Interviu cu Theo James

18 Mar 2014
Britanicul joacă rolul principal în Divergent, premiera de vineri

Etichetat de mulţi drept unul dintre starurile masculine ale următorilor ani, Theo James are o şansă la celebritate datorită lui Divergent, ecranizarea aşteptată pe marile noastre ecrane în acest weekend, în care face echipă cu Shailene Woodley şi se luptă cu Kate Winslet. Iată mai jos un interviu cu actorul născut în decembrie 1984 în oraşul britanic Oxford.

Ce ne poţi spune despre filmul Divergent?
Acţiunea este plasată într-un viitor nu foarte îndepărtat în care societatea este împărţită în facţiuni. Divergent este povestea lui Tris (Shailene Woodley), o adolescentă care trebuie să aleagă din ce facţiune vrea să facă parte, în funcţie de calităţile ei dominante. Partea periculoasă ţine de faptul că această societate este plină de hibe, care devin foarte periculoase pentru ea. Războiul este iminent.

Povesteşte-ne puţin despre personajul tău, Four.
Four este unul dintre antrenorii din această lume divergentă. Când Tris îl cunoaşte, nu ştie nimic despre el sau despre intenţiile sale. E clar că există o atracţie între ei doi, dar niciunul nu îndrăzneşte să facă primul pas. Pe parcursul filmului, publicul îşi va da seama că Four este personajul pozitiv. Crede în sistemul în care trăieşte şi face tot posibilul să îl apere. La fel ca Tris şi el este divergent.

Ştiu că filmul este entertainment pur, dar oamenilor le place să scoată tot felul de sfaturi şi teorii din el, aşa că te întreb: tu le-ai sesizat?
Există multe învăţăminte pe care le-am regăsit încă de la citirea cărţii. Ele devin parte integrantă din poveste şi asta face deosebirea între un simplu film de popcorn şi Divergent. Una dintre temele abordate este cea a alegerii şi felul în care deciziile pe care le luăm ne afectează viaţa şi pe cei din jur. Interesant mi s-a părut şi felul în care a fost abordată frica. Nu este important să fii netemător, ci să ştii cum să răspunzi corect în faţa temerilor.

Cum ai lucrat cu regizorul Neil Burger?
Neil este un tip tare de treabă, foarte isteţ şi ştie foarte bine ce îşi doreşte să vadă consumatorul de cinema. A reuşit să facă un film integru şi profund, care va ridica multe semne de întrebare şi îi va pune pe gânduri pe cinefili.

Dar cu Shailene Woodley cum te-ai înţeles?
Mi se pare o actriţa foarte bună. Am apreciat faptul că în acest film a reuşit să menţină echilibrul între puterea fizică pe care trebuia să o arate şi feminitatea sau sensibilitatea în care publicul se regăseşte. Chiar te face să-ţi doreşti să intri în aventură alături de ea. Înainte de filmarea fiecărei scene, ne uitam peste scenariu împreună şi ne consultam astfel încât secvenţa să fie cât se poate de ancorată în realitate.

Cum te-ai documentat pentru rol? Sau ţi s-a părut suficientă cartea Veronicăi Roth?
A fost foarte greu, mai ales că era cu noi pe platourile de filmare. Trebuia să mă desprind de tot ce făcusem profesional până în acel moment. De aesemenea voiam să fac un personaj puternic şi hotărât, fără să mă las influenţat de felul în care Veronica şi-a construit personajul. Pentru un actor uneori e mai greu că creeze o legătură cu cel interpretat, însă în cazul lui Four am ştiut de la început ce trebuie să fac şi să arăt publicului.

Exploreaza subiecte similare:

Theo James, Neil Burger, Kate Winslet, Shailene Woodley, Divergent

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AlineziaBumfi pe 18 martie 2014 10:30
Sper ca filmul sa se ridice la asteptarile mele si la box-office, de asemenea.
alex_il_fenomeno pe 10 aprilie 2014 23:57
Promite foarte multe, si sper sa nu ramana doar promisiuni in vant...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells