În pregătire: Gotham

de Ştefan Dobroiu în 19 Mai 2014
DC Comics îşi lărgeşte influenţa pe micul ecran

Acum doi ani apărea pe ecrane popularul Oliver Queen, protagonistul, cu sau fără gluga verde şi arcul infailibil, serialului Arrow. În 2014 DC Comics îşi continuă ofensiva de pe micul ecran cu două seriale aşteptate. Unul este The Flash, cu Grant Gustin în rolul titular, personaj lansat în două episoade din Arrow, în care îl vedem pe Barry Allen lovit de fulger după ce colaborează cu succes cu Oliver Queen la un caz misterios.

Dar în toamnă canalul Fox lansează şi Gotham, un serial despre sumbrul oraş al lui Batman, cu acţiunea având loc înaintea apariţiei acestuia. Protagonistul este tânărul detectiv James Gordon, cel care va fi interpretat, după înaintarea pe scară ierarhică, de Gary Oldman în trilogia Batman a lui Christopher Nolan.

Nou angajat în echipa căpitanului Sarah Essen de la Departamentul de Poliţie din Gotham, detectivul James Gordon îl primeşte ca partener pe Harvey Bullock, iar cei doi se ocupă de unul dintre cele mai dificile cazuri din istoria oraşului: asasinarea lui Thomas şi Martha Wayne, doi membri ai protipendadei oraşului. În timpul investigaţiei, Gordon se întâlneşte cu fiul victimelor, micul Bruce, aflat acum în grija majordomului familiei, Alfred. Noi informaţii îl vor face pe detectiv să se confrunte cu lidera unei bande de gangsteri, Fish Mooney, aventurile sale aducând şi încleştări cu unii dintre cei mai redutabili antagonişti ai viitorului Batman, aflaţi acum la începutul "carierei": Catwoman, Pinguinul, Two-Face, Joker-ul, Poison Ivy şi Riddler.

Trailerul lansat de Fox (îl găseşti mai jos) sugerează că Gordon va avea de dus o luptă pe viaţă şi pe moarte cu infractorii oraşului, gata sa declanşeze un adevărat război pentru a obţine controlul. "Va fi haos şi vor curge de sânge", este avertizat Gordon de unul dintre personaje. Dar Gordon, fost star al echipei de fotbal din colegiu şi erou de război, nu se lasă intimidat de ameninţarea acestui viitor sumbru şi cucereşte lumea interlopă din Gotham metru cu metru.

În rolul principal îl vedem pe Ben McKenzie, un actor în vârstă de 35 de ani cunoscut din filme precum Junebug şi 88 Minutes. Gotham ar putea fi rampa sa de lansare. Serial o face să se întoarcă în atenţie pe Jada Pinkett Smith, mai cunoscută ca "soţia lui Will Smith", aici în rolul lui Fish Mooney, o gangsteriţă gata să ucidă pe orice îi stă în cale cu ajutorul fidelilor săi aghiotanţi. În rolul micului Bruce Wayne, pentru care Gordon devine un adevărat mentor, ajutându-l să treacă peste dispariţia părinţilor, apare David Mazouz, cunoscut după apariţia într-un rol principal din Touch, serialul Fox cu Kiether Sutherland lansat în 2012.

Fox a comandat un prim sezon de 16 episoade pentru Gotham, a cărui difuzare va începe din această toamnă.

Iată trailerul serialului, cum ţi se pare?

Exploreaza subiecte similare:

Gotham, Ben McKenzie, David Mazouz, Jada Pinkett Smith, Touch, Arrow, The Flash, Grant Gustin

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 19 mai 2014 10:15
Fara aparitia lui Batman in carne si oase nu stiu ce succes ar putea avea serialul asta. Sper sa fie ceva de capul lui, altfel oricine se poate trezi sa faca cate un serial cu modul cum era viata inainte de eroul X, Y, Z......
raulk pe 19 mai 2014 11:00
Uitate la Agents of S.H.I.E.L.D. ,nu apare nici un super-erou din lumea Marvel si totusi are success.A inceput el cam slabut dar pe final a iregistrat audiente foarte mari.Atata timp cat ai o poveste buna de oferit si interpretarea actorilor e una ok,nu vad de ce sa nu aiba success.
raulk pe 19 mai 2014 14:47
Daca nu iti place ar trebui sa nu il mai urmaresti.Si nu poti sa iti dai seama dupa un trailer cum va arata serialul.Fiecare cu gusturile lui.
cristi23 pe 19 mai 2014 11:27
trailerul arata super........abia astept sa apara serialul........sper sa fie de buna calitate si eventual de durata......
Bayard pe 19 mai 2014 15:28
Da, o sa fie un SUPER succes, chit ca nu e Batman. De ce? pentru ca in seria Batman apar cei mai emblematici villaini din istorie, iar aici o sa-i vedem pe majoritatea. Daca serialul o sa fie prelungit pt sezonul 2 sau 3, o sa-l introduca si pe Joker..... despre care pana acum nu se stia absolut nimic, in ce priveste viata anterioara.
florin_catinas pe 19 mai 2014 21:22
MAI OPRITIVA CU ATATEA RECLAME CA MA DISPERA !!!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells