Iată de ce scenele de sex din filme arată la fel de zeci de ani!

de Gloria Sauciuc în 31 Aug 2016
Nu multe s-au schimbat în ultimii 80 de ani în maniera de filmare a unei scene fierbinți

De ce anume scenele fierbinţi din filme nu au suferit schimbări timp de zeci de ani? După cum explică Film Theorists în ultimul lor material, Hollywood-ul foloseşte încă aceleaşi trucuri de pe vremea filmului mut când vine vorba de scene erotice.

Încă de la filmul Ecstasy, din 1933, principalul truc este close-up-ul. Expresia „privirea bărbatului” (male gaze), folosită prima oară de criticii de film prin anii 1970, subliniază faptul că ochiul camerei de filmat priveşte aşa cum ar face-o un bărbat heterosexual, care îşi doreşte să vadă o femeie dezbrăcată de aproape şi direct. Aşadar, vedem ochi, sâni, genunchi, coapse, dar niciodată întregul corp.

Atunci când close-up-ul se mută pe faţă, filmul sugerează că o oarecare miză emoţională există în scenă, dincolo de imaginea trupului gol. Aşa este prima scenă porno cu Dirk Diggler (Mark Wahlberg) din Boogie Nights (1997). Iată deci o reţetă de abordare a acestor scene de sex, şi una care explică de ce toate aceste scene de filme seamănă una cu alta.

Dacă nu ne referim la cele câteva scene erotice veritabile din filmele mainstream (şi la alte câteva din filmele independente), este timpul, iată, ca Hollywoodul să vină cu ceva nou, comentează publicația Esquire care citează studiul.

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 3 septembrie 2016 09:08
Foarte interesant acest articol.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells