How to Train Your Dragon 2 a luat şase premii Annie

de Cristina Grigore în 2 Feb 2015
Big Hero 6 şi The Boxtrolls, printre câştigători

Câştigătorul Annie Awards 2015 – eveniment ce recompensează în fiecare an, cele mai notabile realizări în domeniul filmului de animaţie – este How to Train Your Dragon 2, anunţă Variety.com. Pelicula a obţinut şase premii, inclusiv cel pentru Cel mai bun film de animaţie şi Cel mai bun regizor (Dean DeBois).

The Lego Movie, una dintre animaţiile ce nu a primit o nominalizare la Oscar anul acesta, şi-a adjudecat premiul pentru Cel mai bun scenariu (Christopher Miller şi Phil Lord). Actorul Ben Kingsley a plecat acasă cu premiul pentru Cea mai bună voce – cea a lui Archibald Snatcher din The Boxtrolls, film ce a mai fost premiat la categoria Cele mai bune decoruri.

Printre câştigătorii ediţiei s-au mai numărat: Big Hero 6 (efecte animate), The Book of Life (pentru animaţia personajelor). Filmul Dawn of the Planet of the Apes a câştigat premiul pentru Cel mai bun personaj animat într-un lungmetraj live-action.

The Simpsons a fost numit Cea mai bună producţie TV, iar Disney Mickey Mouse, tot pe partea de TV, a obţinut nu mai puţin de cinci premii, printre care şi cele pentru muzică şi regie.

How to Train Your Dragon 2, The Boxtrolls şi Big Hero 6 se află pe lista producţiilor nominalizate la Oscarul pentru Cel mai bun film de animaţie, alături de Song of the Sea şi The Tale of the Princess Kaguya. Aproape in fiecare an pelicula recompensata cu premiul Annie reuşeşte să câștige şi premiul Oscar pentru animație.

Exploreaza subiecte similare:

How to Train Your Dragon 2, The Lego Movie, The Boxtrolls, Big Hero 6, The Book of Life, Dawn of the Planet of the Apes, The Simpsons, Song of the Sea, Kaguyahime no monogatari

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 2 februarie 2015 10:00
Felicitari ... merita , este cea mai buna animatie a anului 2014 fara doar si poate ! E perfecta continuarea povestei din primul film si are tot ce ii trebuie : aventura,comedie,dragoste si muuulta fantezie :) .. vizionati-l cu incredere
radurex25 pe 2 februarie 2015 18:55
nu uita de drama, aproape am plans cand a murit S... nope, fara spoilere.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells