Încep proiecțiile Caravanei TIFF la Iași

de Cinemagia în 30 Aug 2016
Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Primăriei Iași, intrarea la proiecţii este liberă

Începând din această seară, de la ora 21.00, în Parcul Palas (Piațeta de Patinoar), Caravana TIFF aduce filme bune la Iași. Pe 30, 31 august și 1 septembrie, spectatorii vor putea urmări două filme pline de suspans, multi-premiate, și două documentare românești emoționante. Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Primăriei Iași.

Caravana debutează cu propunerea Norvegiei la Oscar 2016, un disaster movie impresionant, ale cărui efecte speciale au fost parțial realizate în România, Valul ucigaș. Două documentare românești vor emoționa publicul miercuri, 31 august: Cinema, mon amour, povestea unui om dedicat trup și suflet cinematografului său, și În căutarea tatălui pierdut, un portret al fiului ilegitim al lui Constantin Brâncuși, John Moore, proiectat în avanpremieră.

Nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun film, thriller-ul Camera/ Room urmărește povestea unei femei și a fiului ei, ținuți prizonieri într-o casă. Pentru performanța ei, protagonista Brie Larson a câștigat trofeele Oscar și Globul de Aur, anul acesta.
Intrarea este liberă.

Program 30 august – 1 septembrie, Parcul Palas, ora 21:00

Marți, 30 august
Valul ucigaș / The Wave (r. Roar Uthaug) | 105’, Norvegia
Cu: Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp, Jonas Hoff Oftebro
Experimentatul geolog Kristian Eikfjord a acceptat un nou post. Împreună cu familia, pregăteşte mutarea din oraşul Geiranger, dar el şi colegii săi înregistrează mici modificări geologice în subsol. Tot mai îngrijorat, Kristian îşi dă seama că cel mai mare coşmar e gata să devină realitate. Cu doar zece minute la dispoziţie pentru a scăpa cu viaţă, Kristian trebuie să salveze cât mai mulţi oameni împreună cu propria familie.

  

Efectele speciale au fost parțial realizate de o echipă în România. Propunerea Norvegiei la Oscar!

Miercuri, 31 august
Cinema, Mon Amour (r. Alexandru Belc) | 70’, România, Cehia
Povestea lui Victor Purice, care încearcă să menţină pe linia de plutire cinematograful Dacia Panoramic din Piatra Neamţ. Victor visează să reinstaureze gloria de odinioară a cinema-ului, dar trebuie să înfrunte realitatea dură: lipsa ajutorului de la stat transformă totul într-o luptă donquijotească.
Selecționat în competiția de documentare a Festivalului de la Sarajevo 2016.
Festivaluri: Karlovy Vary, Toronto, TIFF

În căutarea tatălui pierdut (r. Ionuț Teianu) | 61’, România
Când s-a născut John, în 1934, mama sa i-a dat trei nume: John, Constantin şi Brâncuşi. I-a spus că tatăl său e faimosul sculptor Constantin Brâncuşi, dar că nu trebuie să spună nimănui acest lucru. John a ţinut secretul toată viaţa. Acum, la 78 de ani, începe dificila misiune de a-şi regăsi tatăl pierdut.

Joi, 1 septembrie
Camera / Room (r. Lenny Abrahamson) | 118’, Irlanda, Canada
Cu: Brie Larson, Joan Allen, Jacob Tremblay
O femeie este ținută captivă împreună cu băiețelul ei în vârstă de doar cinci ani într-un șopron din grădină. Totul a început în momentul în care Old Nick a păcălit-o să îl ajute să găsească un câine ce se pierduse. Ea a fost răpită atunci și adusă în „Cameră”, iar ani mai târziu, e încă prizonieră.

Oscar, Globul de Aur și BAFTA pentru Cea mai bună actriță – Brie Larson; nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun film

Intrarea la proiecţii este liberă.

Detalii: http://tiff.ro/caravana-tiff/stiri și www.facebook.com/caravanatiff

Exploreaza subiecte similare:

Bølgen, Room, Cinema mon amour, În căutarea tatălui pierdut

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells