La La Land conduce nominalizările la premiile Globul de Aur 2017

de Cristina Grigore în 13 Dec 2016
Deadpool îl introduce şi pe Ryan Reynolds pe lista nominalizaţilor la „Cel mai bun actor într-o comedie"

Unele dintre cele mai comentate şi mai apreciate producţii ale anului se regăsesc în lista nominalizărilor pentru Globul de Aur, dezvăluită cu mai puţin de o lună de la gala de premiere ce va avea loc pe 8 ianuarie şi îl va avea ca gazdă pe Jimmy Fallon.

Pelicula cu cele mai multe nominalizări - 7 - este musical-ul La La Land, care a  reuşit să bifeze cele mai importante secţiuni – Cea mai bună comedie/musical, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu. Protagoniştii, Ryan Gosling şi Emma Stone, se află pe lista celor mai buni actori la secţiunea comedie/musical. Extrem de apreciat de critici la nivel internaţional, filmul „La La Land” are premiera pe marile ecrane din România pe 23 decembrie, distribuit de Freeman Entertainment.

Fără armă în linia întâi”, „Florence” şi „La La Land”, titluri distribuite de Freeman Entertainment în cinematografele din toată ţara, sunt printre filmele cu cele mai multe nominalizări în cadrul celei de-a 74-a ediţii a Globurilor de Aur.

Din lista potenţialilor câştigători anunţată luni, drama de război regizată de Mel Gibson „Fără armă în linia întâi” a fost selecţionată la principalele trei categorii: „Cel mai bun film”, „Cel mai bun actor” şi „Cel mai bun regizor”. Cu Andrew Garfield în rolul principal, povestea primului obiector de conştiinţă poate fi urmărită încă în cinematografeJonah Hill a fost nominalizat la categoria „Cel mai bun actor într-un musical sau comedie” pentru interpretarea din filmul „War Dogs: Tipii cu arme”, lansat în cinematografe de Freeman Entertainment în această vară.

Comedia „Florence”, care a avut premiera naţională pe 11 noiembrie, a fost selectată la categoriile: „Cel mai bun musical sau comedie”, „Cea mai bună actriţă într-un musical sau comedie”, „Cel mai bun actor într-un musical sau comedie” şi „Cel mai bun actor în rol secundar într-un musical sau comedie”.  La categoria „Cea mai bună melodie originală” a intrat noul film al lui Matthew McConaughey „Goana după aur” care ajunge în cinematografele din România în data de 3 februarie, distribuit tot de Freeman Entertainment.

Hell or High Water, Hacksaw Ridge, Lion, Manchester by the Sea şi Moonlight au intrat sub titulul ce reuneşte cele mai bun filme din categoria „dramă”, în vreme ce 20th Century Women, Deadpool, Florece Foster Jenkins şi Sing Street completează nominalizările la „Cel mai bun musical/comedie”.

Drama regizată de Martin Scorsese, Silence, nu s-a regăsit printre nominalizări (nici măcar pentru rolul interpretat de Andrew Garfield), în vreme ce Arrival şi-a găsit loc doar la categoria „Cea mai bună coloană sonoră originală”. Sully, Fences sau comedia Love & Friendship au fost ignorate la nominalizări, aşa cum s-a întâmplat (anul acesta) şi cu serialele House of Cards, Orphan Black, Orange is the New Black şi Sillicon Valley.

Sing, Zootopia, Moana, Kubo and the Two Strings şi My Life as a Zucchini se luptă pentru Cel mai bun film de animaţie, iar Tony Erdmann, The Salesman, Neruda, Elle şi Divines pentru Cel mai bun film străin.

Fanii lui Deadpool se vor bucura să afle că Ryan Reynolds a obţinut o nominalizare pentru rolul central din cel mai popular film cu supereroi al anului, în vreme ce Andrew Garfield a răzbătut, totuşi, pe lista nominalizaţilor, la categoria „Cel mai bun actor într-un film-dramă”, pentru rolul din Hacksaw Ridge, iar Ryan Gosling nu a ratat lista cu rolul din La La Land. Amy Adams concurează pentru titlul de Cea mai bună actriţă într-un film dramă, iar Meryl Streep dă din nou lovitura cu rolul din comedia Florence Foster Jenkins.

Exploreaza subiecte similare:

La La Land, Hell or High Water, Hacksaw Ridge, Lion, Manchester by the Sea, Moonlight, 20th Century Women, Deadpool, Florence Foster Jenkins, Sing Street, Arrival, Kubo and the Two Strings, Moana, Zootopia, Sing, Ma vie de Courgette, Toni Erdmann , Forushande, Neruda, Elle, Divines, Ryan Reynolds, Andrew Garfield, Ryan Gosling, Amy Adams, Meryl Streep

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells