Kit Harington, despre Pompeii

18 Feb 2014
Filmul de acţiune despre erupţia vulcanului Vezuviu are premiera vineri

A devenit celebru datorită rolului lui Jon Snow din mega-hitul HBO, serialul Urzeala tronurilor, şi nu a aşteptat deloc mult pentru a face trecerea pe marele ecran: la trei ani de la debutul său pe micul ecran, iată-l în rol principal dintr-o producţie cu buget consistent de la Hollywood, Pompeii. Salutat de mulţi drept un viitor star al filmului de acţiune de la Hollywood, Kit Harington povesteşte în interviul de mai jos cum a fost să înfrunte erupţia Vezuviului în filmul lui Paul W.S. Anderson.

Ce te-a atras la rolul din Pompeii?
Încă de la prima lectură a scenariului mi-am dat seama că va fi un proiect uimitor, din care trebuie să fac parte. Îmi plac filmele de acţiune. Povestea personajului meu Milo şi setea lui pentru răzbunare m-au atras foarte mult. Apoi l-am cunoscut pe regizorul Paul W.S. Anderson. Este foarte entuziast şi dedicat mereu. Cunoaşte foarte bine tehnicile de filmare clasice, dar e mereu deschis să încerce noi metode.

Ce ţi-a plăcut cel mai mult la acest film?
Am făcut cu drag o mulţime de filme din epoca respectivă. Crescând în Anglia, povestea oraşului Pompei şi erupţia vulcanului Vezuviu mi-au atras atenţia. M-au emoţionat toate acele scene în care oamenii dispar sub lavă încinsă. Mi s-a părut genială ideea de a veni cu un plus de personaje interesante, o tragedie antică şi multă acţiune într-un singur film antrenant.

Cum te-ai pregătit pentru rol?
Milo este unul dintre cele mai solicitante roluri pe care le-am făcut. Eram zilnic pe platourile de filmare, iar când nu filmăm, repetăm cascadoriile. A fost antrenament foarte dur, mai ales că Paul are mari pretenţii de la actorii săi şi nu voiam să îl dezamăgesc. Asta îmi place enorm la un regizor.

Deşi este un film ce recreează o tragedie antică, temele abordate sunt încă de actualitate.
Da. Elementele umane sunt universale şi mă refer aici, în primul rând, la iubire. Avem un băiat care trăieşte o dragoste imposibilă din cauza diferenţei sociale dintre el şi iubita sa. Apoi, vulcanul erupe, iar oamenii devin egali în faţa tragediei. M-am documentat mult despre ce s-a întâmplat în Pompei şi am fost sensibilizat de poveste.

Cu ce crezi că îşi va cuceri Pompeii publicul?
Sper ca oamenii să se simtă bine văzând această acţiune adaptată după un eveniment istoric real. Este un film foarte bine realizat, cu multe scene de luptă, cu adrenalină şi mult suspans.

Exploreaza subiecte similare:

Pompeii, Kit Harington, Paul W.S. Anderson

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells