I, Frankenstein, următorul Underworld?

de Gloria Sauciuc în 8 Oct 2013
Filmul are premiera în România pe 24 ianuarie 2014

Primul trailer al action-horror-ului I, Frankenstein a fost dat ieri publicităţii, anunţănd zorii unei posibile noi francize, în vâna Underworld - comparaţia stând în picioare pentru că e vorba de cam aceeaşi echipă de creaţie şi pentru că e vorba de o confruntare - nu între vampiri şi lycani, ci între două clanuri de creaturi nemuritoare.

În ecuaţie intră, ca o bizarerie, creaţia lui Frankenstein, iar cireaşa de pe tort este personajul Dracula. Ce părere aveţi despre această premisă?

Adam (Aaron Eckhart), creaţia lui Frankenstein (Aden Young), a supravieţuit până în prezent graţie unei particularităţi genetice. Atunci când monstrul ajunge într-o întunecată metropolă, se găseşte prins într-un război pe viaţă şi pe moarte, vechi de secole, între două clanuri de nemuritori. În scenariu se spune că monstrul lui Frankenstein a reuşit, între timp, să îşi controleze pornirile criminale devenind un detectiv particular, în timp ce Dracula a devenit un lider mafiot... Filmul aduce alături, aşadar, două personaje monstruoase clasice - Frankenstein şi Dracula, într-un context contemporan de film noir.

Regizorul Stuart Beattie declara: „Povestea lui Mary Shelley este despre prima creare a unui om artificial. Aceasta este povestea acelui personaj care devine uman”.

 Aaron Eckhart şi-a descris personajul astfel: „Frankenstein este un om inteligent, evoluat, şi este portretizat în film ca atare”...

Studiourile Lakeshore preconizează că aceasta va fi următoarea franciză horror de acţiune. I, Frankenstein este programat pentru o lansare în 2014, fiind o producţie Australia/Statele Unite, cu scenariul şi regia semnate de Stuart Beattie, inspirat de un roman de benzi desenate şi de un scenariu original semnate de către Kevin Grevioux. Aaron Eckhart şi Bill Nighy au rolurile principale.

Kevin Grevioux (scenaristul şi actor în Underworld) a vândut scenariul original studiourilor Lakeshore Entertainment în 2010, inspirându-se din romanul său de benzi desenate. Lakeshore, o companie independentă din Los Angeles, ce a produs seria de filme Underworld, l-a cooptat pe Stuart Beattie pentru a rescrie şi a regiza, la începutul lui 2011.

Filmările au început pe 27 februarie 2012, la studiourile Docklands din Melbourne, derulându-se în provincia Victoria din Australia, în decursul a zece săptămâni. În noiembrie 2011, Yvonne Strahovski a fost distribuită în rolul feminin principal, o cercetătoare a cărei activitate urmăreşte readucerea la viaţă a celor morţi, dar care ajunge să fie manipulată în interesul demonilor care încearcă să îşi creeze o armată de morţi vii.

Miranda Otto joacă rolul reginei „garguilor” care încearcă să îl găsească pe Adam, ţinta demonilor datorită secretului supravieţuirii sale. Bill Nighy joacă rolul personajului negativ, pe care l-a descris astfel: „O figură sinistră: unul dintre îngerii căzuţi ai Satanei”. Eckhart şi Otto s-au antrenat timp de trei luni cu experţii în arte marţiale Ron Balicki şi Diana Lee Inosanto, în stilul de luptă filipinez Kali, pentru a-şi pregăti scenele de luptă, conform wikipedia.

În februarie 2013 s-a anunţat că filmul va fi distribuit în format 3D. Pe 17 septembrie 2013 s-a anunţat că filmul va fi transpus digital şi difuzat în format IMAX. 

Exploreaza subiecte similare:

I Frankenstein, Aaron Eckhart, Frankenstein, Yvonne Strahovski, Bill Nighy, Kevin Grevioux, Stuart Beattie, Underworld

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Tyson_Kyd pe 8 octombrie 2013 10:45
Am vazut Underworld si mi-a placut foarte mult . Pare interesant I, Frankenstein, daca va fi ca Underworld sigur imi va placea !
Bayard pe 8 octombrie 2013 13:16
Nu comparati prostioara asta cu Underworld, e mai curand un Van Helsing....
MikkaelWolfganger pe 8 octombrie 2013 14:19
De parca Underworld o fost vreo mare capodopera :))
MikkaelWolfganger pe 9 octombrie 2013 12:29
Pai si mie mi-a placut,e ok daca nu stai sa analizezi fiecare chichita.Mai departe insa e un film cam de duzinuta.Frankenstein asta pare o ciordeala uriasa din jocurile video de profil(chiar si arata ca unul), din alte filme(Underworld, Helsing), plus ca miroase a prost gust de la posta si are si un trailer care mie, cel putin, nu mi-a trezit nici macar instinctul de gamer inrait.Cred ca va prinde la public, nu de alta,dar aiurelile astea ce au ca main theme lupta dintre rase/clanuri prinde la public in ultmul hal.
keops pe 8 octombrie 2013 14:27
slab
vladimir84 pe 8 octombrie 2013 17:14
Pare o combinatie intre Blade, Priest, Wolfman si Twilight.
radurex25 pe 8 octombrie 2013 19:06
as fi fost deacord, pana am citit ”Twilight”;
alex_il_fenomeno pe 5 noiembrie 2013 19:58
Mi-as dori sa fie ceva de mare succes ce ar putea sa se prelungeasca.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells