La Editura Polirom a aparut cartea "Leaving las Vegas" de John O’Brien

19 Sep 2007
La Editura Polirom a aparut cartea "Leaving las Vegas" de John O’Brien

Leaving Las Vegas a fost ecranizat in 1995 de Mike Figgis, cu Nicolas Cage si Elisabeth Shue in rolurile principale. Pentru rolul din acest film, Nicolas Cage a cistigat premiul Oscar si Globul de Aur pentru cel mai bun rol masculin, in anul 1996.

Leaving Las Vegas este o emotionanta poveste de dragoste dintre o tirfa, Sera, si un scenarist alcoolic dezabuzat, Ben, care a pierdut totul din pricina bauturii. Unul dintre ei, barbatul, respinge viata, in vreme ce Sera, prostituata, se straduieste sa se bucure de ea. Destinele celor doi oameni, aparent atit de diferiti, se intersecteaza, iar ei ajung sa formeze o pereche legata printr-o ciudata forma de prietenie, care seamana foarte tare cu iubirea. Sera, o fire independenta, lucreaza ca prostituata pe cont propriu, iar problemele ei incep in momentul in care este descoperita de fostul ei peste, Al – un emigrant arab, pe numele sau adevarat Gamal Fathi –, de care fugise cu ani in urma. Brutal si usor dezechilibrat mintal, Al o sileste sa reia vechea lor relatie chiar in momentul in care Sera ajunge sa-l cunoasca pe Ben.

Romanul lui O’Brien este incarcat de brutalitate si mizerie, dar tonul general reuseste sa fie in acelasi timp tandru si dur, aspru si duios. „Leaving Las Vegas e un portret dur, realizat fara menajamente, al vietii din patura de jos a unui oras plin de oameni bogati si risipitori. E in egala masura socant si inviorator. John O’Brien a fost un scriitor extrem de talentat, care a creat poezie din materiale dintre cele mai sordide, iar romanul lui e superb si cutremurator.” (Jay McInerney)

John O’Brien (1960-1994) s-a nascut in Oxford, Ohio si a absolvit liceul Lakewood in 1978. Leaving Las Vegas este romanul sau de debut, publicat in 1990. Cartea reprezinta si testamentul talentatului autor american. Prozatorul s-a sinucis la doua saptamini dupa ce a aflat ca romanul sau va fi adaptat pentru cinematograf. Dupa moarte i-au mai fost publicate doua romane – Stripper Lessons (1997)si The Assault on Tony’s (1996).

Taguri:  Leaving Las Vegas

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells