Impresionantul „Dallas Buyers Club”, adus şi în România

de Cinemagia în 4 Feb 2014
Filmul nominalizat la şase categorii ale premiilor Oscar va rula din 7 martie

Dallas Buyers Club, filmul nominalizat la şase categorii ale premiilor Oscar 2014, va rula şi pe ecranele din România, din 7 martie, distribuit de RoImage 2000.

Lansat mondial în cadrul festivalului de la Toronto, Dallas Buyers Club a fost primit cu entuziasm de critici, publicaţii precum Variety, The Hollywood Reporter şi Screen International grăbindu-se să laude nu doar interpretarea lui McConaughey, care a slăbit 17 de kilograme pentru a-l putea aduce pe ecran pe Ron Woodroof, ci şi scenariul şi regia sensibile ale canadianului Jean-Marc Vallée (Café de flore, The Young Victoria, C.R.A.Z.Y.).

Dallas Buyers Club a obţinut Globuri de Aur pentru interpretarea actorilor Matthew McConaughey şi Jared Leto şi e nominalizat la Oscar 2014 la categoriile „Cel mai bun film”, „Cel mai bun actor in rol principal - Matthew McConaughey”, „Cel mai bun montaj - Martin Pensa”, „Cel mai bun scenariu original”, „Cel mai bun machiaj”, „Cel mai bun actor in rol secundar - Jared Leto”.

După ce i se dă doar 30 de zile de trăit şi încearcă unicul medicament rezervat de guvern pentru bolnavii de SIDA (şi aproape moare din cauza acestuia), electricianul homofob și dependent de droguri Ron Woodroof începe să caute tratamente alternative, ajungând să aducă în SUA medicamente disponibile în alte ţări, dar interzise pe teritoriul american.

Povestea sa este una reală, iar planul său îndrăzneț și disperat de a se salva și de a salva și viețile altor bolnavi de SIDA - crearea a numeroase puncte de contrabandă cu medicamente, pe care statul refuza să le pună la dispoziția celor afectați de boală – a ajuns în atenția presei și a autorităților, care au lansat un război dur împotriva lui.

Exploreaza subiecte similare:

Dallas Buyers Club, Matthew McConaughey, Jared Leto

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
wildinthecountry pe 4 februarie 2014 18:24
asa da nenica
now you're talking

Skynet.Zbenga pe 4 februarie 2014 23:35
de apreciat
anju pe 5 februarie 2014 01:17
in sfarsit. asta asteptam
alex_il_fenomeno pe 19 februarie 2014 14:07
Chiar este un film important, ce merita sa fie urmarit in cinematograf.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells