James Cameron s-a înşelat. „Distrugătorii de mituri” au demonstrat că Jack ar fi putut supravieţui în Titanic

de Cristina Grigore în 10 Oct 2012
James Cameron s-a înşelat. „Distrugătorii de mituri” au demonstrat că Jack ar fi putut supravieţui în Titanic

În urmă cu aproximativ o lună, James Cameron urma să se alăture eforturilor lui Adams şi Jamie, gazdele emisiunii MythBusters, pentru a vedea dacă Rose (Kate Winslet) ar fi putut împărţi pluta sa improvizată de lemn cu Jack (Leonardo DiCaprio), şi să rămână astfel în viaţă. În ciuda afirmaţiilor de atunci ale regizorului, prezentatorii emisiunii au reuşit să demonstreze că Jack ar fi avut şanse de supravieţuire.

Cameron a susţinut, scrie IGN.com, că nu conta dacă Jack ar fi avut loc pe plută, ci faptul că, odată urcat lângă Rose, pluta s-ar fi scufundat şi mai mult în apa rece, iar una din parţi ar fi fost mai mereu acoperită de apă, iar asta ar fi însemnat ca amândoi să moară de hipotermie pâna la sosirea ajutoarelor. „E clar că flotabilitatea ar fi avantajat doar o singură persoană. Aşa că [Jack] ia decizia să o lase pe ea să fie acea persoană, în loc să moară amândoi”, a mai spus atunci cineastul.

Cu toate acestea, „Distrugătorii de mituri” au demonstrat recent că posibilitatea de a se salva amândoi era cât se poate de validă. Tot ceea ce trebuia Rose să facă era să-şi lege vesta de salvare sub plută, iar asta ar fi fost de ajuns să-i ţină şi pe ea şi pe Jack afară din apă.

Rezultatul la care s-a ajuns în emisiune l-a uimit pe James Cameron, care a replicat la vederea scenei realizate în cadrul acesteia cu un simplu „Serios?”. A fost de acord apoi că s-a înşelat şi a menţionat că ar fi trebuit să facă pluta mai mică.

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cristi23 pe 10 octombrie 2012 08:40
oricum....sfarsitul din film e mai potrivit si mai dramatic............
Han_Solo pe 10 octombrie 2012 09:33
Jack trebuia sa moara altfel milioane de adolescente nu ar mai fi mers la film in repetate randuri si filmul nu ar mai fi incasat 1.8 miliarde $.
armand90 pe 10 octombrie 2012 10:25
Han_Solo nu potzi dormi de grija incasarilor ....???
alex_il_fenomeno pe 10 noiembrie 2012 11:25
chiar ca cei doi amici sunt dementi :))
ingeripierduti pe 5 ianuarie 2014 20:10
Ai dreptate.Totusi am revazut azi si aseara filmul si se vede clar ca Jack a incercat sa se urce langa Rose,dar s-a rasturnat bucata de lemn,sau ce era aia,iar el a ramas langa ,,pluta'' lasand-o pe Rose sa stea pe pluta.:))
Miiku pe 17 februarie 2013 08:37
M`am gandit si eu ca ar putea sta unu peste altu` pe pluta. Dar ce rost are? Ar trebuii sa se tina de evenimentul care chiar s`a petrcut.. daca ar schimba prea mult n`ar mai fi iesit asa bine.
Ovidiu239 pe 2 martie 2013 17:50
Mai bine asa, lasa...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells