefan Dobroiu în 2 Mar 2016
Judd Apatow dă de pământ cu romantismul dulceag din serialele americane

Netflix a aprobat deja nu unul, ci doua sezoane din Love, serial dezvoltat de Judd Apatow având în centrul atenţiei provocarea de a avea o relaţie în prezentul ultra-superficial. Fără să fie ambalat în poleială pictată de mână cu floricele şi fluturaşi, Love explorează sarcastic şi franc dificultatea de a-ţi găsi şi păstra perechea în vremuri când toată lumea visează la dragoste, dar oamenii se mulţumesc tot mai adesea cu singurătatea (şi cu vizite pe site-uri interzise minorilor). Uneori de-a dreptul incomod, serialul este etichetat drept comedie romantică, dar oferă un mix de genuri mai complex şi atractiv.

Primul sezon, de zece episoade, a fost lansat pe 19 februarie şi, alături de formate asemănătoare precum Togetherness şi Casual, arată capcanele relaţiilor şi sexului la întâmplare, făcând slalom printre momente trăsnite sau jenante. Love este de departe unul dintre cele mai oneste seriale ale sezonului: am putea spune că este răspunsul (sau poate omagiul?) lui Judd Apatow la Girls! Iar faptul că cele două personaje principale, Mickey (Gillian Jacobs) şi Gus (Paul Rust), au parte de atenţie egală din partea scenariului recomandă Love ambelor sexe. "Spui prea des 'Te iubesc'", este una din replicile din primul episod, un reproş care arată deschiderea serialului de a prezenta şi aspectele "spinoase", crude, ale unei relaţii.

Îi cunoaştem pe Mickey şi Gus în momente nu foarte fericite ale vieţii lor. Mickey, o tânără independentă care nu dă doi bani pe ce crede lume despre ea, vrea să o rupă complet cu "fostul". Acesta o vizitează frecvent şi o inundă în marea sa de imaturitate, dar refuză să plece din căminul împărţit cu părinţii. Gus, pe de altă parte, pare a avea o relaţie fericită alături de iubita lui şi chiar face planuri pentru o mutare împreună. Aflaţi la mii de kilometri emoţionali depărtare la începutul primului episod, Mickey şi Gus vor fi împinşi treptat unul spre celălalt, dar într-un mod cât se poate de credibil: întâlnirea lor va avea loc, firesc şi amuzant, la sfârşitul primului episod. Cum spuneam, Love preferă onestitatea relaţiilor artificiale cu care Hollywood-ul îşi asaltează publicul, încercând să-l convingă că doi oameni se pot îndrăgosti în timpul unei călătorii cu liftul şi că, după mici probleme, se vor iubi până la sfârşitul vieţii.

Apatow nu ar fi Apatow dacă nu şi-ar înfinge colţii şi în showbiz-ul american. Astfel, Gus este profesor pe platourile de filmare din Los Angeles, unde trebuie să se asigure că o actriţă adolescentă, starul unui serial cu vrăjitoare, respectă programul zilnic de trei ore de lecţii. Un ghimpe în coapsa echipei, apariţia lui Gus pe platouri este echivalentul întârzierilor, prin urmare eroul trebuie să înfrunte atât perfidiile şi manipularea producătorilor, cât şi indiferenţa "starului". Este doar unul din aspectele interesante ale personajului, care se chinuie să fie cumsecade, deşi acumulează frustrări în straturi. Oare rebela Mickey îl va ajuta să se răzvrătească împotriva celor din jur şi să se lupte pentru respect şi spaţiu personal? Tot ce-i posibil.

Pe de altă parte, Mickey este director de programe la un post de radio al cărui şef pămpălău nu doar că se face de râs în direct, dar eşuează lamentabil şi ca manager. Aparenta duritate a lui Mickey o transformă pe aceasta în mâna dreaptă a şefului, gata să-i rezolve cele mai spinoase probleme de management, precum concedierea angajaţilor. Este un punct de pornire bun pentru a arăta că Mickey nu este atât de lipsită de scrupule precum pare la prima vedere şi că, deşi eroina e atât de diferită de Gus, cei doi s-ar putea completa şi ajuta reciproc.

Cele 10 episoade ale sezonului au fost lansate simultan, iar sezonul următor va fi lansat în 2017.

Exploreaza subiecte similare:

Judd Apatow, Gillian Jacobs, Paul Rust

Alte știri din cinema

Iată cum s-au filmat scenele subacvatice din filmul Aquaman

Singurul film din universul extins DC pregătit pentru premieră în 2018

Finalul Sezonului 7 din Urzeala Tronurilor nu va conține o luptă decisivă

„Beyond the Wall” are premiera pe HBO România pe 21 august. Ultimul episod va avea premiera pe 28 august

Filmul Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor, dublu premiat la Sarajevo

Premiul pentru cel mai bun actor lui Șerban Pavlu iar Premiul pentru cel mai bun regizor lui Emanuel Pârvu

Accidentul lui Tom Cruise amână filmările lui Mission: Impossible 6

Actorul are nevoie de un timp mai lung pentru recuperare, pentru că săritura ratată i-a fracturat glezna

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback