Inumanii, personaje pe care vrei să le urmezi în aventura lor

de Gloria Sauciuc în 2 Sep 2017
Primele două episoade ale serialului Inumanii vin cu un subiect politic, cu primul personaj integral CG dintr-o producţie de televiziune, cu personaje ce au abilităţi interesant de explorat vizual şi narativ, plus un villain înfricoşător

Cele mai noi personaje din Universul Marvel, Inumanii, au primit propriul serial TV, iar ABC Studios şi Marvel au gândit pentru spectatori un mod unic de a urmări producţia, şi anume pe ecrane IMAX. Aşadar, primele două episoade din mult-aşteptatul serial TV „Inhumans”, însumând 76 de minute, pot fi deja urmărite în Bucureşti şi Timişoara, în sălile IMAX ale Cinema City, duminică, marţi şi joi, inclusiv. Câte două spectacole sunt programate în fiecare seară pe cele două ecrane uriaşe din ţara noastră.

Într-o perioadă în care oferta de seriale TV este covârşitoare, o lansare pe IMAX nu doar că atrage atenţia asupra unui titlu, ci oferă ocazia de a vedea acţiunea la o scara de care subiectele fantasy şi cu supereroi sunt cu adevărat favorizate. În România, însă, serialul ABC de opt episoade Inhumans nu are încă o platformă legală pe care să poată fi urmărit, odată ce difuzarea la IMAX a primelor două episoade se va încheia.

Inumanii, această rasă creată din oameni modificaţi genetic de către extratereştrii Kree, obţin abilităţi supraomeneşti în urma unui ritual de expunere la vaporii emişi de cristalele Terrigen.  Substanța ce se află la baza mutațiilor a fost introdusă în sezonul 2 al serialului Agents of S.H.I.E.L.D. Inumanii sunt organizaţi într-o societate monarhică. Am luat prima dată contact cu ei în serialul Marvel Agents of S.H.I.E.L.D. Atunci aflam prima dată despre Attilan, tărâmul unde se retrag pentru a fi în siguranţă, tărâm plasat pe faţa întunecată a lunii.

Primele două episoade ale serialului Inumanii vin cu un subiect politic, ancorat în realitate - o lovitură de stat prin care se urmăreşte eliminarea familiei regale, un personaj complet realizat pe calculator, primul dintr-o producţie de televiziune (este vorba despre Lockjaw, un buldog imens, de 900 de kilograme, cu capacitatea de teleportare), o regie proprie filmelor de cinema, personaje cu abilităţi interesant de explorat vizual şi narativ, plus un villain înfricoşător, Maximus, jucat de Iwan Rheon (Ramsay Bolton în Game of Thrones).

Spuneam că subiectul, o lovitură de stat militară, oferă greutate serialului şi plauzibilitate. Maximus cel Nebun (Iwan Rheon) încearcă să uzurpe tronul lui Black Bolt, conducătorul din Attilan, şi să o seducă pe viitoarea soţie a acestuia, Medusa (Serinda Swan). Maximus dispune de resursele şi lipsa de scrupule pentru a elimina întreaga familie regală. Iwan Rheon vine în serial cu tot bagajul din Urzeala Tronurilor – personajul lui este la fel de imoral şi scelerat ca cel din GoT. Familia regală reuşeşte să fugă şi va trăi în exil probabil încă vreo câteva episoade.

Dintre personaje, Lockjaw este cel mai avantajat de proiecţia pe ecran IMAX. Este greu să nu îndrăgești personajul, un buldog de peste 2 m lungime, prietenos şi tălâmb, care se teleportează când şi unde îi cere stăpâna, Crystal. Teleportarea în sine nu are aspectul văzut în SF-uri, nu e high tech, ceea ce surprinde plăcut.

Vorbeam de abilităţile interesante ale personajelor - Medusa este un soi de Rapunzel ale cărei plete par o entitate în simbioză cu Regina din Attilan. Puterea Medusei stă în plete, asemenea lui Samson, dar parcă pletele au propria personalitate. Unul dintre trailere a deconspirat şi cine este Dalila trădătoare din serial. Modul în care se mişcă părul Medusei a fost criticat odată cu lansarea primului trailer, dar pe parcursul primului episod din serial ce face părul Medusei ne-a distras atenţia de la cum o face.

Black Bolt (Anson Mount), conducătorul Inhumans, are puterea de a stăpâni electricitatea, iar această abilitate e legată de centrul vorbirii. Poate genera unde de șoc suficient de puternice ca să distrugă un oraș întreg. Datorită acestui pericol extrem, personajul a trecut prin antrenamente speciale care să îl împiedice să vorbească, aşa că Bolt comunică prin limbajul semnelor.

Pe de altă parte, Karnak (Ken Leung) întoarce timpul înapoi, și are o putere specială: aceea de a vedea numai cel mai rău scenariu posibil. Apoi recompune trecutul pentru a vedea și varianta bună şi a o transforma în realitate.

Aţi urmărit primele două episoade pe ecran IMAX? Cum vi s-au părut?

Exploreaza subiecte similare:

Inhumans, Iwan Rheon, Anson Mount, Serinda Swan

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells