La mulţi ani, Aaron Eckhart!

de Ştefan Dobroiu în 12 Mar 2013
Actorul de văzut în aprilie în Olympus Has Fallen împlinește astăzi 45 de ani

A devenit cunoscut în filmele lui Neil LaBute, iar în nici o lună o să-l vezi în rol de președinte american în action-ul Olympus Has Fallen/Cod Roșu la Casa Albă, în regia lui Antoine Fuqua. Actor ce a făcut slalom printre genuri până acum, combinând drama independentă cu blockbusterul total, Eckhart împlinește astăzi 45 de ani.

După ce și-a petrecut copilăria și adolescenţa în ţări străine (Marea Britanie, Australia), Aaron Eckhart revine în Statele Unite și depune eforturi să devină apreciat în teatru. Se întâmpla la începutul anilor '90, iar întâlnirea cu regizorul și scenaristul Neil LaBute a marcat un moment de cotitură în cariera tânărului Aaron. A apărut întâi în piesele lui LaBute, iar în 1997 acesta i-a propus să joace în misoginul In the Company of Men, film care s-a bucurat de cronici pozitive, făcându-l cunoscut pe Eckhart la Hollywood. Chiar dacă a beneficiat de o rampă de lansare interesantă, actorul a avut de înfruntat câţiva ani dificili. A jucat în Your Friends & Neighbors al aceluiași LaBute, în dramedia romantică Molly, dar și în Any Given Sunday, filmul despre sport al lui Oliver Stone.

În 2000 revine în atenţie datorită lui Erin Brockovich, în care îl interpretează pe înţelegătorul iubit al femeii din spatele unuia dintre cele mai răsunătoare procese din istoria Statelor Unite. După lansarea acestui succes de casă și critică Eckhart a mărturisit că timp de aproape un an înainte de filmul lui Steven Soderbergh nu mai jucase în nimic, ceea ce dovedește încă o dată că un succes nu-ţi deschide ușile la Hollywood. După Erin Brockovich ofertele au început să curgă, iar actorul a jucat constant în anii următori.

De acum ușile sunt deschise pentru Aaron Eckhart și, dacă nu a jucat în filme de mare succes, măcar a știut să-și aleagă partenerii și partenerele: Jack Nicholson în The Pledge, Hilary Swank în The Core, Cate Blanchett în Paycheck. A avut mare succes în Thank You for Smoking, care i-a adus o nominalizare la Globul de Aur pentru Cel mai bun actor de comedie. În 2006 a fost ales de revista People pe lista celor mai frumoși oameni.

Cel mai popular rol al său este fără îndoială Harvey Dent din mega-blockbusterul The Dark Knight regizat de Christopher Nolan. Filmul a depășit un miliard de dolari încasări, devenind unul dintre cele mai mari succese financiare din istorie. A mai avut succes în Rabbit Hole, în care joacă alături de Nicoole Kidman, iar cel mai recent l-ai văzut în The Rum Diary, alături de Johnny Depp.

În aprilie îl interpretează pe Benjamin Asher, președintele SUA din thrillerul Olympus Has Fallen, deja supranumit „Die Hard la Casa Albă”. Subiectul se învârte în jurul unui commando nord-coreean care ia cu asalt Casa Albă. Cade pe umerii unui agent secret căzut în dizgraţie (Gerard Butler) să-l salveze pe președinte și, o dată cu el, viitorul politic al SUA. Anul trecut Eckhart a filmat I, Frankenstein, un fantasy în vena lui Underworld bazat pe o serie de benzi desenate create de scenaristul seriei cu Kate Beckinsale în rolul Selenei. Actorul va fi Adam Frankenstein, monstrul readus la viaţă cu ajutorul electricităţii, care se trezește prins în lupta milenară dintre două clanuri de fiinţe supranaturale.

Exploreaza subiecte similare:

Aaron Eckhart, Olympus Has Fallen, Neil LaBute, The Dark Knight, Rabbit Hole

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 12 martie 2013 09:53
La multi ani! Asteptam cat mai multe filme bune de la tine.
cristi23 pe 12 martie 2013 12:27
la multi ani domnule Eckhart,,,,,,,,,,,,,,
iiii pe 12 martie 2013 13:27
sigur o sa citeasca mesajul tau!
MikkaelWolfganger pe 12 martie 2013 18:48
Intentia conteaza :))
paul2011 pe 12 martie 2013 14:41
La Mulți Ani !!! ...se pare că și în acest an a știut să-și aleagă partenerii , dau exemplu' chiar acest film , Olympus Has Fallen ( abia aștept să-l văd ) , în care joacă cu Morgan Freeman ( un actor genial ) , și Gerard Butler :) .. să aibe multă baftă în continuare , este un actor foarte bun :D .
Iulian. pe 12 martie 2013 22:51
Datorita impulsurilor lui in "The Dark Knight",filmul a fost cu atat mai interesant,mai ales cand avea alura de villain..un actor cu real potential.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells