Interviu cu Alan Rickman

de Ştefan Dobroiu în 12 Mar 2013
Actorul îi face zile lui Colin Firth în Gambit, de vineri pe ecrane

Alan Rickman este partenerul de ecran al lui Colin Firth la primul rol al acestuia după succesul de la acum doi ani de la Oscaruri, când impresiona cu Discursul regelui. Harry (Colin Firth), un curator de artă, caută să se răzbune pe şeful său (Rickman), într-o manieră surprinzătoare: va încerca să îl convingă să cumpere un tablou fals de Monet. Are însă nevoie de ajutorul unei femei frumoase, dispusă să fie momeala. Nicole (Cameron Diaz) pare să fie candidata perfectă, dar Harry devine rapid fermecat de ea, astfel încât planul său este pus în pericol. Află din interviul de mai jos cum a colaborat Alan Rickman cu Colin Firth și Cameron Diaz la această comedie bazată pe un scenariu scris de popularii frați Coen.

Spune-ne câteva cuvinte despre personajul tău.
Nu primeşti prea multe informaţii despre trecutul lui, dar eu îmi imaginez următoarele lucruri... Fiind britanic se zbate să facă faţă normelor riguroase ale claselor sociale. Shabandhhar nu are cum să moştenească un titlu nobiliar, în niciun caz cu acest nume. Eu cred că provine din pătura mijlocie, dar şi-a cumpărat titlul de Lord, pentru că acum are bani cu carul. Bănuiala mea e că a fost făcut Lord tocmai pentru că poate să semneze un cec. Toate preocupările lui au legătură cu banii şi proprietăţile deţinute.

Cum a fost prima întâlnire cu povestea din Răzbunare cu stil?
Colin Firth este Harry, un curator angajat să aibă grijă de colecţia mea de tablouri. Îmi spune că a descoperit un tablou autentic de Monet în timpul unei expediţii în Texas. Ceea ce voi ştiţi şi eu nu, este că tabloul chiar nu este veritabil, iar Harry va încerca să mă fure... nu se ştie dacă va şi avea succes.

Ce te-a determinat să accepţi rolul?
Michael Hoffman m-a abordat. Îi admiram munca şi după ce mi-a spus că în film vor juca Colin Firth şi Cameron Diaz, m-am gândit că va fi foarte distractiv să joc şi eu. Toţi colegii mei sunt oameni excepţionali. Faptul că scenariul a fost semnat de fraţii Coen m-a scăpat de orice îndoială.

Cum ţi s-a părut scenariul?
Poţi simţi stilul fraţilor Coen de la prima citire. Noi l-am simţit pe la 3 noaptea în unele zile de filmări ce înseamnă să existe răsturnări de situaţii, pe care creierul tău nu le poate percepe din prima dublă. Pe la dubla 10, deja începe să cedeze definitiv. Dar asta e provocarea. Filmul are dialoguri captivante, o muzicalitate echilibrată şi un umor născut din situaţii ridicole. M-au atras aceste lucruri, dar şi tonul sofisticat în care este construită povestea.

Cum ai colaborat cu regizorul Michael Hoffman?
Hoffman este regizorul actorilor. Cum şi el a fost actor înţelege perfect procesul şi ştie că e nevoie de o anumită pregătire pentru a trece la prim plan. El ştie să capteze o energie specială construind cadre largi, pentru că într-adevăr se înţelege mai bine atunci când ai toate personajele în imagine. Când te uiţi la comediile clasice cu Audrey Hepburn şi Spencer Tracy observi că de acolo nu lipseau niciodată scenele în doi. Astfel, puteai să alegi pe cine să urmăreşti. E un gen de comedie mai dinamic pentru public.

Cum te-ai înţeles cu ceilalţi colegi?
Cameron şi Colin sunt grozavi. Muncesc mult. Pentru ei contează cel mai mult scena, personajul, firul epic... nu pun preţ pe celebritate. Povestea e cea mai importantă. E o chestiune democratică.Punctual, cum ţi s-a părut Cameron Diaz?

Cum te-ai înțeles cu Cameron Diaz?
Cameron este foarte disciplinată, dar şi independentă. Cred că aşa sunt americanii. Vine în Anglia, unde lumea e total diferită. Farmecul scenariului constă tocmai în faptul că surprinde întâlnirea acestor două lumi total diferite.

Dar Colin Firth?
Personajul lui Colin habar nu are ce înseamnă comedia. Totul în viaţa lui este extrem de serios. În film, pierde mereu controlul. Dar tocmai pentru a crea o comedie bună, el trebuie să fie cât mai serios. Colin, Cameron şi cu mine am încercat să facem faţă acestui gen şi a fost amuzant. Ne-am distrat chiar şi când ne enervam pentru că nu ne ieşea gluma. Fraţii Coen sunt experţi în domeniu, ar putea scrie chiar şi un ghid cu instrucţiuni.

Exploreaza subiecte similare:

Alan Rickman, Colin Firth, Cameron Diaz, Gambit

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AeroX pe 12 martie 2013 11:40
Cred ca oricine l-a remarcat pana acum pe Alan Rickman. Te impresioneaza cu rolurile sale in orice film. Si vocea aia speciala ...:x
AndreBlack pe 12 martie 2013 17:58
Este un actor bun , joaca foarte bine , l-am vazut in mai multe filme inclus Harry Potter .
Iulian. pe 12 martie 2013 23:40
Bun actorul,cel mai probabil a decis sa "schimbe aerul" iar postura de sef ranchiunos il prinde grozav de bine.
alex_il_fenomeno pe 29 martie 2013 15:16
Este un actor uimitor, de abia ii astept ultimele filme.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells