Liam Neeson, detronat de un val de sânge şi un câine vorbitor

de Cristina Grigore în 10 Mar 2014
300: Rise of an Empire şi-a adjudecat primul loc în box office, urmat de geniul canin din Mr. Peabody and Sherman

După ce s-a menţinut vreme de două week-end-uri în vârful clasametului, thriller-ul de acţiune al lui Liam Neeson, Non-Stop, a fost întrecut de lupta crâncenă dintre perşi şi greci din 300: Rise of an Empire. Pelicula, o continuare a succesului lui Zack Snyder din 2007, 300, a înregistrat 45 de milioane de dolari la box-office-ul acestui sfârşit de săptămână.

Filmul, al cărui cost de producţie s-a ridicat la 110 milioane de dolari, a obţinut 87,8 şi milioane internaţional .

Locul doi în top a fost ocupat de animaţia Mr. Peabody and Sherman, adaptarea unui desen animat de succes al anilor ’60 cu o mulţime de cronici pozitive până în acest moment (77 de procente din partea criticilor pe RottenTomatoes.com). Filmul, ce ne prezintă aventuroasa călătorie în timp a unui geniu canin, Mr. Peabody (Ty Burrell) şi a băieţelului său adoptat, Sherman (Max Charles), a vândut până acum pe teritoriul nord-american bilete în valoare de 32,5 milioane de dolari.

Animaţia celor de la 20th Century Fox a costat 145 de milioane de dolari. Internaţional, şi-a adăugat încasări de 66 de milioane de dolari.

Liam Neeson şi al său Non-Stop a trecut astfel pe locul trei în clasament, cu 15,3 milioane de dolari, urmat de The Lego Movie (11 milioane de dolari) şi Son of God (10 milioane de dolari).

Un record demn de menţionat este cel al noii pelicule a lui Wes Anderson, The Grand Budapest Hotel, ce a atins cea mai mare sumă a încasărilor pentru o lansare limitată. Din proiecţiile celor patru cinematografe în care a putut fi văzut filmul în New York şi Los Angeles, s-au strâns 800.000 de dolari, ceea ce înseamnă 200.000 de dolari pe cinematograf. Recordmen-ul anterior a fost The Master, cu 147.262 de dolari pe cinematograf, în vreme ce tot un film al lui Anderson, Moonrise Kingom, a strâns în medie la lansarea limitată 130.749 de dolari.

The Grand Budapest Hotel a strâns deja, internaţional, 10 milioane de dolari şi va beneficia de o lansare extinsă săptămâna viitoare.

Exploreaza subiecte similare:

Liam Neeson, Non-Stop, 300: Rise of an Empire, 300, Mr. Peabody & Sherman, Ty Burrell, Max Charles, The Lego Movie, Son of God, The Grand Budapest Hotel, The Master

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Rippa pe 10 martie 2014 16:04
extraordinar film!
cavallioty pe 10 martie 2014 17:21
"cea mai mare sumă a încasărilor pentru o lansare limitată" doar ca sunt vreo 8 filme care au avut incasari mai bune,este de notat reusita dar nu este cea mai buna
inca o data informare gresita care a devenit foarte obisnuita in cazul acestor tip de stiri
va recomand un site de profil,si tie cristina,daca vreti informatii de profil mai potrivite,
acela cu mojo

victor_neo75 pe 11 martie 2014 17:59
Non-Stop s-a mentinut un singur weekend pe primul loc in SUA (28 februarie - 2 martie) cu 28 mil.$ incasati. In SUA The Lego Movie a stat in fruntea box-office-ului timp de 3 weekend-uri, a incasat deja 225 mil. $ in timp ce The Nut Job doar 61 mil.$ (de peste 3 ori mai putin). La noi in schimb The Not Job a incasat mai mult decat The Lego Movie (cu aproape 300 de mii de lei (roni) (3 miliarde vechi) mai mult si aproximativ 20 de mii de bilete mai mult). Se pare ca la noi copiii si parintii nu au auzit si nu s-au jucat cu jucariile Lego. (Desi recunosc ca e o animatie pt copiii ceva mai marisori).
alex_il_fenomeno pe 24 martie 2014 14:49
Era un film extrem de asteptat, deci toti stiam asta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells