Independenţa Film va distribui în România cinci dintre filmele selectate la Cannes 2015. Iată care!

The Assassin, un film cu arte marțiale și un justițiar feminin, selectat în principala secțiune competițională, vine și în România

Independenţa Film va distribui în România cinci dintre filmele care vor fi proiectate - atât în Competiţie, cât şi în afara ei - la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes 2015, ediţia 68, care se va desfăşura în perioada 13 - 24 mai. Filmele din selecţia oficială a celei de-a 68-a ediţii a Festivalului de la Cannes au fost anunţate joi, 16 aprilie, într-o conferinţă de presă organizată la Paris la care au participat delegatul general al evenimentului, Thierry Frémaux, şi Pierre Lescure, preşedintele manifestării. Lista filmelor anunţate nu este încă finală. Vom reveni cu titluri noi pe măsură ce organizatorii o vor completa.

În competiţie mai participă filme ale unor regizori consacraţi precum: Maïwenn, Nanni Moretti, Joachim Trier, Gus Van Sant, Matteo Garrone. În afara competiţiei va fi proiectat, printre altele, un film de Woody Allen.

Mai jos aveţi câteva amănunte despre filmele (confirmate până acum) care vor fi distribuite de Independenţa Film în România.

În deschiderea Festivalului, în afara competiţiei

La Tête haute/Standing Tall, Regia: Emmanuelle Bercot. Cu: Catherine Deneuve, Sara Forestier, Benoît Magimel.

Sinopsis: Filmul urmăreşte experienţele lui Malony, un delincvent juvenil, de la vârsta de la 6 ani până la 18 ani, cu Catherine Deneuve în rolul unui judecător care încearcă să-l ajute. A fost filmat în Nord-Pas de Calais, Rhône-Alpes şi Paris. Emmanuelle Bercot este regizoare, scenaristă şi actriţă. Primul ei film, Clement, a participat în 2001 la Un Certain Regard. On My Way, tot cu Catherine Deneuve, a fost inclus în competiţia oficială a Festivalului de film de la Berlin 2013.

În Competiţia oficială

La giovinezza/Youth, Regia: Paolo Sorrentino (Oscar anul trecut pentru Cel mai bun film străin - La grande bellezza). Cu: Rachel Weisz, Michael Caine, Jane Fonda, Harvey Keitel şi Mădălina Ghenea. Modelul român în vârstă de 26 de ani joacă rolul unei Miss Univers.

Sinopsis. Filmul spune povestea a doi bătrâni prieteni - un dirijor şi compozitor, pe de o parte, şi un regizor, pe de altă parte -, care se gândesc la cât timp le-a mai rămas de trăit, în timp ce îşi petrec vacanţa în Munţii Alpi. Filmul urmăreşte eforturile celor doi de a se întoarce la cariera lor, precum şi relaţiile pe care le au cu copiii lor, dar şi modul în care aceştia interacţionează cu ceilalţi oaspeţi ai hotelului la care sunt cazaţi. Filmările au avut loc în Italia, Elveţia şi Marea Britanie.

Our Little Sister/Umimachi Diary, Regia: Hirokazu Kore-Eda (Japonia). Cu: Haruka Ayase, Masami Nagasawa.

Sinopsis. Trei surori adolescente care locuiesc împreună trebuie să meargă în provincie, pentru a participa la înmormântarea tatălui lor, plecat de-acasă de 15 ani. Acolo o întâlnesc pe sora lor vitregă, în vârstă de 14 ani, acum orfană, pe care o iau să locuiască împreună cu ele la oraş. După Like Father, Like Son, Hirokazu Kore-Eda se întoarce cu încă o poveste despre dragoste şi familie.

Umimachi Diary - Our Little Sister (2015) (Trailer) (HD) from FILMARTI Film on Vimeo.

The Assassin / Nie Yinniang, Regia: Hou Hsiao Hsien. Cu: Qi Shu, Chen Chang, Satoshi Tsumabuki

Sinopsis. China, secolul IX. Fiica în vârstă de 10 ani a unui general este răpită de un călugăr, iniţiată în artele marţiale şi transformată într-un veritabil asasin. Misiunile sale sunt justiţiare: acelea de a lichida guvernatorii corupţi. La un moment dat, una din misiuni o întoarce acasă, acolo unde trebuie să-l omoare chiar pe cel pe care-l iubea în copilărie, un bărbat ajuns acum un mare lider militar. Nie Yinniang va avea de ales: îl sacrifică pe cel pe care-l iubeşte sau abandonează pentru totdeauna cariera sacră de asasin profesionist. Buget: 15.000.000 $. Filmat în China, Japonia şi Taiwan.

Dheepan/Dheepan, Regia: Jacques Audiard. Cu: Vincent Rottiers, Marc Zinga

Sinopsis. Dheepan este un luptător pentru independenţă, un Tigru tamil din Sri Lanka. Cum înfrângerea e aproape, Dheepan se hotărăşte să fugă. Ia cu el o femeie şi o fetiţă pe care nici măcar nu o cunoaşte, în speranţa că, părând o familie, vor obţine mai uşor azil politic în Europa. Cei trei ajung la Paris, unde el îşi găseşte o slujbă de paznic. Aşa-zisa familie începe să-şi croiască o viaţă nouă, însă violenţele din cartier îi redeschid rănile războiului pe care şi le dorea cicatrizate. Instinctele de luptător se trezesc din nou. De data asta Dheepan nu mai luptă pentru independenţă, ci pentru a-şi proteja ceea ce spera să devină „familia” sa reală.

Independenţa Film este o casă de distribuţie care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase. De-a lungul timpului a distribuit pelicule ca Mommy, Deux jours, une nuit, La grande bellezza, Nymphomaniac, La Vie d'Adèle, The Hunt, Amour, Trainspotting, Amélie, Melancholia, Todo sobre mi madre, In The Mood for Love, Vicky Cristina Barcelona, Dogville etc.

 

 

 

 

 

 

 

Citește și

Exploreaza subiecte similare:

festival:cannes 2015

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 17 aprilie 2015 17:37
Ce bine arata Madalina Ghenea in La giovinezza....

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells