Iubirea, obsesia şi trădarea înfloresc în această toamnă în producţia „Febra lalelelor”

de Cinemagia în 11 Sep 2017
Filmul „Tulip Fever”/„Febra Lalelelor” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 15 septembrie

Febra lalelelor”, ce are la bază romanul omonim scris de Deborah Moggach, începe din 15 septembrie, la cinema. Acţiunea filmului se desfăşoară în Olanda secolului al XVII-lea, în Amsterdam, iar în prim-plan se află Sofia (Alicia Vikander), o tânără soţie, care se îndrăgosteşte de artistul (Dane DeHaan) care pătrunde în viaţa ei angajat de soţul său (Christoph Waltz), pentru a le picta portretul. Cei doi îndrăgostiţi încep să parieze pe piaţa de bulbi de lalele, ca o modalitate de a strânge bani pentru a fugi împreună.

De la carte la scenariu

Producătoarea Alison Owen a citit cartea înainte de a fi publicată şi a fost cucerită imediat. După ce a aflat mai multe despre „febra lalelelor” care a cuprins Amsterdamul în 1630, a rămas fascinată de această frenezie, o adevărată manie pentru delicatele flori. Era pentru prima dată când banii erau reprezentaţi într-un mod metaforic, prin certificate şi bulbi de lalea. „Mi s-a părut fascinant, iar ca producător eşti mereu în căutare de noi unghiuri şi poveşti interesante. Când am citit despre cartea scrisă de Deborah Moggach, această poveste de dragoste minunată, care are loc exact în acea perioadă, cu personaje construite atât de atent, am simţit că i-am găsit pe «The Beatles», în ceea ce priveşte povestea”, spune Alison.

15 ani mai târziu, tenacitatea şi viziunea ei au dat roade, iar în mai 2014 filmul a intrat în producţie. Alison mărturiseşte despre romanul lui Moggach  că „are multe straturi greu de condensat, şi exact de aici vine provocarea. Este dificil să încerci să potriveşti totul în scenariu. E o poveste fantastică, iar în centrul ei stă această metaforă despre dragoste, dorinţă şi pasiune. Cele mai valoroase lalele erau cele pestriţe, în mai multe culori. În acea perioadă nu se ştia de ce unele dintre ele erau colorate diferit, dar acest lucru se întâmpla din cauza unui virus. În mod ironic, cei mai valoroşi bulbi erau cei bolnavi, cei care purtau seminţele propriei distrugeri, o metaforă pentru iubirea adulteră din poveste.”

Alicia Vikander, care joacă rolul Sophiei, a auzit despre acest proiect şi şi-a dorit mult să se implice. „Am citit scenariul pentru că auzisem numai lucruri bune despre această poveste şi m-am îndrăgostit iremediabil. Costumele, povestea, dar şi ritmul şi spiritul ei m-au făcut să plâng şi să râd în acelaşi timp. Ar fi putut fi o farsă, dar, în schimb, filmul are un scenariu foarte inteligent. Este foarte dificil să găseşti roluri feminine bune, iar în acest film rolurile feminine sunt complexe şi diverse”, spune Alicia.

Ceea ce l-a făcut pe Dane DeHaan, care joacă rolul tânărului pictor Jan Van Loos, să acorde atenţie acestui film a fost felul în care scenariul rezonează foarte mult cu lumea în care trăim astăzi. „Vorbim despre o primă prăbuşire a pieţei, despre prima dată în care oamenii au devenit obsedaţi de cumpărarea lucrurilor care practic nu valorau nimic, dându-le o importanţă enormă, până în punctul în care ajungeau complet nepreţuite”, spune actorul.

Filmul „Febra Lalelelor” este regizat de Justin Chadwick, iar din distribuţie mai fac parte: Judi Dench, Holliday Grainger, Jack O’Connell, Tom Hollander, Cara Delevingne, Zach Galifianakis.

Exploreaza subiecte similare:

Tulip Fever, Alicia Vikander, Dane DeHaan, Christoph Waltz, Alison Owen

Alte știri din cinema

Serialul original „Gösta”, producţie HBO Nordic, va fi „un amestec de comedie și Dostoievski”

Filmările vor avea loc în Suedia în 2018, iar premiera va fi în 2019

Tudor Giurgiu regizează filmul „Apropierea”, o poveste de dragoste româno-spaniolă

Filmul spune povestea lui Adrian (Mihai Smarandache), poet care emigrează ilegal în Spania anului 2002. Viața lui se schimbă când o întâlnește pe Maria (Belén Cuesta)

Margot Robbie, despre filmul cu Joker şi Harley Quinn: „Este o poveste de iubire complicată”

Pelicula va fi scrisă şi regizată de Glenn Ficarra şi John Requa (Robbie a lucrat cu ei la Focus şi Whiskey Tango Foxtrot)

Linda Hamilton va reveni în franciza Terminator, anunță James Cameron

Cineastul pare că s-a folosit de comentariile recente legate de mesajul feminist al Wonder Woman, când a dat-o ca exemplu pe Sarah Connor

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback