John Cusack va fi Edgar Allan Poe

de Gloria Sauciuc în 28 Aug 2010
John Cusack va fi Edgar Allan Poe

John Cusack va fi scriitorul de proză fantastică  de la începutul secolului XIX Edgar Allan Poe, în filmul The Raven, pentru Intrepid Pictures şi FilmNation.

Filmările vor începe la finalul lunii septembrie în Serbia, cu James McTeigue (V for Vendetta) ca regizor.

Proiectul a fost "în dezvoltare" timp de mai mulţi ani la FilmNation. The Raven se bazează pe un text scris de Hannah Shakespeare şi Ben Livingston, care se referă la ultimele cinci zile din viaţa scriitorului, când un ucigaş în serie dă târcoale oraşului Baltimore şi se inspiră din literatura poliţistă a lui Allan Poe.

Un tânăr detectiv, împreună cu scriitorul însuşi, sunt contra cronometru pentru a fi cu un pas înaintea criminalului, înainte ca acesta să acţioneze din nou.


În ianuarie 1845 Allan Poe publică în revista Evening Mirror poemul "Corbul" (The Raven),  ce avea să devină una dintre cele mai cunoscute şi apreciate lucrări ale lui. Scriitorul a murit patru ani mai târziu, la vârsta de 40 de ani, în Baltimore.

John Cusack a fost văzut anul acesta în cinematografele româneşti în Hot Tub Time Machine, iar la final de 2009 în filmul apocaliptic 2012.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
mvpsebi pe 28 august 2010 14:36
..de vazut !
alexaa pe 28 august 2010 15:07
interesant.....totusi nu sunt sigura ca se potriveste
Kalrak pe 28 august 2010 17:19
Mare fan al lui Edgar Allan Poe, si mai ales a seriei de ecranizari dupa operele sale, care il au ca protagonist principal pe Vincent Price, The Black Cat imi place ff mult, dar mai era si una cu o vaduva ... nu mai stiu cum ii zice, la fel de bine realizat.
@Gelu Stoicescu ai dreptate, dar si tu ai gresit :-D.

Barbaru pe 28 august 2010 17:57
of doamne plin de oameni cu intentii bune dar fie ma abtin de la comentarii. in esenta asa filme tot sa astept e da scriitor bun , actor bun , bani si un regizor nu foarte sofisticat dar care sa stie sa imi dea fiori placuti ai unu film cu suspans si intriga .
Piratu pe 28 august 2010 18:23
Ultimi doi ani a jucat numai in filme comerciale,sa-l vedem si in alta postura mai serioasa`
Gelu Stoicescu pe 28 august 2010 20:16
Mi-am dat seama mai tarziu in ce m-am bagat. Unele "meciuri" cu numele sunt mai vechi decat internetul. Am facut sindrom carpian postand catre toate cele portaluri de stiri care au preluat tweet-ul lui Cusack. Timp pierdut, mai bine vedeam un film cu Allen Delon ;)
@Kairak - da, ala care respira greu NU era taica-sau, ci un fel de tutore.
Ce as vrea eu sa vad, e o ecranizare dupa Arthur Gordon Pym. Cred ca se bazeaza prea mult pe mijloace de sugestie specifice literaturii, dificil de pus in imagini. Sa vedem ce face Del Toro din Mountains of Madness, un roman asemanator si care chiar face referiri la Poe.

Tekeli-li, tekeli-li...

adyman pe 29 august 2010 01:17
am citit pe Poe :) "On the morrow he will leave me, as my hopes have flown before./
Then the bird said, `Nevermore." :) cuvantul Nevermore e foarte intens, imi place!

alex_il_fenomeno pe 30 august 2010 09:57
este potrivit Cusack in rolul lui Poe !
brembo pe 30 august 2010 12:59
Filmele incep sa devina monotone... doar actorii si bugetul mai fac diferenta intre ele. Prin monotone = subiect asemanator .
Dragos_Iosif pe 30 august 2010 13:35
Ce sa spun... Imi plac si Poe si Cusack, dar filmul e facut dupa o carte aparuta probabil recent, scrisa de doi anonimi. Personajul principal este asadar Poe, care intr-adevar a existat. Tare mi-e teama ca va fi un alt film care da de pamant cu istoria si cu scriitorul doar pentru a face senzatie si ca nu va fi decat ceva previzibil si fara sens.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells