Horror: opt remake-uri proaste

de Gloria Sauciuc în 23 Oct 2011
Horror: opt remake-uri proaste

În ultimii ani, genul horror a avut parte de un număr de remake-uri. Cinemagia vă prezintă astăzi o listă a unor remake-uri horror dezamăgitoare comparativ cu originalele.

A Nightmare on Elm Street

Din primele trailere, filmul promitea o reinventare plină de fiori a primului Elm Street, cu ceva mai mult accent pe povestea din spatele maleficului Freddy Kruger. Totuşi, remake-ul n-a făcut decât să reia aceleaşi scene din original, plus câteva elemente mai actuale dar nici ele de ultimă oră. Cele mai reuşite scene sunt cele în care spectatorul ajunge să se întrebe dacă Freddy fusese sau nu vinovat înainte de a fi fost executat. Dar şi această premisă este repede uitată, doar pentru a face loc glumelor nesărate şi sperieturilor ieftine.

The Amityville Horror

Povestea adevărată din spatele primului Amityville este din nou reconstituită, iar rezultatul este sub aşteptări. Ryan Reynolds joacă rolul unui tată de familie, care descoperă cum e să fii posedat atunci când se mută împreună cu ai lui într-o casă bântuită, fost loc de tortură.

Dar prea puţin accent se pune pe o atmosferă horror, demnă de aşa un loc înspăimântător, comparativ cu interesul pentru fizicul lui Reynolds.

The Fog

Filmul iniţial, semnat John Carpenter, e o poveste grozavă cu fantome de piraţi şi cu scene sinistre, în care se putea auzi cum fantomele sfâşie pielea personajelor. Remake-ul în schimb pune în valoare coloana sonoră, şi prea puţin latura horror.

One Missed Call

Un blestem transmis prin telefon ucide. Un asemenea subiect de film nu ar părea ridicol în cultura asiatică, unde a luat naştere proiectul primului film.

Deşi originalul a devenit un cult, iar tonul de apel însuşi a devenit un element de promovare a locurilor "bântuite", remake-ul american nu mai are aceeaşi credibilitate.

Mirrors

Un alt remake al unui film asiatic cu fantome, Mirrors are parte de suficientă vărsare de sânge.

Chiar şi aşa, sperieturile par să fie mai degrabă banale, şi nu par în vreun fel să se ridice la nivelul celorlalte filme semnate Alex Aja, deşi producţia devine, pe alocuri, un adevărat thriller.

Despre final, putem spune că e mai degrabă ultimul nivel dintr-un joc video, şi mai puţin punctul culminant al unui film. Mai există scena cu Amy Smart, goală, în baie - dar nu e genul de scenă topless pe care să ţi-o doreşti să o vezi.

 

The Wicker Man

Remake-ul lui Wicker Man cu siguranţă nu era gândit ca o comedie. Într-adevăr, originalul din 1973 era un amestec de thriller şi horror, în care un poliţist ca la carte investiga în îndepărtatele insule Hebride din nordul Scoţiei dispariţia unei tinere, pare-se în urma unor ritualuri păgâne. De data asta, poliţistul jucat de Nicholas Cage loveşte femei tinere, fură biciclete, se deghizează în urs şi primeşte înţepături de albine.

My Bloody Valentine 3D

Cu întorsături puţin credibile şi cu o poveste la fel de stranie, remake-ul lui My Bloody Valentine e ezitat în a puncta la mai multe capitole, deşi pe de altă parte se poate lăuda că este un film 3D. Poate că regizorul s-a gândit că dacă victimele nu reuşesc să trezească nicio simpatie, publicul se va bucura să le vadă hăcuite. Publicul, în schimb, nu a vrut asta. 

Psycho

Dacă originalul este prototipul filmului horror, tentativa lui Gus van Sant de a reuşi un remake a dus mai degrabă la un fiasco. Până la urmă, de ce ar fi fost nevoie de un remake?

Mai ales că Van Sant alege să recreeze totul scenă cu scenă: efortul a fost vizat către un film-omagiu adresat lui Hitchcock, drept pentru care o reconstituire exacta a avzt sens, numai că din reconstituire a lipsit un joc la fel de bun.

Vince Vaughn, Julianne Moore, Viggo Mortensen, William H. Macy, Philip Baker Hall, au reuşit performanţe submediocre fiind distribuiţi în roluri nepotrivite.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
blastpit pe 23 octombrie 2011 21:08
Hmmm..nu stiu cum de My Bloody Valentine 3D e un remake prost...cel original este mai slab...adica cu una si cu alta...este un remake reusit iar 3D-ul il face tot...deci ar trebuii sa bagati alt film acolo...sincer
alin1234 pe 23 octombrie 2011 21:23
amityville..remake prost?eu il am in top 3 filme de groaza:)) ...[[[EU unu fiind obisuit cu tehnologia zilelor noastre am incercat sa ma uit la incredibilele,nemai refacutele la acelasi nivel, inegalabilele, filme vechi si nu mi au miscat un fir de par. Orice gen...make sau remake le tratez ca pe un film si atat..proaste sau bune..sa curga sa avem : ceva de vazut sau nu.]]]
tyby007 pe 23 octombrie 2011 23:57
Perfect de acord cu tine la mine este pe primul loc Amityville
maryds pe 24 octombrie 2011 02:41
Absolut de acord...remak-ul e genial...cel putin partea cu povestirea din subsol e de-a dreptul super!!! probabil ca audienta generala nu are nimic de spus in fata ilustrilor critici de film!!!
nicolas84 pe 23 octombrie 2011 21:26
un film nu ar trebui sa se bazeze pe asta ca sa fie macar remake decent.in afara de chestile 3D care sunt destul de bune,filmul e jucat (destul de)PROST.
cum ar zice chinezu multe momente actoricesti sunt cringeworthy,si da,chiar dupa standardele unui horror.

nicolas84 pe 23 octombrie 2011 21:28
alin imi pare rau pt tine ca esti asa de obisnuit cu tehnologia de azi si nu stii sa mai faci abstractie de ea chiar daca asta pretinzi,amityville varianta veche este un horror bun spre f bun pe cand remakeul nu era rau dar se putea mai bine(sau chiar si fara din motiv ca nu se ridica peste original)
alin1234 pe 23 octombrie 2011 21:39
multam de parere..serios..adoooor filmele..si nu refuz unul bun dar sunt oarecum dependent de efecte speciale bune ...eu iau acum..amityville de care zici si o sa vad daca incerc senzatii tari:) the shining...visam avocata la 2 seri:) l am revazut acum 3 luni...si nu reuseam sa mi dau seama ce m a impresionat asa rau cand eram mic.
nicolas84 pe 25 octombrie 2011 06:00
am inteles ideea si nu ma simt nici eu asa de batran,cat despre lume buna nush ce sa zic bine ca ai dat de mine si nu de vreo cateva specimene care tot umbla pe aici si exact asta fac: incearca sa iti rupa capul din nimic si mai si jignesc degeaba. O parere argumentata e o parere argumentata si o respect desigur;si da ai dreptate topurile(nu neaparat cele de la cinemagia) trebuiesc facute pe anumite perioade pt ca se mai schimba lucrurile intre timp.
alin1234 pe 23 octombrie 2011 21:35
poate careva din ''batranii'' zilelor noastre sa uite senzatia incercata cand era copil si sa (re) vada alien 1 sau terminator 1ACUMM si sa il puna in top ? make si remake :) fratilor..faceti clasamentele dupa ani..clase de 20 de ani ~ au fost si sunt filme bune dar totusi...
africanus pe 23 octombrie 2011 22:51
Remakeurile la Amityville Horror si Mirrors 1 nu au fost chiar asa de proaste cum zice titlul cel putin acestea doua dupa parerea mea au fost bunicele in special Mirrors cu Kiefer Sutherland in rolul principal, oricum celelalte intradevar nu ar fi mai trebuit continuate in special Psycho ca sa nu mai zic si de celelalte...
Gebeleizis pe 24 octombrie 2011 00:29
Mirors mi s-a parut destul de bun.
Gebeleizis pe 24 octombrie 2011 00:30
The Fog este categoric cel mai slab film din lista.
aavramescu23 pe 24 octombrie 2011 08:25
Mie mi-a placut mai mul A nightmare on Elm street cel nou decat cel vechi. Cele vechi le-am vazut pe toate 7. 7-le oricum e cea mai mare porcarie am vazut-o. Si mi se pare ca Freddy Kruger din seria veche Robert Englud joaca mult mai bine decat Freddy Kruger din varianta moderna Jackie Earle Haley. Dar un peste alta cel din 2010 m-a ingrozit mai tare decele vechi. Mult mai bun. Plus efectele speciale din cel vechi erau depasite. M-au enervat la culme. A nightmare on Elm street avea nevoie de remake si e unul chiar bun. Videodrome ar fi faina sa aiba un remake sau seria Manaic cop. Ca Child's play si Hellraiser vor avea parte de unul
crysty_doom pe 24 octombrie 2011 09:47
My Bloody Valentine 3D nu mi s-a parut bun...
aavramescu23 pe 24 octombrie 2011 11:45
Ai dreptate. A fost excelent.
andu7zu pe 24 octombrie 2011 10:11
cam toate cele 8 sunt prost facute dar......A Nightmare on Elm Street sau The Fog sau Mirrors nu mi s-au parut asa proaste.......
carcel_claudiu pe 24 octombrie 2011 11:37
One Missed Call a fost un film bun, nu-i poti spune prost, dupa parerea mea remake-ul a fost necesar.
My Bloody Valentine, 3D-ul a fost spectaculos dar originalul are mai mult suspans.
The Amityville Horror se putea si mai bine! Am auzit ca fac un nou film..
.A Nightmare on Elm Street, adevarat este ca nu poti compara originalul cu remake-ul care e genial, dar nici Remake-ul n-a fost rau! Actorii au jucat destul de bine si filmul a evoluat, pastrand doar anumite momente din filmul original.

Bayard pe 24 octombrie 2011 12:06
Nu sunt toate chiar atat de rele... unele chiar sunt inspaimantatoare. Cel mai slab mi se pare Wicker Man.... am ras de la un capat la altul :)) burn baby burn
xerses pe 24 octombrie 2011 12:24
Ma astptam la mai mult de la The Fog.
alex_il_fenomeno pe 24 octombrie 2011 15:14
nici Carrie nu ar trebui uitat , fiind un alt remake slab .
Crist11 pe 24 octombrie 2011 15:41
Bunicele filmele.
cosmin742000 pe 24 octombrie 2011 16:58
Dar unde e Rec? Sau ala nu e remake e copie fidela ?Unde e Piranha?, Unde e iI spit on your grave? Mie unuia nu mi s-a intamplat pana acum sa vad un remake mai bun ca originalul , la niciun gen de flm , cu atat mai mult la horror.
Shadow_Master pe 30 august 2015 12:21
Scarface (1983) e un remake si mi s-a parut mai bun decat filmul original din 1932.
Macabru pe 24 octombrie 2011 18:16
Filmul "Mirrors" a fost categoric pe placul.. Nu stiu ce inapti fac topurile astea , dar trebuie sa se gandeasca ca fiecare are gusturile lui.. Ce tie ti se pare capodopera , mie poate mi se pare o porcarie totata..si invers.
alin1234 pe 24 octombrie 2011 19:55
:)) app de asta...pe imdb la top comedii este forest gump cu nota 8.7 (filmu merita si mai mult din pct meu de ved...e o lectie de viata..dar nu la genu comedie) si o panarama la care eu unu am gustat o din plin si a fost singura oara intr un context avantajos cu un amic,,, cand am ras pana am ramas fara aer ,-anume..van wilder-,are nota 6.2
nicolas84 pe 25 octombrie 2011 06:05
Van wilder merita cel putin 6.9 daca nu peste 7.tocmai deaceea sunt bune(ar fi bune si separarile pe IMDB) notate comedii intre comedii, dramele cu dramele etc.Stiu ca sunt filme care amesteca mai multe genuri dar pe alea ai putea sa le postezi la toate categoriile pe care le au in continut.
Sebii pe 24 octombrie 2011 21:07
mirrors si Amityville proaste,,, lol,, inseamna ca vati prostit hmm....
radu3455 pe 12 ianuarie 2013 10:51
nu toate sunt proaste mi-au placut cateva
tatucu_alin pe 19 ianuarie 2015 10:14
Psycho a fost un remake foarte slab fara pic de originalitate.
My bloody Valentine mi-a placut.
A nightmare on Elm Street asa si-asa.
Amityville Horror a fost bun la fel si One missed call.Restul n-am vazut.

bainca pe 20 martie 2020 07:04
imi plac mai mult remake-urile facute modern decat originalurile vechi care decat ideea este buna pentru mine Mi-a placut la nebunie One Missed Call si cum a fost facut si ca idee chiar daca nu prea a fost horror

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells