Kevin Bacon, la 55 de ani

de Ştefan Dobroiu în 8 Iul 2013
Actorul are succes datorită serialului FOX The Following

Kevin Bacon s-a născut pe 8 iulie 1958, prin urmare îl sărbătorim astăzi cu un articol aniversar. Următoarea întâlnire la cinema cu cel care a fost votat unul dintre cei mai buni actori din istorie încă nenominalizat la Oscar va fi chiar luna aceasta, căci Bacon are un rol consistent în R.I.P.D. Copoi pentru strigoi, supranaturala comedie de acţiune ce se lansează pe 19 iulie.

Dragostea lui Kevin Bacon pentru teatru şi cinema a făcut ca la 17 ani să plece din sânul numeroasei familii (are cinci fraţi) şi să-şi încerce norocul pe scenele de teatru din New York. Slujbe sezoniere l-au ajutat să se întreţină, iar debutul în cinema are loc în 1978, când apare în comedia National Lampoon's Animal House. Producţia semnată de John Landis, realizată cu doar trei milioane de dolari, a sfârşit cu încasări de aproape 150 de milioane, devenind una dintre premierele cele mai profitabile din toate timpurile. Dar lui Bacon nu i-a adus şi celebritatea, aşa că actorul s-a reîntors la ocupaţia de chelner şi a continuat lungul şir de probe pentru roluri mai consistente.

Are roluri premiate pe scenele de teatru ale New York-ului, dar faima tot pe marele ecran o obţine. În 1980 îl readuce în atenţie un rol proeminent în slasherul clasic Friday the 13th, un alt succes de casă ce va da naştere unei adevărate francize. Repetă succesul cu Diner, o comedie în care împarte ecranul cu Steve Guttenberg şi Mickey Rourke, dar faima vine în 1984 cu Footloose, film ce a beneficiat recent de un remake. Cu încasări de zece ori mai mari decât bugetul, Footloose a devenit una dintre senzaţiile anului şi l-a propulsat pe Kevin Bacon printre cei mai discutaţi actori ai momentului, acesta apărând inclusiv pe coperta popularei reviste People.

Urmează o perioadă dificilă, în care actorul este distribuit în roluri asemănătoare celor din Diner şi Footloose. La începutul anilor '90 îşi dă seama că va juca în roluri principale numai dacă acceptă exact acelaşi tip de personaje şi schimbă direcţia spre roluri secundare, dar mai ofertante din punct de vedere artistic: este prostituat gay în JFK, procuror în A Few Good Men, villain în The River Wild alături de Meryl Streep, astronaut în Apollo 13, pedofil în The Woodsman. Încet-încet, paleta de personaje se diversifică atât de mult, încât Kevin Bacon îşi face loc pe listele celor mai mai versatili actori de la Hollywood.

Cel mai recent l-am văzut pe marile ecrane în X-Men: First Class, unde îl interpretează pe antagonistul Sebastian Shaw, dar şi în apreciata comedie romantică Crazy, Stupid, Love. Pe 17 iulie, Kevin Bacon revine la roluri negative în R.I.P.D. Copoi pentru strigoi, în care personajul său se va dovedi un obstacol aproape imposibil de depăşit în calea eroilor interpretaţi de Ryan Reynolds şi Jeff Bridges.

În 2013, actorul a mărit numărul celebrităţilor care îşi încearcă puterile cu televiziunea. The Following, serial Fox despre un fost agent FBI readus la datorie în ciuda problemelor cu alcoolul când criminalul în serie pe care acesta îl băgase la zdup evadează din închisoare, a avut parte de cronici pozitive şi a primit deja undă verde pentru un nou sezon de 15 episoade de difuzat la începutul anului viitor.

Foto: Kevin Bacon în R.I.P.D. Copoi pentru strigoi, premiera din 19 iulie.

Exploreaza subiecte similare:

Kevin Bacon, R.I.P.D. 3D, X-Men: First Class, Diner, Footloose, JFK, A Few Good Men, apollo 13, The River Wild, The Woodsman, Crazy Stupid Love., The Following

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Rose pe 8 iulie 2013 10:26
Un actor bun, în special în rolurile negative-îl avantajează şi fizionomia.
cristi23 pe 8 iulie 2013 15:34
e un actor foarte bun cu roluri interesante....l-am vazut in mai multe filme si am observat ca se descurca atat in roluri de negativ,dramatice dar si in comedii.........la multi ani kevin bacon.......

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells