Frumoasa și bestia, al doilea cel mai bun debut anul acesta în România

de Cinemagia în 20 Mar 2017
„Frumoasa şi Bestia” se află acum pe poziția doi în box office-ul românesc, imediat după producția Universal „Fifty Shades Darker”/„Cincizeci de umbre întunecate”

Noua adaptare impresionantă live-action a clasicului film de animaţie Disney a înregistrat încasări de 2.197.886 de lei  în weekendul de lansare în România, se vede într-un comunicat remis Cinemagia. Filmul a avut premiera pe 17 martie 2017, fiind disponibil în format 3D (subtitrat şi dublat), IMAX 3D (subtitrat) şi 4DX 3D (subtitrat şi dublat). „Frumoasa şi Bestia” se află acum pe poziția doi în box office-ul românesc, la mică distanță după producția Universal „Fifty Shades Darker”/„Cincizeci de umbre întunecate”, ce a avut la debut încasări de 2.932.281 lei.

Filmul face parte din strategia coerentă a Disney, fiind cea mai recentă adaptare a unui basm. În ultimii ani, Disney a lansat mai multe astfel de poveşti reinterpretate, precum „Alice in Wonderland/Alice în Ţara Minunilor”, „Maleficent”, „Cinderella/Cenuşăreasa” sau „The Jungle Book/Cartea Junglei”.

Conform HollywoodReporter.com, în opening weekend, filmul a avut şi în America de Nord încasări consistente de 170 de milioane de dolari americani, în 4,210 cinematografe. În plus, noua producţie a adus magia Disney şi peste hotare, cu alte 180 de milioane de dolari obţinute, încasările pe plan global ajungând la 350 de milioane de dolari americani.

După cum scrie Variety.com, farmecul poveştii magice atât de iubite a marcat mai multe generaţii, iar eroina feministă a filmului reprezintă un personaj emblematic, cunoscut pentru inteligenţa şi determinarea sa. „Toate elementele s-au potrivit pentru a face din aceasta premieră un eveniment de neratat”, spune Dave Hollis, coordonatorul distribuţiei de la Disney. „Există o nostalgie puternică legată de filmul original. Părinţii au iubit acest film şi acum au vrut să le arate şi copiilor lor şi să împărtăşească acea experienţă”.

Exploreaza subiecte similare:

Beauty and the Beast

Alte știri din cinema

Johnny Depp este aproape de faliment. Ce declară actorul

În ultimii 20 de ani, starul ar fi cheltuit în jur de 2 milioane de dolari pe lună, susţine firma ce-i gestionează banii

World War Z 2 va fi regizat de unul dintre cei mai apreciaţi cineaşti de la Hollywood

Continuarea peliculei cu cele mai mari încasări din cariera lui Brad Pitt va fi regizată de David Fincher

Indiana Jones 5, amânat pentru 2020

Află şi datele de lansare ale noului film Star Wars, The Lion King, Frozen 2 şi Wreck-It Ralph 2

Părerea ta

Spune-ţi părerea
camaleonii pe 20 martie 2017 19:52
ar insemna aproximativ 95k de spectatori...pacat totusi ca FFR nu ne furnizeaza si cifrele exacte
danny987 pe 22 martie 2017 21:59
eu zic ca sare de 100k de bilete vandute (multi copii).Si da foarte trist ca ce de la Forum sunt lenesi..

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback