Interviu exclusiv. Daniel Wu: „personajul meu sparge totul precum un baros. Însă mișcările sunt grațioase și line”

de Gloria Sauciuc în 8 Nov 2015
Are rolul celui mai rău orc din viitorul film Warcraft, dar și rolul principal, al unui luptător și mentor în noul serial AMC Into the Badlands, cu premiera la noi pe 16 noiembrie

Into the Badlands redefinește genul artelor marțiale într-o poveste inspirată liber din romanul chinezesc clasic „Călătorie spre Vest”. Serialul prezintă călătoria unui mare luptător, Sunny, jucat de Daniel Wu, însoțit de un băiat printr-un ținut periculos, controlat de seniori feudali, în căutarea cunoașterii. Serialul este produs de AMC și are premiera pe micile noastre ecrane luni, 16 noiembrie, de la ora 23.

Sunny este Regent (mâna dreaptă) a celui mai puternic om din Badlands: Quinn - Baronul. Sunny este mâna dreaptă ideală, fiind un asasin talentat și cu simț strategic, având un temperament energic și o loialitate neabătută. Găsit cândva ca un copil gol și flămând, Sunny nu are amintiri despre originea sau despre părinții lui. Petrecându-și copilăria și tinerețea ca unul dintre ucenici, tinerii care se antrenau ca ucigași în slujba baronului Quinn, Sunny avea doar nouă ani atunci când a ucis pentru prima oară. Și de atunci, a mai omorât sute de oameni, devenind insensibil la gestul de a ucide, chiar dacă încă își marchează fiecare omor cu o line neagră trasă pe pielea spatelui. Un singuratic prin natura sa, nu a căutat niciodată prietenia cuiva. Și, totuși, o poveste de dragoste cu Veil, medic, i-a deschis ochii lui Sunny către o altă lume, și împreună cei doi visează un viitor departe de Badlands. Fără să știe, Sunny face primii pași spre viitor atunci când se întâlnește cu M.K., un adolescent care are puteri supranaturale. Luându-l pe MK ca ucenic, Sunny va dezvălui misterul propriul său trecut - și va descoperi adevăratul său scop ca ființă umană.

Prin amabilitatea AMC România, Cinemagia a stat de vorbă telefonic cu protagonistul seriei, Daniel Wu. Transcriem mai jos discuția cu actorul american de origine chineză.

Into the Badlands este inspirată dintr-un basm popular, Journey to the West. Care ar putea fi mesajul acestui serial, prin comparație cu cel al vechiului basm?

Daniel Wu: Cred că sunt povești foarte diferite, însă ceea ce am făcut noi a fost să preluăm latura spirituală din Journey to the West și să o injectăm în câteva dintre personajele serialului, mai ales Sunny și MK.

Fără să vă cerem să faceți spoilere, ce anume puteți să ne spuneți despre călătoria pe care Sunny și MK o vor face?

Daniel Wu: Cred că va fi o călătorie a transformării. Pentru Sunny, va trebui să își depășească latura sa întunecată și să devină un om mai bun. În schimb, MK trebuie să descopere cine este și ce secrete se leagă de puterile lui ascunse. Dar și să devină un adult.

Ceea ce se leagă de următoarea întrebare, acest personaj care se îndoiește de sine și de puterile lui miraculoase, vine din mitologia chineză? Dacă da, puteți da mai multe detalii?

Daniel Wu: Nu aș spune că este coborât direct din mitologie, dar are puteri apropiate de acelea despre care vorbesc miturile. Personajele au, într-adevăr, unele puteri supranaturale.

Aveți o diplomă de arhitect. Puteți să ne povestiți mai multe despre decorurile și scenografia serialului Into the Badlans?

Daniel Wu: Am filmat în New Orleans și nu am dorit să facem serialul să arate de parcă ar avea loc în altă parte. Am vrut să preluăm noi înșine textura și țesutul zonei, să le facem parte din poveste și chiar un personaj în sine. Totul, de la arhitectura locului și până la peisaj, măștile care atârnau în copaci, arhitectura stil a clădirilor plantației, pentru că vorbim nu doar despre istoria Americii, ci și despre evenimente plasate undeva 500 de ani în viitor, iar această istorie dorim să o integrăm în povestire. Este, într-un fel, ironic să vezi sclavi albi lucrând pentru baron pe o plantație pe care, cu multe sute de ani înainte, lucrau sclavi negri. Există aici un subînțeles social, dar și o referință la acea istorie care a devenit parte din textura peisajului local.

Ce arte marțiale practicați în serial și care este filosofia lor în viața reală?

Daniel Wu: În primul rând, kung-fu chinez, dar încercăm și mișcări care nu sunt cuprinse în acest stil. Am încercat să introducem și Krav Maga, și Jiujitsu, diverse arte marțiale pentru că în viitor nu va fi un singur stil, vor fi toate stilurile, și asta am învățat de la Bruce Lee, cu Jeet Kune Do. Fiecare dintre noi are două brațe și două picioare, iar a ne cantona într-un singur stil ar însemna să ne limităm. Așa că, deși este bazat pe Kung Fu, îl veți vedea pe Sunny folosind diverse tehnici și diverse stiluri de-a lungul serialului.

Și cum se potrivește acest stil de arte marțiale profilului său psihologic?

Daniel Wu: Cred că dacă folosește mai multe arte marțiale, asta implică o anumită diversitate. Cred că se mișcă foarte elegant și grațios, dar și cu o doză mare de violență. Stilul lui este foarte diferit de cel al „călugăriței” care este foarte lunecos și are mișcări ca de șarpe, Sunny găurește și sparge totul precum un baros. Însă mișcările sunt grațioase și line.

Puteți să ne spuneți mai multe despre personajul pe care îl jucați în Warcraft, dacă este un personaj bun sau rău?

Daniel Wu: Da, îl joc pe Gul'Dan, care este, în lumea Warcraft, orcul poate cel mai rău.

Care este filmul postapocaliptic preferat al dumneavoastră și de ce?

Daniel Wu: Doamne, sunt mai multe. Îmi place The Road, poate și pentru că sunt fan al lui Cormack McCarthy, autorul, și îmi place și cartea. Apoi îmi place Book of Eli. Și apoi, o altă influență majoră pentru Badlands a fost o animație, Fist of the North Star, o poveste și un desen animat care avea loc într-o lume post-apocaliptică.

Sinopsis extins Into the Badlands:

Peste secole întregi, civilizația așa cum o știm a încetat să existe, distrusă de o serie de catastrofe naturale sau antropice. Miliarde de oameni au murit, țările au încetat să existe, orașele au ajuns ruine. Supraviețuitorii au părăsit orașele și au reînceput să cultive câmpurile. Subzistența a devenit singurul lucru care mai conta, iar lumea a reintrat într-un nou Ev Mediu.

Peste timp, o societate de tip feudal a luat naștere în ceea ce era, odată, teritoriul american. În acest tip de societate, cei mai puternici și mai lipsiți de scrupule au ajuns la putere în detrimentul celor mulți. Această regiune a ajuns să se numească Badlands (locurile rele), fiind împărțită între șapte rivali - Baronii. Acești bărbați și femei au un control strict asupra bunurilor necesare vieții. Fiecare Baron conduce cu o mână de fier, ajutat de câte o armată loială de asasini bine pregătiți, cunoscuți drept Clippers. Aceștia își încep pregătirea asiduă în artele marțiale din copilărie, pe când sunt ucenici cunoscuți sub numele de Colts. Fiecare ucenic este ales și educat de către un Clipper senior, care se ocupă de formarea lui militară. Acești Clipperi se bucură de un statut și un confort la care oamenii de rând pot doar să viseze, cerându-li-se în schimb să își dea viața pentru Baron.

Puțini Clipperi ajung vreodată la 30 de ani, dar Sunny (Daniel Wu) nu este un Clipper obișnuit. Găsit ca un copil orfan și flămând, a ajuns la complexul fortificat al Baronului Quinn (Marton Csokas). Micul Sunny a dovedit talent în artele marțiale, omorând pentru prima oară la doar nouă ani. Ca și Clipper, Sunny a crescut în rang devenind regent al Baronului (Clipper-șef) și consilier de încredere, având la activ 400 de victime și o reputație binemeritată de asasin fără milă.

Timp de zeci de ani, Quinn a rămas cel mai temut Baron din Badlands. Nu a existat nimeni care să îl înfrunte și care să mai trăiască pentru a povesti. Totuși, printre dușmanii lui se zvonește că puterea îi scade, și cea mai nouă între Baroni, Văduva (Emily Beecham), a început atacuri îndrăznețe asupra transporturilor lui Quinn, încercând să îl provoace.

Un astfel de atac îl conduce pe Sunny la M.K. (Aramis Knight), un adolescent care a supraviețuit unui atac asupra unui transport de sclavi. În curând, Sunny înțelege că tânărul are un secret în spate și o recompensă pusă pe capul său. Pe măsură ce Văduva își continuă campania asupra lui Quinn, destinul asprului asasin și a adolescentului celui curajos urmează să se împletească. Sunny îl va lua pe MK drept ucenic al său, o hotărâre care le va influența dramatic viețile. În relația lor elev-profesor, fiecare își va descoperi adevăratul scop. Și, împreună, vor porni o aventură care va face diferența între haos și civilizație în întregul Badlands...

Exploreaza subiecte similare:

Daniel Wu, Into the Badlands, Warcraft, Marton Csokas, Aramis Knight, Emily Beecham

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 18 noiembrie 2015 21:44
Cu asa articol deja poti spune ca ai o imagine completa a ceea ce vei vedea.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells