Kristen Stewart debutează la Cannes ca regizoare

de Gloria Sauciuc în 21 Mai 2017
Come Swim, cu o picturalitate deosebită, provoacă senzații viscerale

Actrița Kristen Stewart, cea care a deschis cea de-a 69-a ediție a Festivalului de la Cannes cu Café Society (2016) alături de Woody Allen, trece din fața camerei în spatele ei, pentru prima oară, cu filmul de scurtmetraj Come Swim.

Filmul a fost prezentat sambată seara, cu un sfert din sală ocupată de adolescenți, probabil fanii seriei Twilight. Odată urcată pe scenă, o Kristen Stewart strălucitoare a preferat să lase filmul să vorbească pentru ea, disconfortul pe care părea că îl simte în fața camerei de filmat când o juca pe Bella Swan arătându-l și acum pe scena sălii Bazin din Palatul Festivalului de la Cannes.

Kristen Stewart, cea care a colaborat ca actriță cu regizori precum David Fincher, Sean Penn, Rupert Sanders, Olivier Assayas și Woody Allen, a dezvăluit o latură necunoscută a personalității ei prin Come Swim, primul film pe care îl semnează ca regizoare. Imaginile din deschidere sunt ale unui ocean cu valuri ce sfidează gravitația. Mișcarea lor este în relanti. Imaginile produc senzații viscerale - sufocarea e cea mai pregnantă dintre ele. Scurtmetrajul prezintă o zi din viața unui bărbat. O voce feminină interioară îi cere obsesiv apă - „umple-mi gura cu apă”. După care îi spune că este atât de bine să respiri sub apă. Filmul are o picturalitate deosebită.

„Am vrut să surprind imaginea aceea care revine obsesiv, la fel ca și gândurile acelea care i-au dat naștere. Ceea ce am considerat a fi doar o imagine în mintea mea a fost de fapt ceva mult mai amplu”, declara actrița.

Kristen Stewart, care a simțit nevoia să regizeze încă de la vârsta de zece ani, a petrecut doi ani lucrând la Come Swim. Pentru a face proiectul realitate, l-a cooptat pe producătorul David Shapiro cu care a făcut deja un videoclip. Anul acesta, și-a adus întreaga lucrare la Cannes, după ce urcase deja treptele ca actriță cu On the Road (2012), Sils Maria (2014), Personal Shopper (2016) și Café Society (2016).

Exploreaza subiecte similare:

festival:cannes 2017, Kristen Stewart, Café Society, Woody Allen, Come Swim , Twilight, David Fincher, Sean Penn, Rupert Sanders, Olivier Assayas, David Shapiro, On the Road, Clouds of Sils Maria, Personal Shopper

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells