Inside Llewyn Davis, cel mai bun film la Gotham Awards

de Cristina Grigore în 3 Dec 2013
Iată câștigătorii premiilor care dau startul sezonului galelor de premiere din cinematografia americană, ce culminează cu trofeele Oscar

Drama fraților Joel și Ethan Coen, Inside Lewyn Davis, a primit ieri, la gala desfășurată în New York,  trofeul Gotham Awards pentru „Cel mai bun film”.

Evenimentul, ce marchează debutul sezonului premiilor acordate în timpul iernii în Statele Unite, al cărui punct culminat este decernarea Oscarurilor, se concentrează (asemenea Independent Spirit Awards) asupra filmelor cu bugete mici de producție, realizate în afara Hollywood-ului.

Inside Lewyn Davis, o dramă a cărei acțiune este plasată în lumea muzicii și îi are în distribuție pe Carey Mulligan, John Goodman, Justin Timberlake, Garett Hedlund și Oscar Isaac, a întrecut astfel pelicula favorită la Oscar, 12 Years a Slave (în regia lui Steve McQueen, cu Chiwetel Ejiofor în rol central), care avea cele mai multe nominalizări.

Premiul pentru Cel mai bun actor i-a revenit lui Matthew McConaughey, pentru rolul din Dallas Buyers’ Club, iar Cea mai bună actriță a fost numită Brie Larson, care a intrat în pielea supraveghetoarei unui cămin pentru adolescenți în Short Term 12.

Fruitvale Station, câștigător al numeroase premii și nominalizări la festivalurile internaționale de film, a plecat acasă cu două premii: cel pentru regie, acordat lui Ryan Coogler și pentru Cel mai promițător tânăr actor, acordat lui Michael B. Jordan.

Cel mai bun documentar a fost considerat The Act of Killing, ce reface, prin intermediul foștilor conducători ai masacrelor indoneziene, filmul acelor momente de teroare.

Gala Independent Gotham Awards este organizată anual, spre sfârșitul anului, de către Independent Feature Project (IFP), cea mai mare organizație din Statele Unite dedicată filmului independent. Anul trecut, trofeul pentru cel mai bun film i-a revenit peliculei lui Wes Anderson, Moonrise Kingdom.

Exploreaza subiecte similare:

Inside Llewyn Davis, Ethan Coen, Carey Mulligan, John Goodman, Justin Timberlake, Moonrise Kingdom, Wes Anderson, The Act of Killing, Michael B. Jordan, Ryan Coogler

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 3 decembrie 2013 12:17
Abia astept sa vad castigatorii premiilor Oscar!
denis24 pe 4 decembrie 2013 21:59
Fain. In Constanta n-are premiera. Dar ce sa te mai astepti? Filmele bune n-apar cu una cu doua ptr. ca nu prezinta interes.
alex_il_fenomeno pe 20 ianuarie 2014 19:08
Film cu muzica... De abia astept sa il urmaresc, cu siguranta nu voi fi dezamagit.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells