Ingenua Mia Wasikowska

de Gloria Sauciuc în 1 Apr 2013
Mia Wasikowska a reuşit să se impună ca actriţă într-un timp foarte scurt.

Este pe scenă încă de la vârsta de 9 ani, când a început să se pregătească pentru a deveni balerină. Între timp a renunţat la balet în favoarea actoriei. Din 29 martie o putem vedea în thriller-ul cu accente horror Stoker, nerecomandat sub 15 ani, în care - sub aparenţa ei ingenuă - vom descoperi o latură întunecată.

Mia Wasikowska a debutat în SUA în serialul HBO In Treatment (serialul are şi o variantă românească, În derivă, cu Marcel Iureş protagonist). Regizat de Rodrigo Garcia, In Treatment spunea povestea relaţiei dintre un terapeut (Gabriel Byrne) şi pacienţii lui. Pentru rolul ei din acest serial, Wasikowska a primit premiul pentru Debut din partea Asociaţiei Actorilor Australieni din Los Angeles (printre membrii căreia se numără Nicole Kidman şi Hugh Jackman). Serialul a fost nominalizat şi la Globurile de Aur.

În ianuarie 2009, Wasikowska juca într-un rol secundar în Defiance. Bazat pe o poveste reală, filmul este despre trei fraţi evrei (Daniel Craig, Liev Schrieber şi Jamie Bell) care reuşesc să scape din Polonia ocupată de nazişti, fugind în pădurile din Belarus unde întâlnesc o grupare de rezistenţă rusă. Wasikowska joacă rolul lui Chaya, o tânără care se îndrăgosteşte de unul dintre fraţi. Filmul este regizat de Ed Zwick şi distribuit de Paramount Vantage.

 În octombrie 2009, Wasikowska a apărut în Amelia, cu Hilary Swank şi Richard Gere. Filmul este regizat de Mira Nair. Wasikowska o interpretează pe Elinor, o tânără admiratoare a Ameliei Earhart. În aceeaşi lună, Wasikowska a apărut alături de Hal Holbrook în producţia That Evening Sun, regizată de Scott Teems. Wasikowska a câştigat o nominalizare la Independent Spirit Award pentru rol secundar cu acest rol.

În 2010, Wasikowska a apărut în rolul principal din Alice în ţara minunilor, ecranizarea după romanul lui Lewis Caroll semnată de Tim Burton. Tânăra o interpretează pe Alice în vârstă de 19 ani, care se întoarce în "Ţara Minunilor". Din distrbuţie au făcut parte şi Johnny Depp, Anne Hathaway, Michael Sheen şi Alan Rickman. În aceeaşi vară, Wasikowska a apărut în filmul nominalizat la Oscar The Kids Are All Right, alături de Annette Bening, Julianne Moore şi Mark Ruffalo. Filmul regizat de Lisa Cholodenko a fost premiat pentru Cel mai bun film la Independent Spirit Award şi Globurile de Aur.

În Septembrie 2011, Wasikowska a jucat rolul principal în Jane Eyre, regizat de Cary Fukunaga. Filmul a fost foarte bine primit, mai ales datorită performanţei lui Wasikowska şi a lui Michael Fassbender (care îl interpretează pe Rochester).

 În mai 2011, Wasikowska a apărut într-un alt rol principal, în filmul regizat de Gus Van San, Restless, alături de Henry Hopper. Wasikowska a fost Annabel, o fată aflată pe moarte, care se îndrăgosteşte de un adolescent obsedat de moarte. Scenariul a fost scris de Jason Lew. Filmul a fost prezentat la Cannes în 2011. Wasikowska a încheiat anul alături de Glenn Close şi Janet McTeer în drama Albert Nobbs. Aici Wasikowska a avut ocazia să lucreze din nou cu regizorul Rodrigo Garcia.

 În septembrie 2012, Wasikowska putea fi urmărită pe marile ecrane din România în Lawless. Mia Wasikowska era Bertha Minnix, şi a scos de la Shia La Beof (în toate scenele pe care le împarte cu el) nuanţe şi sensibilităţi pe care nu le bănuiam pe când actorul juca în Transformers.

Exploreaza subiecte similare:

Stoker, Mia Wasikowska

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 1 aprilie 2013 11:21
O actrita foarte buna . A jucat foarte bine in Lawless si in Stoker .
SANDA45 pe 1 aprilie 2013 15:39
E cunoscuta pt Alice in Wonderland sau Jane Eyre...
danii1234 pe 1 aprilie 2013 17:26
Imi place de ea cum joaca .
Ladybug09 pe 1 aprilie 2013 18:26
Mi-a plăcut foarte mult de ea în Jane Eyre. Şi-a jucat rolul impecabil şi pe deasupra s-a potrivit perfect cu personajul. Până acum mi se apare o actriţă care s-a remarcat prin talentul ei, nu prin superficialitate sau popularitate. Lucru care nu e valabil pentru mulţi actori din zilele noastre. :)
alex_il_fenomeno pe 30 aprilie 2013 18:52
O actrita care merita toata aprecierea noastra pentru realizarile sale.
christ_rotting pe 27 noiembrie 2013 08:37
faina actrita bun si filmul cu un scenariu altfel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells