Invazie de melci în cinematografe

de Ştefan Dobroiu în 27 Aug 2012
Invazie de melci în cinematografe

Pe 14 septembrie se lansează în cinematografe Despre oameni şi melci, comedia lui Tudor Giurgiu proiectată în deschiderea festivalului Transilvania. Dacă în general filmele româneşti nu au bugete foarte mari de promovare, lucrurile par a se schimba cu Melcii, Transilvania Film pregătind o companie de proporţii.

În primul rând, comedia se va lansa simultan pe cel puţin 35 de ecrane în 20 de oraşe ale ţării, o ofensivă fără precedent în ultimii ani, dominat de lansările modeste, pe mai puţin de zece ecrane, ale filmelor produse în România. E important de ştiut că, dacă vrei să vezi comedia cu Andi Vasluianu, Monica Bârlădeanu şi Dorel Vişan, chiar vei avea unde s-o vezi, cu începere din 14 septembrie.

Până atunci, Transilvania a demarat o campanie de promovare în valoare de 100.000 de euro, pentru a creşte interesul publicului pentru film şi a transforma premiera într-un succes de casă. Pentru a reuşi acest lucru, distribuitorul independent s-a asociat cu Ro Image 2000, partenerul local de distribuţie al unor importante studiouri precum Universal Pictures şi Paramount Pictures, cu experienţă în lansări elaborate, pe un număr cât mai mari de ecrane.

Acum ceva vreme, Tudor Giurgiu, regizorul filmului, ne-a spus că speră la un număr total de admisii ce depăşeşte 50.000. Această cifră ar transforma Despre oameni şi melci în cea mai de succes lansare românească de la Eu când vreau să fluier, fluier, care reuşea să vândă peste 55.000 de bilete în 2010. Dacă depăşeşte şi această cifră, Despre oameni şi melci va deveni a doua producţie în topul celor mai de succes lansări româneşti din ultimii cinci ani, după 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, care ajungea pe locul 7 în topul anului 2007, cu peste 70.000 de bilete vândute.

Pentru a atrage atenţia publicului asupra noii lor producţii, cei de la Transilvania Film au început campania de promovare a comediei încă din timpul filmărilor. Acum, când mai sunt mai puţin de trei săptămâni până la premieră, ofensiva melcilor se intensifică.

"Despre oameni şi melci este un film pentru public. De la început, din faza de pre-producţie, realizatorii şi-au dorit să reînvie pofta de film autohton, să aducă spectatorii în cinematografe, să creeze un produs de calitate, care să trezească emoţie şi să aducă buna dispoziţie", explică Ileana Cecanu, cea care trebuie să se asigure că bugetul de 100.000 euro al campaniei este consumat în modul cel mai eficient cu putinţă.

"Pe lângă mijloacele tradiţionale de promovare (outdoor, print, TV, bannere web) am încercat să creştem interesul publicului printr-o serie de campanii virale, care vor continua în perioada imediat următoare. Primul video din serie este flash mob-ul din Iulius Mall, realizat la sfârşitul lunii mai. Am apelat la zone mai puţin folosite pentru promovarea filmelor româneşti: am declanşat o campanie susţinută în tabloide şi am realizat deja câteva elemente neconvenţionale în cinematografe: teasere cu cinci luni înainte de premieră şi obiecte atipice de semnalizare prezente în zona cinematografelor, cum ar fi conservele de melci cu protagoniştii filmului, conserve cu care în scurtă vreme vom împânzi şi alte zone circulate", avertizează Cecanu.

Filmul regizat de Tudor Giurgiu şi scris de Ionuţ Teianu te poartă în anul 1992, în Muscel, unde fabrica ARO, deţinută de stat, a dat faliment şi urmează să fie privatizată într-o săptămână. Cumpărătorul este o companie franceză care anunţă muncitorii că fabrica va fi transformată într-o crescătorie de melci. George (Vasluianu), liderul de sindicat, caută cu disperare o soluţie şi are o idee sărită de pe fix care stârneşte uimirea colegilor săi din întreprindere.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
gdanielu pe 27 august 2012 11:15
daca fac 20000 de admisi e mult...
sabinalin pe 27 august 2012 14:31
E foarte bine. Ma bucur daca ajunge si in Slatina, se pare ca asa va fi!!!
alex_il_fenomeno pe 9 septembrie 2012 12:02
de urmarit , parand a avea cateva momente inedite .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells