Interviu Amanda Seyfried

de MediaPro Distribution în 7 Apr 2011
Interviu Amanda Seyfried

Scufiţa Roşie, noul film al lui Catherine Hardwicke (Twilight) se lansează de vineri în cinematografe, iar Amanda Seyfried, interpreta rolului principal îţi povesteşte ce a însemnat pentru ea să apară în această reinventare a celebrei poveşti.

Valerie (Amanda Seyfried) este o tânără frumoasă, îndrăgostită de un proscris, Peter (Shiloh Fernandez), dar căreia părinţii i-au aranjat mariajul cu bogatul Henry (Max Irons). Dispuşi să sacrifice totul pentru iubirea lor, Valerie şi Peter plănuiesc să fugă împreună, dar evadarea le este dată peste cap de o tragedie. Sora fetei este ucisă cu bestialitate de un vârcolac, o creatură care sălăşluieşte în pădurile din jurul satului lor şi cu care de mulţi ani sătenii au păstrat un pact fragil, sacrificându-i în fiecare lună un animal. Dar într-o noapte cu lună însângerată, vârcolacul rupe armistiţiul şi se încumetă să ia o viaţă umană.

Însetaţi de răzbunare, sătenii cer ajutorul Părintelui Solomon (Gary Oldman). Însă venirea lui  are consecinţe nebănuite, căci îi avertizează că lupul ia formă umană în timpul zilei şi poate fi oricare dintre ei. Numărul morţilor creşte cu fiecare răsărit al lunii, iar Valerie descoperă că are o legătură specială cu bestia – una care îi atrage inexorabil unul spre celălalt, iar asta o transformă în suspect, dar şi în... momeală.

Cât de atrăgător ţi s-a părut acest proiect?
Sinceră să fiu, eu nu am citit scenariul înainte să mă întâlnesc cu Catherine (n.r. regizorul), care mi-a arătat vizualul pe care şi-l dorea pentru film. Mi-am dat seama cât este de complicat să creezi dintr-o poveste clasică, nemuritoare, un film de lung-metraj.  Ideile mi s-au părut geniale, oricum. După aceea, m-am întâlnit cu Leonardo Di Caprio şi cam aşa s-au succedat lucrurile (râde).

Amanda, ce poţi să spui despre personajul pe care îl joci. Este un alt fel de personaj faţă de povestea pentru copii?
Cu siguranţă, viziunea lui Catherine a fost diferită faţă de ideea clasică, de basm, a domnişoarei aflate în pericol. Aici ea este o tânără puternică, care îşi conştientizează sexualitatea, îşi trăieşte adolescenţa într-un oraş medieval. Şi aşa mi-am dorit să îmi conturez personajul. Până la urmă, ea este personajul principal şi totul se construieşte în jurul ei, trebuie să fie o luptătoare. Şi mi-am dat seama că mie îmi plac la nebunie femeile neînfricate, mai ales în astfel de circumstanţe. 

Poţi să spui despre ea că este o femeie modernă?
Da. Noi am venit şi cu câteva note contemporane, cum ar fi idea de triunghi al dragostei. Oricum, felul în care relaţiona cu părinţii, cu bărbatul pe care îl iubeşte şi cu cel căruia i-a fost promisă, toate sunt teme actuale. Catherine are acest simţ, de a transpune nişte poveşti clasice într-unele contemporane. Este evident că are un spirit puternic şi ştie în ce direcţie să ducă lucrurile.

În film, Valerie îl vede pe Peter dansând cu o altă fată şi îl înfruntă imediat. Cum ţi se pare acest lucru în viaţa reală?
În film o face intenţionat şi eu consider că are un motiv real. Recunosc că sunt geloasă, cred că toată lumea este într-o anumită măsură. Şi da, de fiecare dată devin geloasă când altcineva încearcă să provoace un asemenea moment.

Te porţi ca un om gelos?
Nu, de obicei îi spun imediat persoanei respective să se oprească. Nu îmi plac situaţiile acestea.

Crezi că funcţionează?
De obicei, da. Eu cred că trebuie să fii sincer cu ceea ce simţi, doar aşa poţi evita mai elegant momente jenante.

De ce crezi că nu s-a vrut o "mică" Scufiţă Roşie, la fel ca în poveste?
Pentru că filmul nostru este construit în jurul unei tinere femei, care a început să experimenteze viaţa. Scufiţa Roşie este o poveste modernă şi actuală, mulţi spectatori se pot identifica cu situaţiile personajelor: o dragoste interzisă, părinţi cu un trecut ascuns, oameni duplicitari. Un copil nu s-ar putea regăsi niciodată într-o intrigă de genul acesta.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu1711 pe 7 aprilie 2011 14:35
Amanda Seyfried este o actrita de exceptie merita toate laudele
halo_slayer@... pe 7 aprilie 2011 17:44
Eu nu am auzit de actrita asta dar cred ca e buna la actorie.
De acum incep si cu Scufita rosie?Ei,lasa ,ca cu toate incep sa se faca filme.

claudiu-daniel-lugoj pe 7 aprilie 2011 19:54
Frumos articol,iar Amanda Sayfried este o actrita superba.Ma bucur ca a acceptat acest rol,cu siguranta va fi un film de urmarit si cred ca va avea si niste imagini si peisaje superbe.
Solis pe 7 aprilie 2011 22:02
Puneti mai si voi noul trailer de la Green Lantern,numai porcarii de articole postati si cand apare ceva frumos nici macar nu-l bagati in seama
scrawl pe 7 aprilie 2011 23:45
Nu mi-a placut deloc filmul,actorii nu m-au impresionat deloc,efectele speciale sunt slabe...mai ales cum era varcolacul ala facut...exact ca in twilight...scenele de lupta sunt penibile,zici ca e film de categorie B(daca nu chiar este)...se vede ca era aceeasi regizoare...
scrawl pe 7 aprilie 2011 23:47
apropo,se gaseste la calitate dvd pe net...ca sa nu spuneti ca nu l-am vazut si vorbesc aiurea...mai bine ca nu am asteptat sa ma duc la cinema,bani aruncati aiurea...
jude pe 14 aprilie 2011 15:19
un film de nimic...nu inteleg de ce atata reclama?
nu isi merita nici 4.8 din imdb...e de 3 filmul..e o pierdere de timp.

Champion pe 1 aprilie 2012 08:21
...ati inteles ce se intimpla ,interesant articol, o spune cine cineva mai pregatit ca mine .
margott pe 7 mai 2012 20:44
De moderna, e moderna adaptarea Scufitei Rosii, dar nu e foarte reusita.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells