Interviu cu Arnold Schwarzenegger

23 Ian 2013
Interviu cu Arnold Schwarzenegger

Timp de un deceniu a refuzat orice rol principal care i s-a oferit, dar asta nu înseamnă că ne luăm la revedere de la Arnold Schwarzenegger. O să-l vedem de vineri în Ultima redută, în care interpretează rolul şerifului unui orăşel american de la graniţa cu Mexicul, şerif hotărât să-i pună beţe în roate unui puternic gangster mexican evadat dintr-o închisoare americană. Află din interviul de mai jos cum se simte Arnold la 65 de ani, ce planuri de viitor are şi ce a însemnat pentru el revenirea la cinema.

Arnold ce te-a motivat să te întorci la industria cinematografică?
E minunat să fiu din nou aici! În 2003, când am devenit guvernator mi-am propus să absentez doar 7 ani, cât dura un mandat, până să-mi fac întoarcerea pe marile ecrane. Aşa că am făcut doar un pas înapoi din cariera cinematografică, pentru a lucra în interesul cetăţenilor timp de 7 ani, iar acum a venit momentul să mă întorc. Singurul lucru înfricoşător legat de întoarcere este că nu ştii dacă o să fii acceptat sau nu în industrie. Cum lucrurile se mişcă mereu cu o viteză maximă în domeniu, ar fi putut exista o nouă generaţie de eroi de acţiune. Am fost însă extrem de plăcut suprins de reacţiile pe care le-am primit în urma apariţiei mele în filmul The Expendables/ Eroi de acţiune, iar zvonurile că ar putea exista chiar şi o continuare s-au bucurat de reacţii chiar şi mai entuziaste. Aşa că în Ultima Redută revin într-un rol principal şi sunt fericit că fac lucrul ăsta alături de oameni extrem de talentaţi. Cât despre actorie, e ca şi mersul pe bicicletă, îmi e foarte uşor să revin.

Ce părere ai despre scenele de acţiune acum, la o vârsta mai înaintată?
E oribil să îmbătrâneşti. Trecem cu toţii prin aceleaşi drame, ne uităm în oglindă şi ne întrebăm ce s-a întâmplat. Filmul ăsta necesită foarte multe cascadorii, însă şi mai multă acţiune şi muncă fizică. Regizorul Kim Jee-woon e obsedat să facă aproape totul cu actorul, numai în situaţii excepţionale apelează la cascadori, cam asta era regula. Însă când ai 65 de ani lucrurile nu mai stau la fel ca la 35 de ani. Ce-i grozav la filmul ăsta este că nu trebuie să mă joc pe mine ca un erou de acţiune la 35 de ani, însă trebuie să-l interpretez pe acest tip pe cale să se pensioneze, când o noua provocare îi schimbă planurile şi trebuie să dea ce are mai bun în el.

Care a fost scenă ta preferată din Ultima redută?
Pentru mine a fost remarcabilă scena în care am gonit cu maşinile prin lanul de porumb şi asta pentru că nu cred că e ceva ce ţi se poate întâmpla oricând. Ne putem imagina cu toţii cum e să conduci cu viteză maximă pe şosea, însă în lanul de porumb lucrurile stau puţin diferit pentru că nu vezi pe unde mergi şi ce urmează să-ţi iasă în cale, ce denivelări există şi aşa mai departe. Am filmat scena respectivă timp de mai multe zile într-un lan imens, cu care trebuia să fim totuşi foarte atenţi pentru că nu trebuia distrus de la primele duble. A fost chiar amuzant să conduc cu un coordonator de cascadorii lângă mine care ţipă tot timpul când să merg mai repede, când să mă lovesc de maşina de lângă. Asta e farmecul meseriei mele, să poţi avea parte de astfel de momente. Wow, am trăit 65 de ani şi trebuie să experimentez condusul printr-un lan de porumb într-un Camero. Mi se pare incredibil.

Cum ai lucrat cu regizorul corean Kim Jee-woon?
Am fost uimit de modul în care cineva cu atât de puţine cunoştinţe de limba engleză poate articula atât de bine ceea ce vrea să obţină dintr-o scenă. De multe ori nu a fost nevoie să aştept intervenţia translatorului, pentru că gesticula atât de bine, el însuşi fiind un actor extraordinar. Chiar şi atunci când era vorba de cascadorii, el se arunca la pământ şi se dădea cu capul de pereţi arătându-ne exact cum vrea să iasă scena. E un tip foarte pasionat de ceea ce face, un vizionar care ştie exact ce vrea de la un film, de la imaginea de ansamblu a producţiei, până la tehnicile de filmare, unele dintre ele fiind chiar noi pentru mine. Este un excelent colaborator, pentru că am văzut foarte mulţi regizori străini venind în America după ce au câştigat Oscarul dar care au eşuat lamentabil din cauza unei comunicări defectuoase. A fost mereu implicat în munca de echipa şi în acelaşi timp un dur. Voia că filmul să iasă aşa cum îşi doreşte el, însă în acelaşi timp era conştient de cum merg lucrurile în Americă.

Arnold, de-a lungul timpului ai făcut lucruri extreme şi ai forţat propriile limite fizice în multe ocazii. Cum te simţi acum?
Acum mă simt foarte bine, deşi am avut parte de multe răni. Cred că oricine ridică atât de multe greutăţi ca mine, suferă şi multe accidentări. Am făcut multe operaţii şi acum sunt sănătos. De curând am fost la ski şi m-am distrat cu adolescenţii care voiau să mă întreacă. Încă pot să ţin pasul cu ei şi, în acelaşi timp, să-mi fac cascadoriile în filme.

Ai jucat în mare parte în filme de acţiune. Acum că ai revenit la actorie, există altfel de proiecte pe care ai vrea să le încerci?
Cred că orice actor căuta roluri provocatoare sau pe care nu le-au încercat niciodată. Toate filmele mele au o scenă unică, pe care nu am mai făcut-o înainte. Îmi place să încerc lucruri provocatoare. Sunt deschis la propuneri şi citesc tot felul de scenarii interesante. Însă trebuie să fiu atent ce aleg, pentru că oricât de fantastice ar părea unele secvenţe, este foarte posibil ca producătorii să considere că publicul nu e interesat. În acest caz, aş fi capabil să vin cu banii mei şi să filmez în curtea casei, pentru că asta înseamnă showbiz-ul.

Există zvonuri conform cărora pregăteşti un nou Conan şi încă un Terminator. Care e statusul acestor filme şi de ce ai ales să joci în Ultima redută mai întâi?
Toate au de-a face cu sincronizarea. Ăsta e singurul punct comun între cinematografie şi politică. Aş fi putut juca mai întâi în Conan, dacă ar fi fost gata la timp. Producătorul crede foarte mult în acest proiect şi în revenirea eroului. Aş vrea să fac chiar o serie de filme Conan, dar vreau să fie proiecte de calitate, nu aşa oricum. Toate proiectele vor fi gata anul acesta. E valabil şi pentru Triplets, continuarea comediei Twins. De 10 ani încerc să dau drumul la filmul ăsta, însă studioul nu l-a considerat valoros până acum. În general, încerc să fac filme în funcţie de cerinţele primite din partea publicului meu.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 23 ianuarie 2013 15:56
Interesant interviul , cu siguranta o sa merg weekend-ul asta la cinema ca sa-l vad .
SANDA45 pe 2 februarie 2013 15:35
stallone e mai bun din toate punctele de vedere
alex_il_fenomeno pe 20 februarie 2013 13:55
Ne arata ca inca este un mare actor! Felicitari.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells