Iată primul trailer al SF-ului Snowpiercer, cu românul Vlad Ivanov în rol de „rău”

de Gloria Sauciuc în 20 Iun 2013
Distribuţia este impresionantă: Chris Evans, John Hurt, Tilda Swinton, Ed Harris, Octavia Spencer, alături de figuri familiare ale cinematografului coreean

O lume distopică, apăsătoare şi prin mediul claustrant în care supravieţuitorii sunt condamnaţi să trăiască, este prezentată în primul trailer al SF-ului post-apocaliptic Snowpiercer. Românul Vlad Ivanov face parte din distribuţia de vedete internaţionale ale acestei producţii sud- coreene, regizate de Joon-ho Bong (The Host/Gwoemul/Monstrul). Snowpiercer este adaptarea romanului grafic Le Transperceneige al francezului Jean-Marc Rochette.

Povestea este plasată într-un viitor în care, după un experiment scăpat de sub control pentru oprirea încălzirii globale, o nouă eră glaciară s-a instalat, ucigând aproape toată viaţa de pe Pământ. Singurii supravieţuitori sunt ocupanţii lui „Snowpiercer”, un tren uriaş pus în mişcare de un motor perpetuum-mobile. „Povestea va fi o parabolă similară Arcei lui Noe”, a spus regizorul Joon-ho Bong.

Trenul „Snowpiercer” este un microcosmos al societăţii umane: clasele de pasageri sunt oglinda diferitelor clase politice şi sociale. Chiar de la începutul trailerului, ne este prezentată - de o Tilda Swinton de nerecunoscut datorită machiajului - diviziunea: unii aparţin „cozii”, ceilalţi sunt „în fruntea” trenului. Către capătul trenului, oamenii duc vieţi chinuite. Sătui de viaţa grea din spate, pasagerii pornesc o revoluţie încercând să ia controlul locomotivei, pe care elitele o consideră „sacră”. „Ce se vede pe fereastră, în povestea aceasta, este doar o lume de gheţuri, cu minus 80 de grade afară. Supravieţuitorii trăiesc doar în interiorul trenului, însă nici măcar în aceste momente nu reuşesc să fie în armonie”, a subliniat Bong Joon-ho.

SF-ul post-apocaliptic va putea fi văzut prima dată în ţara de origine a regizorului, pe 1 august.

Snowpiercer are o distribuţie internaţională impresionantă: Chris Evans, Jamie Bell, John Hurt, Tilda Swinton, Ed Harris, Ewen Bremner şi Octavia Spencer, alături de figuri familiare ale cinematografului coreean: Song Kang-ho şi Ko Ah-sung, ambii colaboratori ai lui Bong pentru The Host. În film există un aparat de traducere simultană, astfel încât Chris Evans şi Song Kang-ho, acesta din urmă vorbind în limba coreeană, pot comunica - a explicat Bong pentru Koreanfilm.

Vlad Ivanov nu scapă de rolurile negative (după 4,3,2 şi In the Fog), de data aceasta fiind unul dintre apărătorii elitei din acest tren, ce pare o luntre în continuă mişcare spre Hades, care transportă suflete chinuite. Ivanov pare un soi de Cerber. Ne bucurăm că îl vedem pe românul Vlad Ivanov chiar din primul trailer al filmului. Contactat de Cinemagia, actorul nu a dat declaraţii despre rolul său, din cauza contractului de confidenţialitate semnat.

De la romanul grafic la film

Către sfârşitul lui 2004, pe când vizita un magazin de benzi desenate din Seoul, în timpul filmărilor la The Host, Bong a citit romanul grafic al francezului Jean-Marc Rochette, Le Transperceneige. Fascinat de ideea acestuia, în care un tren alcătuieşte o întreagă societate cu clase care se luptă pentru supravieţuire, Bong a arătat romanul prietenului său, regizorul Park Chan-wook. În 2005, compania de producţie a acestuia din urmă, Moho Films, achiziţiona drepturile de ecranizare pentru benzile desenate, în numele lui Bong. Filmările au început pe 16 aprilie 2012, derulându-se la studiourile Barrandov din Praga, Cehia. Post-producţia s-a realizat în Coreea de Sud.

Legat de efectele speciale, Bong Joon-ho promite că „Snowpiercer va fi mult mai spectaculos decât The Host, cu tot peisajul glacial. Însă nu peisajul este ceea ce vreau să arăt. Starea de spirit şi sentimentul din interiorul trenului, disperarea, asta mă interesează. Exteriorul este doar fundamentul acestora”.

Filmul a atras atenţia globală după ce The Weinstein Company a cumpărat drepturile pentru distribuţia în ţările de limbă engleză, ceea ce va lărgi expunerea filmului. Snowpiercer a vândut, de asemenea, drepturile de distribuţie şi în numeroase alte regiuni internaţionale, permiţându-i să îşi recupereze o parte din buget prin premiera globală.

Despre Joon-ho Bong

După ce a regizat scurtmetraje, a debutat în 2000 cu lungmetrajul Barking Dogs Never Bite, povestea unui profesor de liceu care încearcă să îi ucidă pe câinii vecinilor. Filmul a fost bine

primit de critici, dar nu şi de către public. În schimb, următoarele filme, Memories of Murder şi The Host, din 2003 şi 2006, au fost printre cele mai vizionate filme din Coreea de Sud, fiecare stabilind un record de box-office. Cu o recepţie favorabilă din partea criticii, The Host (a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes în 2006) a fost primul film sud-coreean care a depăşit suma de 1 milion de dolari la box office, la trei săptămâni după premieră.

Producţia lui Snowpiercer este semnată de Park Chan-Wook. Park a câştigat recunoaşterea internaţională după Marele Premiu la Cannes pentru Oldboy, în 2004. A mai câştigat, de asemenea, premiul Alfred Bauer pentru I'm a Cyborg, but that's Ok, la Festivalul de Film de la Berlin din 2007.

Informaţii oferite prin amabilitatea KOFIC, www.koreanfilm.or.kr. Alte surse: Yonhap News Agency, wikipedia.

Exploreaza subiecte similare:

Gwoemul, Joon-ho Bong, Snowpiercer, Tilda Swinton, Vlad Ivanov, Chris Evans, Jamie Bell, John Hurt, Ed Harris, Ewen Bremner, Octavia Spencer, Oldboy

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Dacianus pe 20 iunie 2013 18:12
Bravo, Vlad Ivanov. Extraordinar actor! Tot in 2013 se lanseaza si un alt SF bun in care joaca Ana-Maria Marinca, "Europa Report". E o placere sa ii vedem pe marii nostri actori in mari coproductii internationale.
alex_il_fenomeno pe 15 iulie 2013 15:49
Un regizor bun, si niste nume mari intr-o poveste interesanta. Si de asemenea ma bucur nespus ca acolo e si Vlad Ivanov, va ajunge bine pe plan international :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells