Interviu cu Jason Statham

3 Dec 2013
Expertul genului action, pe ecrane de vineri, în Homefront

Aproape că nu există sezon fără să-l vedem pe Jason Statham într-un rol de acţiune. De vineri îl putem vedea în Homefront: Oraşul fără legi, în rolul lui Phil Broker, un fost agent al diviziei anti-drog americane. Ca să fie mai aproape de fiica lui şi ca să se îndepărteze de trecutul violent, Phil se mută într-un orăşel aparent liniştit, dar în care, va descoperi curând eroul, legea este făcută de traficanţii de droguri conduşi de Gator Bodine (James Franco). Phil va ajunge să facă ce ştie mai bine şi anume să elimine traficanţi pe bandă rulantă.

Cum ai ajuns să interpretezi personajul principal din Homefront: Oraşul fără legi?
Atunci când te afli pe platourile de filmare împărtăşeşti cu ceilalţi colegi tot felul de poveşti care nu au legătură neapărat cu scenele programate pentru ziua respectivă. Stallone mi-a povestit despre mai multe materiale pe care nu le-a făcut încă publice şi mi-a propus să citesc scenariul de la Homefront: Oraşul fără legi. Îmi place cum scrie şi a scornit o poveste emoţionantă despre un tată care îşi protejeaza fiica. M-a atins povestea. Stallone mi-a propus apoi personajul principal şi aşa am ajuns să joc în film.

Cum ai lucrat cu regizorul Gary Fleder?  
Gary este meticulos. Este un mare consumator de cinema şi ştie mai multe lucruri despre filme decât oricine altcineva. Caută şi reuşeşte să-şi pună amprenta pe toate proiectele, în care se implică. Este un bun orator, îi place mesesia să şi e extrem de bine pregătit. M-a impulsionat mult şi m-am bucurat să lucrăm împreună.

Spuneai mai devreme că îţi place cum scrie Sylvester Stallone. Mai exact, ce te-a impresionat?
Personajele descrise de el sunt autentice, iar oamenii se regăsesc în ele. Mi-e greu să descriu în cuvinte ce îmi place exact la felul în care scrie, dar poveştile lui mi se par reale, iar personajele au foarte multă emoţie. Face o treabă extraordinară, mai bine ca mulţi alţii.

Care au fost provocările personajului interpretat?
M-a încântat ideea de a lucra într-un proiect de-al lui Stallone. Apoi, trebuia să joc rolul unui tată. N-am mai făcut asta până acum. Phil e un tip altruist şi umil, al cărui singur scop a rămas acela de a-şi proteja fiica. Majoritatea personajelor interpretate de mine până acum sunt eroi duri care nu îşi arată emoţiile. Aşadar, Homefront: Oraşul fără legi mi s-a părut o adevărată provocare, tocmai pentru că este altfel decât mi-am obişnuit publicul.

Şi cum a fost experienţa?
Nu apuc niciodată să mă distrez la filmări din cauza scenelor dure pe care trebuie să le fac la majoritatea filmelor, iar acum puteţi vedea o parte mai sensibilă de-a mea, ceva ce nu aveţi ocazia să vedeţi prea des.

Ce ne poţi spune despre colegii tăi de platou de la acest film?
Distribuţia incredibilă este încă o dovadă a calităţii scenariului lui Sylvester… îi avem în film pe James Franco, Winona Ryder şi Kate Bosworth. Actorii sunt cu atât mai buni cu cât şi scenariul este mai bun. Dacă povestea este frumos scrisă, atunci şi actorii buni se dedică întru totul proiectului.

Cum ai lucrat cu James Franco?
James este un actor foarte bun. Nu e genul de băiat rău pe care îl întâlnim în majoritatea filmelor. Îi conferă personajului său un aspect sumbru şi ciudat, iar pentru mine chiar a fost o provocare să îl înfrunt. E un tip pe care nu te aştepţi să îl vezi în genul acesta de filme.

Exploreaza subiecte similare:

Jason Statham, Homefront, James Franco

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
RaMy_SmIlE pe 3 decembrie 2013 12:36
Abia astept sa vad filmul asta,povestea este foarte interesanta si joaca Jason si cu James,deci filmul nu are cum sa fie rau :D
zeno.marin pe 3 decembrie 2013 14:24
"o poveste emoţionantă despre un tată care îşi protejeaza fiica. " - Nu stiu de ce, dar subit imi amintesc de povestea unui presedinte a carui fiica e europarlamentarita de succesuri.

"trebuia să joc rolul unui tată. N-am mai făcut asta până acum." Iata cum se dezvaluie partea sensibila a lu Stratan, pe nebanuite, intr-un contrast frapant, asemeni unei contradictii in termeni sau a unui oximoron scapat de sub control, direct in papusoi. In strafundurile dure precum diamantul artificial, rasare un suflet sensibil, de fecioara aflata la varsta poeziilor romantice, un spirit bland si imaculat precum o floare de nu ma uita. Nu ma uita pe foc ca explodez... Probabil provocarea se datoreaza rolurilor de mama pe care le-a avut. Mama lor azi si maine JAP! TrosK!...

"Nu apuc niciodată să mă distrez la filmări "- nu-i nimic Stratan, nu fi trist, ne vom distra noi in schimb dupa ce termini filmarile!

"Face o treabă extraordinară, mai bine ca mulţi alţii." Daca e o treaba extraordinara, atunci evident... e facuta mai bine decat multi altii. Prin definitie :-D

"puteţi vedea o parte mai sensibilă de-a mea, ceva ce nu aveţi ocazia să vedeţi prea des." - Se refera la o anumita parte a corpului pe care nu indraznesc sa o numesc, ca nu se cade. De apreciat totusi decenta domnului Stratan.

alex_il_fenomeno pe 20 ianuarie 2014 19:05
Recent am urmarit filmul, ceva cu adevarat deosebit, mai ales pentru gen. Merita!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells